Pozabite iPhone 5. Zdaj je že vse nared za iPhone 5S. Bo dovolj prepričljiv?

Ni še dolgo tega, ko smo bili priča prizorom, kako Applovi zvesti kupci pred trgovinami tudi več ur čakajo na novi iPhone 5. Zdaj pa je že tik pred vrati proizvodnja nove različice, iPhona 5S, ki naj bi luč sveta ugledal spomladi.

Iphone 5 in 4S

Applovi uporabniki naj bi pri novi različici iPhona 5 pričakovali predvsem nekaj tehničnih izboljšav in več drznosti v dizajnu, ki se že lep čas ni spremenil. Niti, ko je iPhone 4S zamenjal iPhone 5. (Foto: Reuters)

Ne dolgo po tem, ko je na prodajne police prispel Applov iPhone 5, je že vse nared za začetek proizvodnje njegovega naslednika. Družba naj bi tako že decembra začela izdelovati iPhone 5S, poroča DigiTimes.

Šlo bo sicer za testno proizvodnjo, v okviru katere naj bi bilo izdelanih 50.000 do 100.000 primerkov pametnega telefona. Polno proizvodnjo pa naj bi nato začeli v začetku prihodnjega leta, kar naj bi po pisanju kitajskih poslovnih medijev nakazovalo na to, da bo produkt na trgu dostopen že spomladi.

To bi bilo sicer prvič, da bi Apple nov produkt na trg poslal spomladi. Prva leta je bilo za družbo značilno, da je nove produkte običajno predstavljala junija, zadnji dve leti pa septembra.

DigiTimes tudi piše, da naj bi Apple takoj za predstavitvijo iPhona 5S v prodajo poslal še novi iPad.

Apple potrebuje nov hit

Čeprav se že začenja testna proizvodnja, pa je o tem, koliko bi se naj nova različica razlikovala od iPhona 5, znanega zelo malo. So pa pričakovanja velika.

Iphone 5 je sicer upravičil napovedi, da bo prodajna uspešnica. Zadnji Applov pametni telefon je po mnenju njegovih uporabnikov impresivna naprava, ki jo poganja operativni sistem iOS 6. Vendar pa ni brez napak in težav, zato analitiki menijo, da bo morala biti izboljšana različica zares dobra, če družba želi navdušiti svoje zveste kupce.

Uporabniki iPhona 5 pričakujejo predvsem izboljšave, ko gre za težave z brezžičnim povezovanjem, plaz kritik se je vsul tudi na aplikacijo Apple Maps in na slabotno baterijo.

Na drugi strani pa analitiki dodajajo, da Apple v resnici nima kupcev, ampak vernike v blagovno znamko, kar je bilo jasno vidno, ko je na trg prišel iPhone 4S, ki je bil le rahlo izboljšana različica telefona iPhone 4. Še na videz je bil enak, čeprav so za nadgrajeno različico mnogi pričakovali predvsem napredek v dizajnu. Ker se ta ni veliko spremenil niti, ko je na trg prišel iPhone 5, se mnogi sprašujejo, ali si bo Apple zdaj le drznil narediti korak naprej v oblikovanju.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 215
Toni Ojsteršek 19.03.2013 00:14:12
Če gledamo iz druge strani pa samsung ravno tako nateguje uporabnike... saj daje v telefone 8 jedrne ali pa 4 jedrne procesorje, ki jih ni potrebno... ampak ker se veliko sliši ... kr pa na applu vse lepo lavfa npr na 800 Hz... heeh tuki pa 8 jedrni procesor... halo
PickaKadicka 19.09.2014 17:08:03
Problem je v Androidu. Če hočeš, da ti Android normalno dela, potrebuješ zmogljive telefone (z 8 jedrnimi procesorji in nevemkoliko rama ipd), seveda za primerno ceno. Na drugi strani pa Windows 8 teče na več kot pol slabših Nokiah precej bolje kot marsikateri Android (pustimo sam izgled). Problem pri androidih je tudi ta, da lahko vsak nedeljski programer na Google Play objavi svojo (šlampasto) aplikacijo, ki potem žre prekomerno prostora, rama ali pa procesorja na telefonu. Poleg tega je os android narejen tako, da aplikacij ne zapira, ampak jih nalaga na sklad in ko mu zmanjka rama za normalno delovanje, jih naenkrat zapre.
Več komentarjev