Znanost in tehnologija

Twitter in IBM združujeta moči

San Francisco, 02. 11. 2014 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dva velika giganta v industriji informacijskih tehnologij sta napovedala, da bosta sodelovala na področju poslovne analitike. Naročnikom bosta namreč ponujala analitične podatke o zapisih na Twitterju.

IBM bo tvite analiziral s svojim analitičnim orodjem Watson Analytics.
IBM bo tvite analiziral s svojim analitičnim orodjem Watson Analytics. FOTO: Reuters

Ameriški družbi IBM in Twitter sta minuli teden napovedali sodelovanje na področju poslovne analitike. V skladu z dogovorom bo IBM dobil dostop do vseh javnih tvitov na družbenem omrežju, ki jih bo nato obdeloval s svojo superračunalniško aplikacijo Watson Analytics.

Uporabniki družbenega omrežja vsak dan napišejo okoli pol milijarde tvitov. Superračunalniška aplikacija bo te pregledovala in iz njih poskušala izluščiti koristne informacije za naročnike.

"Twitter omogoča povsem nov pogled na svet - kot platforma z več sto milijoni potrošnikov in poslovnežev ter kot sintetizator trendov," je v izjavi zapisala izvršna direktorica IBM Ginni Rometty.

Podjetji bosta sodelovali pri razvoju storitev za različne panoge, npr. za bančništvo, turizem in transport. Partnerstvo bo poslovnim strankam olajšalo analizo podatkov iz Twitterja, podjetja pa bodo na ta način lažje spremljala potrebe in odzive kupcev, so pojasnili v ameriškem družbenem omrežju.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gavranea
03. 11. 2014 14.58
dobitna kombinacija.... a to pomeni reklame na tviterju?
Mb128
02. 11. 2014 19.52
+1
No, a še potrebujete večji dokaz s čem služi Twiter?! Pa fb tudi, tako kot vsako socialno omrežje. Pa ne mi rečt da je koga ta novica presenetila, da je celo mogoče ogorčen?! Pa saj Denis verjetno dela nadure vsaj 2 x mesečno da vidi kakšen je vox populi slovenikus. Kdo pa je naročnik tega vox populija pa je vsaj poslovna če že ne drugačna skrivnost!
Ramzess
02. 11. 2014 10.50
+8
Skratka nič novega, prodaja podatkov.
General ZKS
02. 11. 2014 08.54
-1
Big Data bo enkrat tudi postalo močno orožje, ni čudno da postavljajo nekatere države serverje na lastnem ozemlju.