Največ 'surfamo' doma

Po zadnjih podatkih MOSS spletni uporabniki še vedno večinoma po spletu brskajo od doma. V primerjavi z enakim obdobjem v 2009 pa je zaznati povečano uporabo spleta na javnih lokacijah.

Računalnik

(Foto: Thinkstock)

Po zadnjih podatkih MOSS spletni uporabniki še vedno večinomo splet uporabljajo od doma. Takšnih je skoraj 90 odstotkov, v službi pa po spletu brska 20 odstotkov uporabnikov spleta.

V primerjavi z enakim obdobjem v 2009 pa je zaznati povečano uporabo spleta na javnih lokacijah, na primer v šolah ali na fakultetah, v klubih ali kiberkavarnah in v knjižnicah, so sporočili. Po zadnjih podatkih je spletnih uporabnikov, ki uporabljajo (tudi) javne dostope do spleta, skoraj 20.000 več, so zapisali v Slovenski oglaševalski zbornici, zato lahko govorimo o 38-odstotnem povečanju uporabe.

In kdo so osebe, ki do spleta dostopajo tudi preko javno dostopnih lokacij? To so v večini ženske (52 odstotkov), spletni uporabniki iz starostne skupine od 15 do 24 let (55 odstotkov) in še šolajoči se spletni uporabniki (80 odstotkov), ki internet v 76 odstotkih uporabljajo večkrat dnevno.

24ur.com ostaja na prvem mestu

Po merjenju raziskave MOSS je imela naša spletna stran 24ur.com novembra največji doseg. Obiskalo jo je 752.567 različnih obiskovalcev in tako je imela naša stran 54,80-odstotni doseg.

Tudi druge spletne strani podjetja Pro Plus so v raziskavi MOSS dosegle dober rezultat. Med deseterico sta se uvrstili Zadovoljna.si, ki je na sedmem mestu, in Vizita.si, ki je osma na lestvici MOSS.

Na 11. mestu je pristala spletna stran Moskisvet.com, sledi Voyo.si, Bibaleze.si pa je na 14. mestu. 19., 20. in 21. mesto zasedajo Dominvrt.si, Cekin.si in Okusno.je.

Osvajalec.si je na 88. mestu, Golfportal.si je na 98. mestu, mesto za njim pa je Svetiger.com.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
Makaroni Johnny 06.01.2013 16:54:45
Ma nemoj. Dobr, da ne največ v službi :))
Več komentarjev