LinkedIn najhitreje rastoče tehnološko podjetje v ZDA

Med 2100 družbami je LinkedIn najhitreje rastoče tehnološko podjetje v ZDA. V treh letih je njegova prodaja narasla za več kot 100 odstotkov, gre pa za lestvico podjetij, ki letno prodajo za več kot 150 milijonov dolarjev svojih proizvodov in storitev.

LinkedIn

Družbeno omrežje LindkeIn (Foto: Reuters)

Forbes je objavil lestvico 25 najhitreje rastočih tehnoloških podjetij. Iskali so jih med več kot 2100 družbami, ki svoje izdelke  prodajajo na področju informacijske tehnologije, na vrhu pa sta dve družbeni omrežji.

Najhitreje rastoče podjetje je LinkedIn, gre za družbeno omrežje, ki poslovnežem pomaga pri navezovanju in ohranjanju stikov s poslovnimi partnerji. Na lestvico so se lahko uvrstila le tista podjetja, ki so imela najmanj 150 milijonov dolarjev letnih prihodkov. Pogoj je bila tudi več kot 10-odstotna rast prodaje v vsakem izmed zadnjih treh let. Podjetja so bila nato na lestvico razporejena glede na povprečno triletno rast prodaje.

Na prvem mestu je LinkedIn, ki je imela v treh letih kar 102-odstotno rast prodaje. Facebook je na drugem mestu svojo prodajo zvišal za 87 odstotkov, šele na tretjem mestu pa je Apple, katerega prodaja je v omenjenem obdobju zrasla za 55 odstotkov.

Sledi podjetje 3D Systems, ki izdeluje 3D-tiskalnike, nato pa so še IPG Photonics, EPAM Systems, Shutterstock, InvenSense, Shutterfly in OpenTable. Google je na 17. mestu, njegova prodaja pa je v treh letih večja za 29 odstotkov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
Explainator 06.07.2013 14:16:17
ponosen sem da je moje edino socialno omrežje portal 24ur
Več komentarjev