Slovenci na internet po novice

Skoraj dve tretjini internetnih uporabnikov v EU uporabljata internet za branje novic. Takih uporabnikov je v Sloveniji 69 odstotkov. Največji delež takih uporabnikov interneta je sicer v Litvi, najmanj pa je takih uporabnikov interneta v Franciji.

Branje 24ur.com - 4

(Foto: Špela Zupan)

Podatki evropskega statističnega urada Eurostat kažejo, da skoraj dve tretjini internetnih uporabnikov v EU internet uporabljata za branje novic. Najvišji, 92-odstotni delež tovrstnih internetnih uporabnikov so ugotovili v Litvi, sledi pa ji Estonija, v kateri je takih internetnih uporabnikov 91 odstotkov.

V Sloveniji je omenjeni delež znašal 69 odstotkov. Na Madžarskem je takih uporabnikov interneta 86 odstotkov, v Avstriji 57 odstotkov, v Italiji pa 55 odstotkov.

Najnižji delež internetnih uporabnikov, ki so v treh mesecih pred izvedbo Eurostatove raziskave uporabili internet za branje spletnih novic, so medtem znotraj EU ugotovili v Franciji. V tej državi je tovrstnih internetnih uporabnikov le 38 odstotkov.

Raziskava podaja podatke tudi za nekaj nečlanic EU, med katerimi s 94-odstotnim oziroma 90-odstotnim deležem vodita Islandija in Norveška. Na Hrvaškem je delež 85-odstoten.

Eurostatova raziskava o rabi interneta v gospodinjstvih in pri posameznikih v letu 2012 je bila izvedena med gospodinjstvi z najmanj eno osebo v starosti od 16 do 74 let ter med posamezniki v starosti od 16 do 74 let. Glavno referenčno obdobje je bilo letošnje prvo četrtletje.

Anketirana gospodinjstva so povprašali o dostopu do interneta katerega koli člana gospodinjstva od doma. Posameznike pa so povprašali o pogostnosti rabe interneta in o njihovih aktivnostih na internetu v zadnjih treh mesecih pred izvedbo raziskave, tako od doma kot s katere koli druge lokacije v zasebne namene.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 22
 
HooplaToopla 07.01.2013 13:42:31
"Slovenci na internet po novice"

Tule se naj javno zahvalim "24ur".
Moje življenje je precej lepše in lažje, ker od njih dobivam vedno nove novice.
Internetna povezava, ki ni najcenejša, je prav zaradi tega vredna vsakega centa.
Verjetno pa bom kmalu od ponudnika zahteval najboljšo.
Ne glede na ceno.
Saj mi bo to omogočilo, da bom novice od "24ur" prejemal še hitreje in bolj ažurno.
Še enkrat: Čestitam!!!
Več komentarjev