Znanost in tehnologija

Twitter uvaja spremembe

Washington, 17. 05. 2016 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Družbeno omrežje Twitter fotografij in spletnih povezav ne bo več štelo v 140 znakov, kolikor jih je na voljo za en zapis. Spletna povezava zdaj vzame 23 znakov, kar pomeni, da mora uporabnik še bolj strniti svojo misel.

Twitter
Twitter FOTO: AP

Družbeno omrežje Twitter fotografij in spletnih povezav ne bo več štelo v 140 znakov, kolikor jih je na voljo za en zapis. Spremembe se bodo zgodile v naslednjih dveh tednih, navaja Bloomberg, podjetje pa tega še ni komentiralo.

Spletna povezava zdaj vzame 23 znakov, kar pomeni, da mora uporabnik še bolj strniti svojo misel. Bistvo omrežja, ki je zaživelo še pred poplavo pametnih telefonov, so namreč zapisi, ki ne smejo biti daljši od 140 znakov, kolikor je (bilo) dolgo SMS sporočilo. Prvi mož Twitterja Jack Dorsey je dejal, da to med drugim vzpodbuja ustvarjalnost.

A podjetje v zadnjem času pridobiva vse manj uporabnikov, zato so močno padle cene delnic.

Že lani je Twitter podaljšal zasebna sporočila, in sicer posamezniku je mogoče poslati sporočilo, dolgo 10.000 znakov.

Januarja je podobno kitajsko omrežje Weibo že opustilo omejitev na 140 znakov, tako da lahko objavljajo tudi daljše zapise.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BŠK
18. 05. 2016 11.54
+4
Tudi če propade ne bi bilo nobene škode, saj od njega nimaš nobene koristi in služi samo za razkritje oziroma oglaševanje....bogi,bogi....
expost
17. 05. 2016 11.27
+4
Hvala Bogu... a bi mogoče lahko uvedli še dodatno omejitev za tiste, ki preveč "čivkajo" in smetijo Twitter z nekimi wonna-be političnimi statementi ? :) Sicer pa ste novinarji že preverili, kaj na to poreče Janez? Nekje globoko v srcu je po moje zelo prepričan, je to še ena izmed zarot slovenske levice v sodelovanju z ruskimi komunisti proti njemu, da bi mu omejili komunikacijo z narodom.