Yahoo ukinja delo od doma, delavci besnijo

Vodstvo Yahooja meni, da bodo zaposleni svoje obveznosti bolje opravljali na sedežu podjetja, kjer se bodo družili in razpravljali o zadevah. Zaposleni pa opozarjajo, da so pogodbe o zaposlitvi podpisali prav zaradi možnosti, da nekatere ali celo vse obveznosti opravijo od doma.

37-letna glavna izvršna direktorica Yahooja Marissa Mayer je storila nov korak k temu, da Yahoo postane še boljše podjetje. A delavci so se na njeno tokratno odločitev odzvali precej negativno. Mayerjeva je namreč ukazala, da morajo vsi zaposleni delati na sedežih podjetja, delo na domu pa ne bo več mogoče.

Veliko zaposlenih se je za delo v Yahooju odločilo prav zaradi možnosti, da zahtevno delo opravljajo od doma. Nekateri morajo poskrbeti za družino, drugi potrebujejo mir in radi delajo ponoči ter podobno.

Yahoo - 1

(Foto: Reuters)

Zdaj so prejeli dopis od direktorice kadrovske službe Jackie Reses, v katerem je zapisala, da morajo zaposleni tvoriti enoten Yahoo, to pa se začne s tem, da svoje naloge opravljajo na sedežu podjetja. Dodaja, da zaradi dela od doma trpi kakovost opravljenega dela, prav tako hitrost, s katero je delo opravljeno.

V pisarne se bodo morali vrniti tudi tisti zaposleni, ki so imeli v pogodbi zapisano, da lahko enkrat ali dvakrat na teden svoje delo opravijo doma. Ukrep začne veljati junija, če ga ne bodo upoštevali, bodo sledile sankcije. Vodstvo se o tem vprašanju z zaposlenimi ne namerava pogajati.

Zaposleni so izredno razočarani in jezni, saj pogodbe, ki so jih podpisali ob začetku dela, pravijo drugače. Ob tem poudarjajo, da bo delovna vnema med zaposlenimi padla. Menijo, da so zaposleni bolj zadovoljni z delom od doma in da ga opravijo bolje, kot bi ga na sedežu Yahooja. Tudi nekatere študije kažejo, da njihove trditve držijo. A vodstvo se na njih požvižga.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
 
DeBill 28.02.2013 20:48:44
Zdaj bodo delavci dokazali, da jih ne morajo tako malo plačati kot lahko malo delajo. Bye, bye Yahoo.
McMxL 06.03.2013 13:59:51
Ojoj... Še vedno bodo imeli 10x višjo plačo kot ti..:)
Več komentarjev