Pred potovanjem skok na splet

Kar 40 odstotkov uporabnikov spleta, starih med 10 in 75 let, nekajkrat na leto na spletu išče informacije, povezane s turizmom, potovanji in turističnimi agencijami. Mesečno pa tovrstne informacije na spletu išče 22 odstotkov uporabnikov.

Ženska za računalnikom

(Foto: Thinkstock)

Tokratna raziskava MOSS je pokazala, da skoraj 40 odstotkov slovenskih uporabnikov spleta, starih med 10 in 75 let, nekajkrat na leto na spletu išče informacije, povezane s turizmom, potovanji in turističnimi agencijami. 20 odstotkov uporabnikov turistične informacije na spletu išče mesečno, 22 odstotkov pa informacije o turizmu na spletu spremlja manj pogosto. 12 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov za pridobivanje turističnih informacij uporablja druge kanale in na splet po tovrstne informacije nikoli ne zaidejo.

24ur.com ostaja na prvem mestu

Po merjenju raziskave MOSS je imela naša spletna stran 24ur.com oktobra največji doseg. Obiskalo jo je 703.399 različnih obiskovalcev in tako je imela naša stran 52,30-odstotni doseg.

Tudi druge spletne strani podjetja Pro Plus so v raziskavi MOSS dosegle dober rezultat. Med prvo deseterico sta se tako uvrstili Vizita.si in Zadovoljna.si. Moškisvet.com je na enajstem mestu, sledi pa mu spletna stran Bibaleze.com, Voyo.si je na 17. mestu. Na 18. mestu je Dominvrt.si, sledi spletna stran Cekin.si. Spletno stran Okusno.je  najdemo na 21. mestu.

Na 89. mestu je spletna stran Osvajalec.si, na 99. mestu je Golfportal.info, na 100. mestu pa Svetiger.com.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
čkalja 28.11.2012 22:19:13
Lahko bi na IT 24ur tudi poročali o igralnih konzolah, video igrah, novostih, zadovoljstvu.
Več komentarjev