Znanost in tehnologija
Oglas

V petek na Brdu srečanje IT-direktorjev in nagrada CIO leta

Brdo pri Kranju, 27. 05. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z aktualnim konferenčnim programom in okroglo mizo postaja podelitev priznanja za najboljše dosežke v informatiki tudi osrednji stanovski IT-dogodek.

CIO
CIO FOTO: CIO

Najnovejša raziskava med slovenskimi IT direktorji, katere rezultati bodo predstavljeni na konferenci ob podelitvi nagrade CIO leta 2015 na Brdu pri Kranju, med drugim potrjuje, da v Sloveniji proračun za IT zadnja leta stagnira, stroški za IT se še zmeraj zmanjšujejo, na podporo inovacijam med ključnimi fokusi glede na strategijo podjetja pa odpade komaj odstotek proračuna. Prednostne naloge IT-oddelkov so še vedno vzdrževanje IT sistemov in njihova nadgradnja, čeprav počasi prihaja do premikov proti uvajanju novih digitalnih tehnologij in podpiranju poslovnih potreb.

V dopoldanskem delu programa podelitve nagrade CIO leta se bodo zvrstila predavanja o aktualnih temah IT in vodenja: "Izkoristi svoj potencial in postani zmagovalec" (olimpijec Andrej Miklavc), "CIO prihodnosti kot harmonični vodja" (prof. dr. Velimir Srića), "Inovacije v IT: tehnologije in bimodalni pristop"(prof. dr. Matjaž B. Jurič), "Poslovni in domenski vidik udejstvovanja uporabnikov" (Janez Bensa, Parsek) in "Položaj slovenskega IT menedžmenta – raziskava 2015" (Tomaž Poznič, Raiffeisen IT). V nadaljevanju bodo na okrogli mizi "Rast poslovanja z digitalno in IT strategijo" ugledni panelisti poskusili razjasniti, kateri pogoji na poslovni in tehnološki strani podjetij so potrebni, da bi digitalne tehnologije in IT pospešili rast poslovanja ter povečali konkurenčnost podjetij. Svoje poglede in kritične ocene bodo soočali minister za javno upravo Boris Koprivnikar, direktor poslovanja v družbi Comtrade Matej Šošterič, vodja sektorja za kadre v podjetju Mahle Letrika Miloš Požar, član uprave T2 Miroslav Štravs, profesor Velimir Sriča in direktor Iskratela Željko Puljić.

Organizatorji vabijo predvsem vodje informatike in vodstva podjetij, da se 29. maja na Brdu pri Kranju udeležijo predavanj, okrogle mize ter podelitve priznanja, ki se bo končala z glasbenim nastopom Tinkare Kovač in slavnostnim kosilom. S svojo čim večjo aktivno udeležbo bodo tudi sami prispevali k pestrosti dogajanj, vplivu razprav in izmenjave mnenj ter s tem tudi pomagali, da podelitev nagrade CIO leta skupaj s strokovnim delom in druženjem utrdi položaj osrednjega stanovskega dogodka vodij informatike v Sloveniji. Več o dogodku in prijavnica na povezavi www.cio.si.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3