Ne le Applovi, tudi Googlovi zemljevidi so nevarni

Avstralski policisti, ki so po vroči in suhi divjini iskali tavajoče potnike, ki so se preveč zanašali na Applove zemljevide, so zdaj sporočili, da so podobno nevarni tudi Googlovi. Oziroma nevarno jim je preveč zaupati. Vsaj v deželi tam spodaj.

Google

(Foto: Reuters)

Z aplikacijo Google Maps za iPhone, ki so jo izdali v sredo, se sicer Googlovi zemljevidi vračajo na Applove naprave. Applovi zemljevidi veljajo za precej slabše, zaradi česar so uporabniki od direktorja Tima Cooka dočakali celo redko opravičilo in nasvet, naj se raje zanašajo na izdelke njihovih tekmecev.

Pred dnevi je avstralska policija sporočila, da je uporaba Applovih zemljevidov lahko zelo nevarna. Več ljudi so namreč namesto v kraj nekaj sto kilometrov od Melbourna pripeljali v divjino, kjer ni vode, so pa ekstremne temperature. In kar se je izkazalo za še posebej nevarno, ni telefonskega signala, tako da izgubljeni niso mogli poklicati na pomoč. 

Zdaj pa so oblasti v deželi "tam spodaj" izdale novo, podobno opozorilo, le da za Google Maps. Tudi njihovi zemljevidi te lahko pripeljejo v težave, pravijo.

Policija v kraju Colac zahodno od Melbourna je namreč ugotovila, da so ljudje, ki so sledili navodilom za oboceansko cesto, končali na ozki enosmerni poti. Ta za velika vozila, kot so avtobusi, nikakor ni primerna, poleg tega pa nanjo zapeljejo z napačne smeri. Nekaj nesreč naj bi se že zgodilo, obstaja pa tudi nevarnost, je za televizijo ABC pojasnil narednik Nick Buenen, da bi kakšen avtobus s turisti zapeljal z ozke ceste, ko bi se poskušal srečati z nasproti vozečim vozilom.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 26
 
RR44 13.12.2012 16:18:00
glede na to da ste tukaj sami strokovnjaki, ki se dobro spoznate na vse naprave, naj mi kdo prosim pove kje se da kupit dober mobitel na tipke, pri ponudnikih mobilne telefonije takšnega mobitela že dolgo ne morem kupiti ker imajo samo zelo okrnjene osnovne telefone ostalo pa je samo na dotik, hvala za nasvete
jeti48 15.12.2012 22:50:44
Se boš moral sprijazniti z dotikom ker industrija pač dela tisto kar ji je laže in kar večina kupuje, saj bodo tudi plazma tv ukinili, pa ne ker ne bi bili dobri ampak ker se to njim ne splača. Tako so tudi ukinili vinilke, pa še kaj bi se našlo.
Več komentarjev