Znanost in tehnologija
Oglas

OPEN MIND izbran za dobavitelja CAD/CAM programske opreme

Ljubljana, 25. 05. 2016 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

BMW AG je kot enega izmed svojih dobaviteljev programske opreme CAD/CAM predstavil OPEN MIND Technologies AG, razvijalca CAM sistema hyperMILL®. Po večstopenjskih primerjalnih testih je popolna modularna CAM rešitev hyperMILL® zmagala v IT oddelkih skupine BMW in pri strokovnjakih v strojnem inženiringu, izdelavi prototipov in v serijski proizvodnji.

Kot rezultat tega lahko sedaj BMW oddelki in tovarne po vsem svetu uporabljajo vrhunski CAD/CAM sistem hyperMILL®.

Rezultati primerjalnih testov so pokazali, da je zahvaljujoč izrednim prednostim CAM rešitvam hyperMILL® BMW AG predstavil OPEN MIND kot stalnega dobavitelja CAD/CAM programske opreme. Oddelek IT, oddelka za specialni strojni inženiring in izdelavo prototipov kot tudi oddelek za serijsko proizvodnjo vidijo hyperMILL® kot intuitiven, vrhunski CAD/CAM sistem z visoko stopnjo tehnične izpolnitve. BMW tovarne po vsem svetu lahko sedaj izberejo in uporabijo hyperMILL® v dogovoru z IT sedežem.

Postopek izbire

Pred 18 meseci je osrednji IT oddelek skupine BMW pričel z iskanjem novega CAD/CAM sistema. Cilj je bil najti CAD/CAM rešitev z visoko stopnjo pokritosti za več različnih področij uporabe NC aplikacij v strokovnih oddelkih. To je privedlo do celovite tehnične ocene in analize stroškov ter koristi za vse udeležence v primerjalnih testih skupaj s strokovnimi oddelki.

Različne geometrije so dodeljene ustreznim vrstam strojne obdelave na popolnoma avtomatiziran način z uporabo barvnega kodiranja.
Različne geometrije so dodeljene ustreznim vrstam strojne obdelave na popolnoma avtomatiziran način z uporabo barvnega kodiranja. FOTO: HYPERMILL

Intenzivni primerjalni testi

Jeseni 2014 je skupina BMW povabila OPEN MIND in pet drugih CAD/CAM proizvajalcev naj se udeležijo primerjalnih testov. Večstopenjski postopek izbire je CAD/CAM sisteme podvrgel intenzivnemu testiranju v naslednjih glavnih kategorijah: ‘izdelava orodja’, ‘serijska proizvodnja’, ‘izdelava prototipov’ in v notranji kategoriji BMW ‘CAM light’. Temu je sledilo tehnično ocenjevanje, ki je temeljilo na predstavitvah in programskih nalogah. Da je prišel v ožji izbor, je sistem moral uspešno prestati ekonomsko ocenjevanje. OPEN MIND je na vrh prišel zahvaljujoč tehničnim in ekonomskim koristim hyperMILLa®. To je odprlo pot za pilotno fazo s testi rezkanja v začetku leta 2015. Uporabnikom iz strokovnih oddelkov pri BMW M GmbH, ter oddelkov za testiranje materialov in izdelavo orodja v Münchnu in Dingolfingu je bilo zagotovljeno usposabljanje in so nato pričeli uporabljati sistem OPEN MIND za programiranje komponent in orodij.

Visoki standardi

hyperMILL® je modularna CAM rešitev, ki združuje celovit koncept za 2D, 3D ter prav tako 5 osno rezkanje/struženje in strojno obdelovanje, kot na primer visoko zmogljivo rezanje (HSC in HPC) z enim vmesnikom. Popolna strojna obdelava z le eno CAM programsko opremo in enim postprocesorjem za vse struženje in za vse postopke rezkanja privede do združenih postopkov in zmanjšanja časa strojne obdelave.

Samodejno CAM programiranje

Avtomatizacija predstavlja najvišjo stopnjo popolnosti v CAD/CAM sistemih. Pri BMW so bili obrezovalni noži za nalogo avtomatizacije izbrani v primerjalnih testih. Za deset obrezovalnih nožev je bilo potrebno ustvariti NC samodejne programe. “Za te obrezovalne nože smo definirali optimalen postopek in le s pritiskom na gumb je možno reproducirati te najboljše prakse na katerokoli izmed geometrij," pravi Martin Herrmann, razvojni produktni vodja pri OPEN MIND. “V smislu avtomatizacije lahko občutno zmanjšamo čas programiranja in prav tako ustvarimo NC programe, ki zagotavljajo popolno, zelo izboljšano kakovost strojnega obdelovanja,” dodaja Volker Nesenhöner, direktor OPEN MIND Technologies AG. Časi programiranja in rezultati rezkanja so prepričali strokovne oddelke v skupini BMW.

Prenos standardiziranega znanja na različne obrezovalne nože.
Prenos standardiziranega znanja na različne obrezovalne nože. FOTO: HYPERMILL

O OPEN MIND Technologies AG

OPEN MIND je eden izmed najbolj iskanih razvijalcev močnih CAM rešitev za strojno in od krmilnika neodvisno programiranje.

OPEN MIND ustvarja optimizirane CAM rešitve, ki vključujejo veliko število inovativnih funkcij, ki niso na voljo nikjer drugje in tako prinaša občutno večjo zmogljivost v programiranju in strojnem obdelovanju. Strategije kot so 2D, 3D ter prav tako 5 osno rezkanje/struženje in strojno obdelovanje, kot na primer HSC in HPC, so učinkovito vgrajene v CAM sistem hyperMILL®. hyperMILL® zahvaljujoč svoji popolni združljivosti z vsemi trenutnimi CAD rešitvami in obsežno avtomatizacijo programiranja zagotavlja največje možne koristi za stranke.

OPEN MIND si prizadeva, da je najboljši in najbolj inovativen proizvajalec CAM/CAD na svetu, s čimer je, po poročilu tržne NC analize z leta 2015 od CIMdata, postal eden izmed petih najboljših v industriji CAM/CAD. OPEN MIND CAM/CAD rešitve izpolnjujejo najvišje zahteve v avtomobilski industriji, industriji izdelave orodja in kalupov, proizvodnji strojev, zdravstveni industriji, posamični proizvodnji, energijski ter letalski in vesoljski industriji. OPEN MIND je zastopan na vseh ključnih trgih v Aziji, Evropi in Ameriki, ter spada v skupino podjetij "Mensch und Maschine ".

Sedež podjetja:
OPEN MIND Technologies AG, Argelsrieder Feld 5, 82234 Wessling, Nemčija
Tel.: (+49-8153) 933-500, Faks: (+49-8153) 933-501
E-pošta: Info@openmind-tech.com, spletna stran: www.openmind-tech.com

Uradni zastopnik:

3WAY d.o.o., Zbiljska cesta 4, 1215 Medvode, Slovenija

Tel. (+386 1) 3616 539, Faks: (+386 1) 3617 014

E-pošta: info@3way.si, spletna stran: www.3way.si

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni