Yahoo potrdil nakup Tumblrja

Yahoo je potrdil, da kupuje mikroblogersko stran Tumblr. Zanjo je pripravljen odšteti dobrih 854 milijonov evrov. Koristi od nakupa naj bi imeli obe podjetji, prav tako pa tudi uporabniki.

Yahoo

(Foto: Reuters)

Potem ko so se pojavile govorice, da se spletni gigant Yahoo zanima za mikroblogersko spletno stran Tumblr, je zdaj družba tudi uradno potrdila nakup.

Prva dama Yahooja Marissa Mayer je z zadovoljstvom dejala, da so dosegli dogovor o nakupu, in hkrati obljubila, da ga ne bodo uničili.

Glavni izvršni direktor Tumblrja David Karp bo ostal na svojem položaju, prav tako bodo produkte, storitve in znamko Tumblrja še naprej upravljali in razvijali ločeno, so sporočili iz Yahooja.

"Tumblr in Yahoo na več ravneh ne bi mogla biti bolj različna, hkrati pa ne bi mogla biti bolj komplementarna," je v izjavi zapisala Mayerjva. Ob tem je spomnila, da je Yahoo pionir med spletnimi podjetji, Tumblr pa je najhitreje rastoče spletno medijsko orodje.

Yahoo je za Tumblr pripravljen odšteti 1,1 milijarde ameriških zelencev, kar v prevodu v evre pomeni dobrih 854 milijonov evrov.

Tumblr na svoji spletni strani piše, da pri njem gostuje 108 milijonov blogov, s 50,7 milijarde sporočili na njih.

Analitiki menijo, da bo Yahoo z nakupom Tumblrja pridobil velik tržni delež na trgu družbenih omrežij, hkrati pa naj bi Yahooju pomagal pridobiti mlajše uporabnike. Koristi naj bi imel Tumblr, saj bi lahko tako povečal prihodke s prodajo oglasnih sporočil.

Prenesi v

Povezani članki

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
SecretMind 20.05.2013 14:53:45
Bistvo članka je Tumblr, pa še to je v povzetku narobe napisano.
Tumbrl...
Več komentarjev