Znanost in tehnologija

Spletni ponedeljek uspel: podrli prodajni rekord

New York, 03. 12. 2015 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V ZDA so na t. i. spletni ponedeljek prodali za več kot tri milijarde dolarjev blaga. Prodaja na deset let star ameriški spletni nakupovalni praznik se je povečala že šesto leto zapored in dosegla nov rekord.

Nakupovanje prek računalnikov, pametnih telefonov in tablic je vedno bolj priljubljeno.
Nakupovanje prek računalnikov, pametnih telefonov in tablic je vedno bolj priljubljeno. FOTO: Thinkstock

Vrednost prodaje prek računalnikov, pametnih telefonov in tablic na tako imenovani spletni ponedeljek je v ZDA po podatkih podjetja Comscore presegla 3,11 milijarde dolarjev (približno 2,94 milijarde evrov), kar predstavlja 21-odstotni skok glede na lani. Predvsem se je povečal obseg spletnih nakupov preko mobilnih naprav, in sicer za 53 odstotkov na 838 milijonov dolarjev (približno 791 milijonov evrov). Prodaja na deset let star ameriški spletni nakupovalni praznik se je povečala že šesto leto zapored in dosegla nov rekord.

Preko mobilnih naprav je bilo ustvarjene 27 odstotkov celotne spletne prodaje, ostali del nakupov so Američani opravili prek računalnikov. Največ so potrošniki zapravili pri trgovinah Amazon, Walmart, Ebay, Target in Best Buy.

Comscore pričakuje, da bo spletna prodaja novembra in decembra letos za 14 odstotkov večja od lanske in bo navrgla 70,6 milijarde dolarjev (približno 66,6 milijarde evrov). Spletna prodaja skozi leto predstavlja okoli deset odstotkov celotne, čez praznike pa se njen delež poviša na 15 odstotkov.

Nacionalno maloprodajno združenje ZDA ocenjuje, da bo celotna prodaja v letošnjem novembru in decembru vredna 630,5 milijarde dolarjev (595 milijard evrov).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Našvasan_zob
03. 12. 2015 13.14
+2
Bravo... zdej pa po nove kredite...