Znanost in tehnologija
Oglas

Kako odpraviti krčne žile in počene kapilare? Odkrili smo …

Ljubljana, 04. 04. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Strokovnjaki opozarjajo, da so krčne žile lepotna napaka v začetnem obdobju, nato pa lahko postanejo tudi funkcionalna. Ne čakaj predolgo in se jih reši čisto enostavno! KLIK

Mnogim ženskam in verjetno tudi vam so se začele pojavljati drobne kapilare, ki počasi prehajajo v krčne žile. Velja poudariti, da krčne žile pogosteje prizadenejo ženske kot moške. Le te ima vsaj petina prebivalcev v svoji zreli življenjski dobi, nekje med 30. in 65. letom starosti.

Kaj povzroča krčne žile in kako nastanejo?

Za vse običajne ženske je najbolj enostavna razlaga delovanja in nastanka krčnih žil takšna: vene so tiste žile, po katerih kri potuje nazaj v srce. Da lahko opravljajo svojo funkcijo, morajo vene v nogah delovati proti sili gravitacije. Krčenje mišic v spodnjem delu nog deluje kot črpalka, elastične stene ven pa pomagajo krvi, da prispe nazaj do srca. Drobne zaklopke v venah se pri tem odpirajo in zapirajo, da preprečujejo uhajanje krvi nazaj.

Osnovni razlog za nastanek krčnih žil in pokanje kapilar je popuščanje bodisi žilnih zaklopk ali žilnih sten. Za nastanek krčnih žil je lahko 'krivih' več dejavnikov, katere omenjamo v nadaljevanju. S staranjem vene izgubijo elastičnost, zaradi česar se razširijo. Prav tako z leti oslabijo tudi zaklopke, zato kri začne uhajati nazaj v tkiva, namesto da preide vsa v srce. Krvni bazenčki v venah povzročijo še dodatno širjenje ven.

Krčne žile
Krčne žile FOTO: Krčne žile

Tveganje za razvoj krčnih žil in popokanih kapilar povzročajo številni dejavniki, med katerimi so najpomembnejši staranje, ženski spol, genetika, nosečnost, prekomerna telesna teža in dolgotrajno sedenje, ki preprečuje normalno kroženje krvi.

Zdravljenje krčnih žil in ostale preventivne rešitve

V večini primerov zdravniki paciente napotijo k odpravi estetskih težav, takšno zdravljenje pa je samoplačniško in za mnoge kar velik finančni zalogaj.

Nekateri strokovnjaki strokovnjaki, da so krčne žile lepotna napaka v začetnem obdobju. sčasoma pa lahko postanejo tudi funkcionalna. V kolikor so vaše krčne žile že v takšni fazi, da vam predstavljajo tudi funkcionalne težave kot so krči, zatekanje nog, težke noge vam priporočamo da se posvetujete s svojim zdravnikom. V kolikor so težave le estetske pa poskrbite, da v prihodnje ne postanejo resnejše in to preprečite.

Kaj lahko storimo sami za preprečitev nastajanja krčnih žil in odpravo njihovega videza?

Gibanje je odličen način pospeševanja prekrvavitve. Pazite tudi na zdravo telesno težo in prehrano (uživajte čim manj slane hrane, ki povzroča dodatno zastajanje vode v tkivih in otekanje).

Oblačila, ki so oprijeta v nogah in pasu, slabijo prekrvavitev. Izogibajte pa se tudi visokim petam. Ko ležite, imejte noge privzdignjene nekoliko nad nivojem srca, izogibajte se večurnemu sedenju ali stanju (vstanite ali usedite se vsakih 30 minut). Ko sedite, pa ne imejte prekrižanih nog, saj tovrstno sedenje onemogoča normalno prekrvavitev.

Priporoča se masaža nog s kakovostno kremo proti krčnim žilam. Kombinacija sestavin naravne kreme proti krčnim žilam: šipkovega olja, vitamina E, ekstrakta arnike, Aloe vere in ognjiča ima blagodejne vplive na krčne žile in kapilare. Obenem pa poskrbi za izboljšanje prekrvavitve. Dobra lastnost omenjene kreme je tudi ta, da poleg preprečevanja širjenja krčnih žil in kapilar obenem tudi zmanjša videz krčnih žil in popokanih kapilar! Zato zraven preventivnega zdravja poskrbite tudi za lepši videz svojih nog. Več o tej kakovostni kremi in njenih pozitivnih učinkih izveste tukaj >> KLIK

Na nastanek krčnih žil pa lahko v določeni meri vplivate tudi sami. Preventivni ukrepi obsegajo redno fizično aktivnost, uživanje čim manj slane prehrane, bogate z vlakninami, izogibanje visokim petam in oprijetim oblačilom, redno dvigovanje nog, spreminjanje položaja iz stoječega v sedečega in obratno ter masaža s specializirano kremo proti krčnim žilam. Zaradi ugodne cene, blagodejnih učinkov in občutnega zmanjševanja videza krčnih žil je krema v zadnjem obdobju med priljubljenejšimi izdelki mnogih žensk med 30 in 65 letom starosti, saj se kar 20-30% le teh bori s krčnimi žilami.

Velja tudi omeniti dobre povratne odzive uporabnic, kot je na primer napisala uporabnica Ana.:

»Pozdravljeni!
Pišem Vam, ker bi rada pohvalila kremo
za krčne žile, ki jo prodajate.
Kremo sem kupila zaradi navedenih sestavin in ne zaradi slik prej/potem.
Zdaj mi je skoraj žal, da spremembe nisem fotografirala.«

Hvala in lep pozdrav, Ana

Najpomembnejše kakovostne sestavine po EU standardih, ki jih vsebuje krema so: Aloe Vera, šipkovo olje, vitamin E, arnika in ognjič. Kombinacija le teh pa bo poskrbela tudi za vaše zadovoljstvo in srečo.

Za vse naše bralce pa smo seveda pripravili tudi ugodnosti in posebno ponudbo, ki jo preverite tukaj >> KLIK

Ne čakajte predolgo, privoščite svojim nogam najboljše zdaj.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1