Slovenci po uporabi spletnega bančništva pod povprečjem

V Evropi spletno bančništvo uporablja več kot polovica spletnih uporabnikov, v Sloveniji pa je delež teh uporabnikov pod 50 odstotki. Najmanj to storitev bank uporabljajo v Bolgariji, največ pa na Finskem.

Spletno bančništvo

(Foto: Thinkstock)

V Sloveniji spletno bančništvo uporabljamo manj kot povprečni državljan članice Evropske unije. V EU več kot polovica spletnih uporabnikov uporablja tudi spletne storitve bank, v Sloveniji pa se tega poslužuje le 41 odstotkov spletnih uporabnikov. Najbolj je ta storitev uporabljana na Finskem, kjer spletno bančništvo uporablja kar 91 odstotkov internetnih uporabnikov.

Fincem sledita Norveška in Islandija, kjer je le za odstotno točko manj spletnih uporabnikov, ki se poslužujejo spletnih storitev bank. Najmanj spletno bančništvo uporabljajo v Bolgariji. V tej državi je tovrstnih internetnih uporabnikov le sedem odstotkov.

Raziskava, ki jo je objavil evropski statistični urad Eurostat, je pokazala, da v Avstriji spletne bančniške storitve uporablja 57 odstotkov internetnih uporabnikov, na Madžarskem 37 odstotkov, v Italiji pa 33.

Raziskava o rabi interneta v gospodinjstvih in pri posameznikih v letu 2012 je bila izvedena med gospodinjstvi z najmanj eno osebo v starosti od 16 do 74 let ter med posamezniki v starosti od 16 do 74 let. Glavno referenčno obdobje je bilo letošnje prvo četrtletje.

Anketirana gospodinjstva so povprašali o dostopu do interneta kateregakoli člana gospodinjstva od doma. Posameznike pa so povprašali o pogostnosti rabe interneta in o njihovih aktivnostih na internetu v zadnjih treh mesecih pred izvedbo raziskave, tako od doma kot s katere koli druge lokacije v zasebne namene.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 14
 
kitzbil 30.12.2012 17:40:57
sej ne morš nobene rezervacije napravt brez tega....letalo pa hoteli pa....
Ranunculus 30.12.2012 23:58:11
Tisto lahko s kreditno kartico, ne?
kitzbil 31.12.2012 16:46:42
ja, pa morš met BANKa NET
Več komentarjev