Samsung Applu odškodnino izplačal v kovancih?

Zgodba o tem, da je Samsung milijardno odškodnino Applu izplačal v kovancih po pet centov, se sliši zabavno in mnogi bi jo z lahkoto pripisali vojni med tehnološkima gigantoma. A zgodba je vendarle le še ena od spletnih izmišljotin.

Apple in Samsung

Kdo bo koga? (Foto: Reuters)

Vojna med gigantoma Samsung in Apple traja že kar nekaj časa. V zadnji bitki je izgubil Samsung, ki mu je devetčlanska porota v obojestranski tožbi zaradi kraje intelektualne lastnine naložila plačilo 1,05 milijarde dolarjev odškodnine.

Na svetovnem spletu se je nato pojavila informacija, da se bo Samsung Applu ''maščeval'' tudi tako, da bo odškodnino izplačal v kovancih po pet centov. Tako naj bi se pred sedež ameriškega podjetja pripeljalo več kot 30 težkih tovornjakov. Čeprav se morda sliši še kako verjetno, se je zgodba vendarle izkazala za neresnično.

Kazen pravzaprav še niti ni pravnomočna, južnokorejski tehnološki velikan se je na razsodbo tudi pritožil. O sami odškodnini bo moral zadnjo besedo reči še sodnik, ta naj bi svojo odločitev po napovedih sporočil 20. septembra, če se bo zavleklo, lahko tudi šele 6. decembra, poroča britanski Guardian.

Apple bi lahko kovance tudi zavrnil, saj imajo podjetja in tudi posamezniki v ZDA pravico sami odločati, v kakšni obliki naj nekdo poravna odškodnino.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 69
hcaine8 08.09.2012 22:14:05
Meni se zdi pa bolj zabavna zgodba, kako so na Kitajskem patentirali Goophone, ki se po obliki popolnoma ujema z domnevno obliko iPhone5 in Applu napovedali odškodninske tožbe in prepovedi prodaje, v primeru da pravi iPhone5 zaide na kitajski trg!
Več komentarjev