Znanost in tehnologija

Pozor, iPhone 6 Plus se v žepu lahko ukrivi

Washington, 24. 09. 2014 16.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav sta nova iPhone 6 in iPhone 6 Plus v prodaji presegla pričakovanja in podrla rekorde, pa prvi uporabniki že izpostavljajo napake. iPhone 6 Plus je tako tanek, da ga je mogoče ukriviti, zato strokovnjaki svetujejo, da jih ne nosite v hlačnih žepih.

Družbeno omrežje Twitter so v teh dneh preplavile fotografije novih iPhoneov. Pa ne zato, ker so tako lepi in novi, pač pa zato, ker prvi uporabniki že poročajo o težavah z njimi. Vse več lastnikov novega iPhonea 6 Plus se namreč pritožuje, da se njihove nove igračke v žepih hlač krivijo.

Zaskrbljujočo napako so najprej izpostavili na spletni strani MacRumours. "Udeležil sem se poroke, telefon je bil v mojem sprednjem hlačnem žepu približno 18 ur, večino tega časa sem sedel," je zapisal eden od njihovih bralcev. "Ko sem ga odložil na mizo in se usedel, da bi si odpočil po dolgi vožnji (kjer sem seveda spet sedel), sem videl, da je rahlo ukrivljen."

Da bi preveril govorice, je nek uporabnik na YouTubeu celo žrtvoval svoj telefon. Kot si lahko pogledate v videoposnetku, so se izkazale za resnične. Telefon se je namreč pod pritiskom njegovih prstov ukrivil – ne na sredini, pač pa v zgornjem delu, ob gumbih.

 

Vzrok je najverjetneje v tem, da je 6 Plus toliko večji in tanjši od svojih predhodnikov, kar je bilo sicer mišljeno kot njegova prednost, a aluminijasto ohišje očitno ni dovolj močno v proporcionali z njegovo dolžino.

Strokovnjaki menijo, da se bo vsak pametni telefon ukrivil pod določenim pritiskom, saj so o podobnih stvareh na začetku leta poročali tudi pri Sonyjevi Xperia Z1, a Apple je vseeno znamka, katere ugled in cena sta razlog, da uporabniki vsako napako jemljejo precej bolj resno kot pri drugih telefonih.

Spomnimo, da je težave povzročal tudi iPhone 4, ki so ga v javnost lansirali leta 2010. Prvi kupci so poročali, da telefon izgubi signal omrežja, če ga držijo za kovinsko obrobo, ki služi kot antena.

Apple se sicer hvali, da sta telefona presegla pričakovanja, saj so minuli konec tedna prodali več kot 10 milijonov najnovejših iPhonov, s čimer so podrli lanskoletni rekord. Telefoni so na police v ZDA, Veliki Britaniji, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Hongkongu, Portoriku in Singapurju prišli prejšnji petek, začetek prodaje pa so kot običajno spremljale dolge vrste navdušencev in preprodajalcev. V petek jih bodo začeli prodajati še v 22 drugih državah, med drugim v Avstriji, Italiji, Rusiji, Španiji in Turčiji. Datum prodaje v Sloveniji za zdaj še ni znan– lani so mobilniki Iphone 5S v Slovenijo prišli dober mesec po začetku prodaje v prvi skupini držav.

V podjetju napake še niso komentirali.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (266)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

acmilanpatinhhho
27. 09. 2014 21.17
+0
mam g3 od lg-ja...Izredno zadovoljen v vseh pogledih od specifikacij do gladke uporabe androida ki nič ne zašteka ali nalaga kako sekundo..Pa celi dan v žepu pa se ne zvija..Apple je bil dober do 3 pol pa niso več bili paradni konji..Danes na japki plačaš sam ime ne pa več paradnega konja..
One22
28. 09. 2014 15.17
+2
Ja, dej ga v zadni žep, pa se vsedi na trdo podlago. Potem se bo kej več kot samo zvil. In točno to se je zgodilo pri 6 plus-ih...
Llama Song
30. 09. 2014 09.43
-1
Drugače to ni res. Prvi, ki se mu je zvil, ga je imel v sprednjem žepu na poroki, je pa res da je sedel skoraj cel dan.
One22
27. 09. 2014 13.49
+4
Ja. Uradno je Apple dobil 9 prijav in cela panika? HAHA, če so ljudje tako neumni, da dajo telefon v žep in se nanj po možnosti še vsedejo, logično, da se bo zvil. Npr. SGS5 se celo zlomi.
Žan Fister
26. 09. 2014 17.04
+0
Pa vi ljudje sploh vete sej na te m apple služi dnar!! enmu se ukrivi in ne dela vec pa gre po nov telefon sej v tem je frka :D
tali?ni tom
25. 09. 2014 20.54
+2
jst ga ne maram ker je pač ameriški , narejeno pri najugodnejšem ponudniku iz najcenejših materialov in drago da peče! telefon ki se zvija dobiš za dvajset , trideset evrov , ne rabiš dat petsto,šesto! nokia , zakon do trenutka ko je ameriška! upam da ne pokvarijo kvalitete!
AVTOHTONsLOVEnc
25. 09. 2014 17.11
-17
KA JE ZDEJ ANTI APPLE FRIKI? STE DOBIL KOST ZA GLODAT A? A VAM SAMSUNG DELA? STE ŽE KDAJ PREBRALI BESEDO SAMSUNG NAZAJ IN SE POVPRAŠALI KAKŠEN GNUS IMATE V ROKAH? NE A DEJMO RAJ KOMENTIRAT KOK SE JE JABUK UKRIVIL! VERJEMTE ČEB SE SAMUNK TKO UKRIVIL ZIHR NEB DELU APPLE PA ŠE KR!! KAJ PA TO? :) LP
ondskan
25. 09. 2014 17.41
+4
Apple in Samsung si samo želita kupce kot si ti 'JABUK UKRIVIL' ti imaš drug izziv ;) Od kdaj se po telefonu ocenjuje kakšen človek si ?!?
artus
25. 09. 2014 16.40
+4
Po tudi če naredi trojni aksel, ga ne kupim.
Inženir
25. 09. 2014 16.30
+3
Evo vam rezultat, ko \"dizajn\" postane prioriteta nad vsem, da potem kvaliteta izdelave trpi. Že od 5ke je znan problem ukrivljanja, ko se je en usedel in mu je ritni žep telefon zvil, ampak so raje šli v skrajnost in brez pomisleka zadevo povečali, stanjšali ohišje in evo vam rezultat. Za praktično primerjavo, katero dilco boste lažje zlomili, tanjšo in daljšo ali debelejšo in krajšo. To vam je rezultat ko bi vsi neki fensi zadeve dizajniral pa hude oblike risal in se imajo za boga a obenem so tako enostransko ozkogledo zagledani v svojo idejo, da več kot očitnih praktičnih problemov ne vidijo. Dizajnerji (optimistični sanjači), največji sovražniki konstruktorjev (realisti).
BakaŽvaka
25. 09. 2014 16.27
+5
Upam, da so ovce videle to, ampak njih verjetno ne bo niti to ustavilo.
Albatross
25. 09. 2014 16.00
+3
Sony Experia Z2 zakon...ne pa ta jajca od jabke.
Brabus
25. 09. 2014 15.53
+2
Ma ni važn, sam , da je jabka, pa če tud je okrogel.
Cmrlj3
25. 09. 2014 15.17
+2
wow! sem slišal, da je več ljudi plačalo 100.000€ za avto, ki se je nato uničil, ko so se zaleteli! bi človek pričakoval, da se avtomobil za 100.000€ ne uniči, ko se pri 150km/h z njim zaletiš v zid! za 100.000€ bi človek pričakoval kvaliteto! ko sem pa v steno vrgel plastični avtomobilček za 2€ je pa ta ostal cel.
Explainator
25. 09. 2014 16.10
+4
ja ampak prava primerjava bi bila taka, da tvoj avto razbije že upor vetra
Cmrlj3
25. 09. 2014 17.32
+1
ni ravno res. od 10 miljonov prodanih iphonov jih je bilo skrivljenih zelo malo. nekaj zato, ker so debeli američani sedeli na njih, nekaj zato, ker so se ljudje trudili, da jih uničijo. je res, da bi lahko bili močnejši, ampak telefon ni narejen zato, da se uničuje..
bboy7
25. 09. 2014 13.35
+3
V vsakem primeru je dejstvo, da če plačaš celo premoženje za tak telefon, pol se pa ukrivi v žepu je zanič telefon. Ne glede na znamko. Če se že grejo neko kvalitetno znamko, naj pol produkte tut ustrezno testirajo in zagotovijo kvaliteto, ki se pričakuje od tok dragega telefona. Glede na to, da v žepe pospravijo milijone, ker je dejanska proizvodna cena pač 1/4 cene telefona si to lahko privoščijo. O zmožnostih pa ne bomo zgubljajli besed, ker so že Androidovi uporabniki povedali, da ima iste funkcije kot Android iz leta 2012.
Piranez
25. 09. 2014 14.45
+9
Saj ne bi nihče rekel žal besedi, če se ne bi sami (apple in njegovi uporabiki) vseskozi hvalili, kako so oh in sploh na vseh področjih boljši od konkurence... Apple vseskozi basha android in se hvali, kako so njihovi izdelki bolj napredni in bolj kvalitetni in ne vem kaj še vse... Sedaj jim pa vsi po vrsti privoščijo, ko so spet enkrat dokazali, da niso sposobni konkurairati najboljšim na trgu mobilne telefonije.... Dve leti za časom po funkcijah, slaba izdelava, rešujej jih samo dober marketing in fanatičnost njihovih zvestih...
matejcko
25. 09. 2014 14.52
-2
Malce bolje si poglej vse spodaj napisane poste in ugotovil boš kdo in čigavi uporabniki se bahajo....
Piranez
25. 09. 2014 15.02
+4
Ne govorim o dotičnem članku, ampak nasplošno... Področe spremljam že kar nekaj časa in že vse od pojava appla na tem tržišču je tako... Pa nisem basher, od začetka sem bil precej velik navdušenec nad applom, me je pa začela motit applova aroganca... Ko je apple pri ip4 predstavil retino, sem jim lahko samo pokimal, ker so orali ledino... Pri ip4s so posekali konkurenco s siri in s kamero... Od tedaj dalje pa je šlo samo navzdol, pa so se kljub temu bahali, da so pred konkurenco tako po funkcijah kot po vsem drugem. Phill Schiller se je važil, kako je iphone "android free" in da je že zaradi tega boljši... Da o uporabnikih ne govorim... Skratka, tako sam apple kot zvesti uporabniki tako z veseljam bashajo, pa od 4s dalje nimajo več kaj pokazat... Zaradi tega jim pa vsi privoščije take neuspehe in se od srca nasmejijo...
matejcko
25. 09. 2014 15.09
+0
Mac uporabljam verjetno dlje kakor je povprečna starost tukaj pisočih in nikoli se s tem nisem bahal in kogarkoli podcenjeval, moti me, da se neuporabniki najbolj petelinijo in v tej isti sapi se sprašujem ali je to zavist ali kaj?
Inženir
25. 09. 2014 16.42
+0
@matejcko Mac računalniki so super za delo, vendar žal niso zmožni poganjati programov ki jih potrebujemo nekateri tako da ti pritrjujem glede odličnosti njihove opreme, vendra žal mi ne koristi. Ampak tole kar se pa po portalih buni, so ti večinoma zafrustriranci, ki nasprotimisleče obsojajo za ovce, a sami venkup lajajo neke predsodke, samo da se počutijo sprejete v krog družbe. Tako da je prej to čredni nagon, posameznikov, ki si samozavest dvigujejo z iskanjem napak pri drugih. Ne rečem, tisti ki fanatično pripadajo določeni znamki so res malo čez les, po drugi strani pa smo generalno psovani in zmerjani vsi, ki tako zadevo kupimo z namenom in ne za bahanje. And by the mim, glede tega telefona lahko rečem samo da je ta napaka ena ogromna šlamparija, kjer so za ukrivljanje (bentgate*) krivi dizajnerji. Meni je večina njihovih izdelkov totalno faljenih ampak če se osredotočimo na uporabne zadeve za delo, gre za vrhunsko zadevo ki deluje tekoče brez težav in je praktično sprogramirana tako da je 1D10T-proof ker je vse avtomatizirano in enostavno za uporabo, kar pa windowsi niso, ker predvidevajo da so uporabniki toliko vešči da bodo znali sami kaj nastaviti in paziti da ne navlečejo ravno vse možne nesnage in malwarea na PC. Je pa tako da bo vešč uporabnik svoje delo enako dobro lahko opravljal na katerikoli spodobno narejeni napravi.
matejcko
25. 09. 2014 18.48
+0
hhsk
25. 09. 2014 11.05
-15
dragi komentatorji, čitalci tele in podobnih novic.. apple na veliko služi lih na račun vas ovc, sovražnikov appla, ki berete in komentirate te novice.. zakaj? ker novinarji služijo na račun vaših klikov, torej objavljajo vedno več novic o Applu, ker so vsi poratlih zasuti s kometarji, pa nej bodo dobri ali slabi, o temu se govori, applu niti ni treba plačat za reklamo. tko da če mislte da sovražniki naredite kej slabga applu s tem da delate slabo reklamo in pluvate po njemu ste se zelo zmotil. mene je prof. za podjentišvo v šoli učila da tud slaba reklama je dobra rekla, kar cifre prodanih jabučnih izdelkov potrjujejo. samsung, microsoft, razni paypali ipd sami delajo reklamo applu, s tem ko se v TV reklamah primerjajo z njimi, pa govorijo kakšne ovce so apple uporabniki, ampak povsod notri je pa apple logo/oblika/ime. tko da dragi apple haterji, če želite ustavit apple, boste prvo mogel ustavite sebe in ignorirat take novice. sent from my macbook pro
hhsk
25. 09. 2014 11.51
-2
matejcko
25. 09. 2014 12.35
-6
pa še kako, ampak raje bodo popluvali vse kar je jabolčno, največji štos je v tem, ker jih velika večina nobenega od iProduktov nikoli ni imela v roki ali ga kakorkoli imela priložnost preizkusit in taki so največji pljuvalci...
vestalka1
25. 09. 2014 12.45
-11
A si ga ne moreš privoščit, da tako pljuvaš čez iphon? Te napravce so super in ve se kaj ljudje plačajo. Kvaliteto. Jaz imam Ifon 4 leta in še ni bilo ene napake. Pred tem pa sem menjala telefone na eno leto, ker se je zatikala tipkovnica, zvočnik odpovedal, ni bilo povezave, prekinjal, baterija za 1 dan .....
bboy7
25. 09. 2014 13.28
+7
Kaj za hudiča delaš s teefonom, da ti ga je ratal uničit v enem letu?
Lucipin
25. 09. 2014 10.59
+8
Tolk o kvaliteti iPhona..hahahahahah
GTR
25. 09. 2014 10.22
+8
Še ena stvar, ki jo imajo samo Apple uporabniki. To je le dodaten plus.
frančišek
25. 09. 2014 10.16
+1
Nisem fan iPhona, pravzaprav ga ne maram, vendar če bi tako krivil kakega Samsunga, HTC-ja bi se tudi zvil. Sigurno.
Stric Janez
25. 09. 2014 13.38
Problem je oblika in material, je UnboxTherapy poizkusil še par telefonov. Plastični so
Piranez
25. 09. 2014 14.42
+2
Note 4 je šel na isti test in je blo vse ok... Tolko o kvaliteti applovih izdelkov...
User1063544
25. 09. 2014 09.52
+0
Po mojem si iPhone kupi tisti, ki nima dnarja za novega BMW-ja.... Vsaj neki gunšt od imiđa je... Drugače pa so na tržišću znamke ki ga prekosijo brez nekih težav seveda za polovico cene...
Piranez
25. 09. 2014 09.18
+7
Amaaaaazing build quality, je včasih povedal iSteve =)
BEEF-TECH
25. 09. 2014 08.42
+4
Sej so že v napovedi povedal da se bo upognil - niso pa povedali da bo tak potem tudi ostal :)
hotchilipoper
25. 09. 2014 08.00
-5
Kontrapropaganda