Znanost in tehnologija

'Lepljiva' miška

Ljubljana, 23. 09. 2008 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brezžična laserska miška se preprosto pritrdi na prenosnik. Deluje s pomočjo nano sprejemnika, ki se priklopi na ohišje računalnika.

Miška Logitech
Miška Logitech FOTO:

Veliko uporabnikov pri delu na prenosnih računalnikih namesto touchpada raje uporablja dodatno miško. Logitechova novost bo tako razveselila marsikoga in olajšala večkrat zamudno nameščanje.

Miška Logitech
Miška Logitech FOTO:

Brezžična laserska miška V550 Nano ima nevpadljiv Clip-and-Go nastavek, ki se namesti na pokrov z zunanje strani računalnika, nanjo pa se nato pritrdi miška. Miška sicer deluje s pomočjo nano sprejemnika.

Gre za napredno brezžično tehnologijo 2.4 GHz, ki prinaša močan in zanesljiv signal ter učinkovito onemogoča njegovo zakasnitev ali izgubo. Izjemno močan signal omogoča izmenjavo podatkov med USB sprejemnikom in miško, ki je do 300-krat hitrejša od standardne tehnologije brezžičnih mišk s 27MHz. Tako naj bi bila zmanjšana možnost kakršnih koli motenj. Miška ima baterijo, ki zdrži 18 mesecev, dodatno moč pa prihrani z avtomatičnim izklopom.

Miška V550 Nano in pripadajoči nastavki so na voljo v različnih barvnih različicah. Predvidena cena v Evropi je 49,99 evrov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

G0lden
02. 10. 2008 22.11
nano se reče samo sprejemniku ki je za razliko od klasičnega USB receiverja precej manjši in tako bolj praktičen za prenašat... Druga stvar pa so seveda nore frekvence USBja in njegov domet.. sem že kupil in stvar je svetovna, sploh za tiste, ki želijo dobro miško za normalno ceno....
KMX Miške so bile večinoma take bolj majhne zraven pa tak daljinec kot je usb ključ.Res niso bile ne vem kako drage za eno pa vem da ni bila poceni.No včasih je že zdržala malo več kot 3 dni a vseeno ne veliko več.Mislim da je napaka teh mišk če ostanejo baterije v njej ker se enostavno po moje ne ugasne ali kaj vem.Odvisno je pa bilo tudi za kaj in kako si jo uporabljal.Res pa je da so držale samo par dni predvsem če sem igral kakšno igro.
KMX
26. 09. 2008 19.44
3 dni?!? LOL Kakšno miško si pa imel? Kupi drugič za malo več kot 5€. Danes v povprečju nekoliko boljše miške zdržijo vsaj pol leta z enimi baterijami.
Baterija zdrži 18 mesecev?.Kar verjamem saj sem stran vrgel nemalo brezžičnih mišk prav zaradi porabe baterije ko sem jo najbolj rabil mi je crknila.Nobena pa mi ni zdržala več kot 3 dni.Raje sedaj uporabljam miško usb normalno na kabel pa imam vsaj mir.
D-ATAsysXtreme
23. 09. 2008 20.37
hehe...zdej bo marsikdo, ki ne pozna izraza NANO, ki se mimogrede čuje zelo ...UAU...popolnoma upravičeno povezoval to miško z velikokrat slišano nanotehnologijo...kar pa nima veze s tem... prizvajalci radi iščejo zveneče ime za pospešitev prodaje...kmalu bomo dobili tipkovnico, ki se bo imenovala VAZECTOMY QBRD Xfusion ....blablabla.... hahahahha....in ljudje bodo kot nori iskali odlično VAZEKTOMIJSKO tipkovnico ;)
Ramzess
23. 09. 2008 13.03
Zanimivo, kar \'prilepiš\' in greš, drži pa do cilja, oz. do odbitja zaradi nerodnosti, ker smo zadeli od nekaj na poti. Sicer pa tidi sdam uporabljam raje miško kot pa touchpad na sredi, je enostavneje, hitreje, z več kontrole in bolj natančno, medtem ko je touchpad neroden, zahteva obe roki, počasen, slabo se nadzoruje, nenatančen, skratka miška je le miška, vendar v sili tudi touchpad prav pride. Baterija drži 18 mesecev, pri kakšen oz. kolikšnem delu pa, ha. Meni dvomim da bi, bomo morali probat. Sicer zanimiva reč, uporabna za tiste, ki nosijo prenosnik na kratke proge, brez tor