Znanost in tehnologija

Po začetnem bumu obiski na Google+ upadajo

New York, 28. 07. 2011 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Začetno navdušenje nad družabnim omrežjem Google+ je očitno začelo upadati. Minuli teden je namreč upadlo tako število obiskov, kot povprečen čas, ki ga uporabnik prebije v tej mreži.

Google+
Google+ FOTO: Google

Novo Googlovo družabno omrežje Google+ je po neverjetnem začetku minuli teden zabeležilo prvi upad. V poročilu, ki so ga pripravili v Experian Hitwise, je namreč zabeležen tako upad v prometu na omrežju kot tudi v času, ki ga povprečen uporabnik prebije v tem omrežju.

Skupno število obiskov na Google+ je minuli teden v ZDA upadlo za tri odstotke, na 1,79 milijona, glede na teden poprej, ko so zabeležili 1,86 milijona obiskov. Povprečno trajanje obiska pa je upadlo za 10 odstotkov, in sicer iz petih minut in 50 sekund na pet minut in 15 sekund, poročajo tuji mediji.

Predstavnik Experian Hitwise Matt Tatham pa je ob tem povedal, da ne gre za velik padec. ''To ni velik upad,'' je poudaril.

Promet na Google+ je sicer nenehno naraščal vse od začetka delovanja 28. junija letos. Minuli teden je tako dosegel 20 milijonov različnih obiskovalcev. Nekatere je novo omrežje tako navdušilo, da so že zaprli svoje Facebook profile in vse svoje dejavnosti prenesli na Google+.

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anton Kordeš
10. 08. 2011 14.14
@info: ja lahko ZAPREŠ svoj račun, ne moreš ga pa izbrisat. in vse kar si kadarkoli objavil na FB, vključno s chatom, ostane shranjeno (tudi tisto kar si izbrisal). poleg tega je FB voljan prodati komurkoli, ki ima keš vsakovrstne statistične podatke, ki jih je možno ustvariti s pregledom česarkoli. za to kakšne vrste sttističnih podatkov lahko ustvariš pa uporabi domišljio) na FBju ni nič svetega niti to o čemer si na fb klepetal s svojo bejbo.
freeman
06. 08. 2011 19.34
google je po moje naredil veliko strateško napako s tem, ko je prepovedal in napovedal, da bo moral uporabnik obvezno javno objaviti svoje pravo ime in priimek za registracijo, tako da uporaba pseudonima ne bo mogoča.Če bo kdo torej naredil račun s pseudonimom ga bo google avtomatsko izbrisal(če so moje informacije točne). To se mi zdi po eni strani pametna poteza(da bodo ljudje posledično gor objavljali samo resne zadeve)po drugi strani pa nespametna ker, če karikiram: kaj pa jih moti, če je moje resnično ime A.B. na google pa objavim profil S.Ž In potem svojim prijateljem povem jaz kot A.B. imam profil S.Ž.(zato da me ti lahko najdejo.Namreč če gor objavljam nedolžne podatke jih moja "lažna" identiteta nebi smela vznemiirjati, če pa se nekdo gre kriminalno dejavnost ga pa itak najdejo z drugimi orodji pa če ima desetkrat lažni profil gor.Drugače mi je ideja googla všeč zaradi deljenja informacij, ki jo facebook nima.Vsega pač ne deliš z vsakomur. Po drugi strani pa se šušlja že tudi po spletu da tufdi facebook misli začeti z ukinjanjem t.i. lažnih profilov. Drugače se mi googlova platforma boljša od facebooka ravno zaradi omogočanja deljenja informacij.Upam, da ne bo končal kot google wave in mu bo za razliko od slednjega uspelo.Bomo videli...
Ny152
06. 08. 2011 15.53
supeh socialnih omrežij ni v tem kako dober je program ampak v tem koliko ljudi je gor in facebook že vrsto let dominira in ima preko 750 milijonov ljudi, google jih ima samo 20 na svojem plusu, to ni nič!. In obisk in promet padata, tako da google ne kaže dobro.
partizanein
02. 08. 2011 11.59
pzadnika28.07.2011, 18:1538 Pozabte na socialna omrežja; zunaj je pravi life;) Pozabi na internet in si kupi časopis?!
littleSister
29. 07. 2011 11.56
Gizmo: Isto se je govorilo za Google Wave ...
G-i-z-m-o
28. 07. 2011 20.26
to je bilo za pričakovati...najprej so navalili vsi zaradi pompa....nekateri so samo poizkusili zarad firbca..te zadeve ne uporabljajo, zato upada..logično ...bo pa verjetno rast konstantna samo tako visoka kot je bila do sedaj ..ker pa je google to zastavil zelo v redu in daje ven počasi kot bombončke, najslajše šele pride ..čez čas bo izdal tudi razvojna orodja za programerje in ko to pride, se lahko facebook enostavno poslovi v roku enega do dveh let, garantirano
rexi09
28. 07. 2011 20.06
Predstavnik Experian Hitwise Matt Tatham pa je ob tem povedal, da ne gre za velik padec. ''To ni velik upad,'' je poudaril. hahaha, slovensko novinarstvo at its best....
noone00
28. 07. 2011 19.47
prihaja novo telepastkp free omrežje
stermyyyyy
28. 07. 2011 19.05
info@4 za razliko od facebooka nvem ce bi google naredil tako bedarijo kot so jo pri facebooku: da so javno objavili videoposnetke uporabnikov.!..toliko o zasebnosti na fbju..
coca.eskim
28. 07. 2011 18.23
Mislim, da so ta socialna omrežja že doživela svoj vrhunec in so se jih ljudje že naveličali.
Pozabte na socialna omrežja; zunaj je pravi life;)
mroz2000
28. 07. 2011 18.11
Itak je pa bedn,tko da....
rider2000
28. 07. 2011 17.37
ja itak da ih ni če je v poskusna verzija
dope1337
28. 07. 2011 17.36
Am info ... "Google ne bo uspel" hm ... to je pa tak kontraverzn stavek ej xD A nisi opazil zadnjih 10 let da je Google uspel v 80% vsega kar se je lotil, pačeprav to pomeni izvajanje idej drugih podjetij (ki so jih seveda kupili za določeno vsoto). Najbolj me pri Googlu navdušuje dejstvo, da mora vsak razvijalec en dan v tednu delati na svoji ideji, če le-te nimajo, jih podjetje odpusti v določenem času ... za moje pojme je to ena izmed najboljših pristopov do posameznikove ustvarjalne plati. Da seveda ne govorimo o okolju in pogojih, v katerih delajo Googlovi zaposleni ... preberte si kak poljudno-znanstveni članek o le-tem podjetju ... jz osebno sem bil navdušen nad njihovim pristopom. Je pa res, da je zastrašujoče, do kakšne količine podatkov ima le-to podjetje dostop in kam vse segajo njegove lovke ... to je pa tud mal za zamislit ...
Sloncek_boncek
28. 07. 2011 17.30
Zakaj bi šel na Google , če so pa vsi moji prijatelji na FBju ... Ker ima boljšo "privacy" .. japajade .. na FBju si lahko čistolepo zaprem profil oz. odprem kakor hočem .. Google ne bo uspel .. vsaj masovno ne ..