VIDEO: Simpatičnega robotka, ki se pogovarja, bodo poslali v vesolje

''Rusi so bili prvi, ki so odšli v vesolje. Američani so bili prvi, ki so pristali na Luni. Hočem, da bi bili Japonci prvi, ki bi v vesolje poslali robota astronavta, ki se lahko sporazumeva s človekom.'' V vesolje bo robotek Kirobo predvidoma poletel avgusta.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Japonski znanstveniki so javnosti predstavili nekaj robotkov, ki jih nameravajo poslati v vesolje. Projektanti podjetja Kiro Robot Project so zbranim pokazali, kako se lahko robot sporazumeva. Robotu astronavtu je ime Kirobo – ime je sestavljeno iz besede kibo, ki v japonščini pomeni upanje, in robot.

Robot

Kirobo (Foto: Reuters)

Razvijalci robotkov upajo, da bodo lahko podobni roboti nekega dne desne roke astronavtom. Ker Kirobu ne bo treba opravljati fizičnih del, je lahko manjši. Velik je le 35 centimetrov, težak pa je okoli enega kilograma.

''Rusi so bili prvi, ki so odšli v vesolje. Američani so bili prvi, ki so pristali na Luni. Hočem, da bi bili Japonci prvi, ki bi v vesolje poslali robota astronavta, ki se lahko sporazumeva s človekom,'' je dejal Joričika Nišidžima.

Robot

Kirobo (Foto: Reuters)

Med predstavitvijo je Fuminori Kataoka Kiroba vprašal, kakšne so njegove sanje. Odgovoril je, da ''želi ustvariti prihodnost, v kateri bi lahko ljudje in roboti živeli skupaj in bi se dobro razumeli''.

Kiroba bodo v vesolje predvidoma poslali 4. avgusta 2013 iz vesoljskega centra Tanegašima.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
 
HooplaToopla 05.07.2013 00:27:24
Tole lahko pa Slovenci presežemo le tako, da v vesolje pošljemo Andreja Vizjaka z novo frizuro.
Več komentarjev