Znanost in tehnologija

Seksualni prestopniki na My Spaceu

Raleigh/Hartford, 06. 08. 2007 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med člani internetnega portala My Space so odkrili tudi spolne prestopnike, ki so navezovali stike z mladoletnimi osebami.

Na internetu spolni zločinci iščejo svoje žrtve
Na internetu spolni zločinci iščejo svoje žrtve FOTO: POP TV

Na internetni strani My Space, preko katere ljudje navezujejo stike med seboj, so našli tudi 29 tisoč članov, ki so bili kazensko preganjani in obsojeni zaradi spolnih zločinov. Gre za seksualne prestopnike iz ZDA, lastniki My Space pa so izrazili zadovoljstvo, ker so uspeli identificirati spolne prestopnike in jih izbrisali z internetne strani.

Otroci so najbolj izpostavljeni nevarnostim
Otroci so najbolj izpostavljeni nevarnostim FOTO:

Akcijo so začela ameriška sodišča v Severni Karolini in Connecticutu, ki so od portala My Space zahtevala, da odkrijejo identitete seksualnih prestopnikov, ki so se prijavili na omenjeni portal. Državni tožilci so povedali, da gre za veliko število prestopnikov, glavni motiv sodišča pa je zaščititi otroke od možnih stikov z nasilneži.
Čeprav se na My Space ne morejo prijaviti mlajši od štirinajstih let, tožilci zahtevajo dodaten zakon, ki bi dodatno zaščitil mladoletnike tako, da bi postalo dovoljenje staršev obvezen del registracije na internetno stran. Trdijo, da bi tako bilo prijavljenih manj otrok, kar pomeni, da se bi nevarnost, da pridejo v stik s prestopniki, ki jih je v ZDA več kot 600 tisoč, občutno zmanjšala.

My Space ima registriranih 80 milijonov članov, ki lahko na internet pošiljajo svojo glasbo, fotografije, video posnetke, imajo bloge itd. Podatki meseca maja kažejo, da je bilo na portalu registriranih 7000 spolnih prestopnikov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.