Pop tv in Kanal A prek interneta

Vsebinsko bogatejši ADSL

Na Siolovem multimedijskem portalu lahko internetni uporabniki odslej v živo spremljajo tudi televizijska programa Pop tv in Kanal A.

POP TV na vizija.siol.net

Uporabniki lahko dostopajo do tekočega programa in do arhiva posameznih oddaj prek storitve video na zahtevo

Že prvi dan letošnje izobraževalno-sejemske prireditve Teleinfos je za svojevrstno presenečenje poskrbel največji slovenski ponudnik internetnih storitev Siol. Svojim uporabnikom je ponudil v brezplačno uporabo širokopasovni multimedijski portal, ki ponuja neposredni prenos televizijskega programa v živo. Za začetek lahko uporabniki na spletnem naslovu vizija.siol.net spremljajo v živo televizijski program POP TV in Kanal A, vključno z oddajami 24 ur, Nogometna arena, Ekstra in Popstars.

Televiziji POP TV in Kanal A sta tako prvi televiziji v Sloveniji, ki ju je mogoče v zadovoljivi kakovosti neposredno spremljati tudi prek internet protokola, ADSL naročnikom pa je dostopen tudi arhiv oddaj lastne produkcije hiše

Gre predvsem za internetne prenose ekstremnih podvigov, kot je transavstralski maraton, kjer je Dušan Mravlje zasedel tretje mesto, snemanje potopljene ladje Kec ali spust v jamo Čehi II. V sklopu zabavnih vsebin bodo dostopne igre in internetni radio. Do zgoraj opisanih vsebin bo možno dostopati tako prek fiksnih kot tudi brezžičnih povezav. S tem je SiOL aktivno vstopil tudi na področje ponudnikov vsebin, saj se je doslej pojavljal v glavnem kot ponudnik dostopa do interneta.

Vsebine bodo v zadovoljivi kakovosti lahko spremljali le uporabniki ADSL, ki imajo povprečno zmogljiv računalnik temelječ na tehnologiji Windows, medtem ko bodo imeli uporabniki z nižjimi prenosnimi hitrostmi težave s prepočasnim nalaganjem.

Tehnično je prenos TV programa prek IP protokola izveden tako, da analogni TV signal najprej potuje v enkoder, kjer se slika in zvok pretvorita v digitalno obliko, nato pa digitalni zapis preko povezave zmogljivosti 100 Mbit/s potuje na SiOL-ov Windows Media Server. Od tam prek ADSL povezav prihaja do odjemalcev, ki lahko program spremljajo bodisi neposredno bodisi iz arhiva, s pomočjo storitve video na zahtevo. Do vsebin na širokopasovnem portalu je možno dostopati tudi prek dlančnikov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: