Ne iPhone ali iPad, zdaj potrebujete iWatch – računalnik na roki

Že kar nekaj vode je preteklo od časov, ko so bile ročne ure na višku priljubljenosti. Večina se jim je odrekla, ker lahko čas kadar koli preverijo na mobilnem telefonu. Zdaj pa naj bi ročnim uram prinesel nov razcvet prav tisti, ki je torej soodgovoren za njihov zaton – ameriški gigant Apple.

Ura

Apple naj bi poskrbel za ročne ure nove generacije. (Simbolna fotografija) (Foto: Reuters)

Časi, ko so ljudje redno nosili ročne ure, so že precej pozabljeni. Od razcveta uporabe mobilnih telefonov pač večina tudi točen čas najraje preveri kar na svojem mobilniku.
A to naj bi se že kmalu spremenilo. Ročne ure naj bi spet postale hit, tokrat po zaslugi podjetja, ki je pravzaprav vplivalo na njihov zaton, saj izdeluje prav mobilne telefone.

Apple naj bi namreč liniji že priljubljenih izdelkov, kot sta na primer iPhone ali iPad, dodal še iWatch, piše 24.sata, sklicujoč se na Business Insider.

Izdelek naj bi na prodajne police priromal že leta 2013, ker pa gre za Apple, seveda to ne bo čisto navadna ročna ura. V partnerstvu z Intelom naj bi tako razvili uro, ki jo bo poganjal operacijski sistem iOS. Viri blizu tovarn, ki na Kitajskem izdelujejo Applove proizvode, pa naj bi še razkrili, da bo imela ura tudi bluetooth in OLED zaslon.

Povezati naj bi jo bilo mogoče z mobilnim telefonom iPhone z namenom oddaljenega upravljanja. Tako bi bilo preko iWatch mogoče pošiljati sporočila, odgovarjati na klice in celo posodabljati Facebookov profil.

Analitiki tako sklepajo, da bi lahko bil iWatch pravzaprav prvi v liniji računalnikov, ki bi se nosili kar na roki, in ki bi lahko v prihodnosti postali pravi hit. V to očitno verjamejo tudi vlagatelji, saj naj bi Apple za razvoj kmalu po objavi ideje zbral okoli 10 milijonov dolarjev.

In če kdo meni, da gre za povsem nepotreben in nepomemben "izum", poznavalci odgovarjajo, da ne bi bilo prvič, da bi Apple ljudi prepričal, da je prav to tisto, kar nujno potrebujejo.

Nekaj podobnega se je že zgodilo, ko je bil predstavljen prvi iPhone, ki ni bil ne prvi mobilnik s touchscreen tehnologijo, niti prvi, ki se je lahko povezal s spletom ali poganjal uporabne aplikacije, a je Apple potrošnike prepričal, da gre za najboljši mobilnik na svetu. Prav zato se po mnenju poznavalcev precej velik uspeh obeta tudi Applovi "ročni uri".

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 63
 
HooplaToopla 15.01.2013 00:47:06
Kdaj bo Iphone z vodometom?
Takega bi jaz imel.
Več komentarjev