Znano, koga najpogosteje zanese na splet

Naša spletna stran 24ur.com še naprej ostaja najbolj brana. Raziskava je ob tem pokazala še, da so na spletu najbolj aktivni zaposleni v podjetjih, sledijo jim tisti iz javnega sektorja. Gospodinj pa je med uporabniki spleta zelo malo.

Med slovenskimi spletnimi uporabniki je največ zaposlenih v podjetjih, najmanj pa je gospodinj. To je pokazalo najnovejše Merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS), ki poteka pod okriljem oglaševalske zbornice. 

Marca je bilo nekaj manj kot 37 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov, ki so obiskali katero od strani, zajetih v raziskavi, zaposlenih v podjetjih, z nekaj manj kot 13 odstotki jim sledijo zaposleni v javnem sektorju, za njimi so upokojenci (10,71 odstotka). Po vrsti jim sledijo osnovnošolci, samozaposleni, brezposelni, študenti in dijaki. Daleč najmanj aktivne pa so na spletu gospodinje, med uporabniki jih je namreč le 0,75 odstotka.

Valuta MOSS marec 2013 je izmerjen slovenski doseg spletnih strani v obdobju med 1. in 31. marcem 2013. Doseg pove, koliko različnih oseb iz slovenskih IP-številk je v danem obdobju meritve obiskalo izbrano spletno stran.

Doseg vseh merjenih strani v tem obdobju je znašal 1.421.650 različnih slovenskih obiskovalcev, ki so poskrbeli za nekaj manj kot 738 milijonov prikazov.

24ur.com ostaja na prvem mestu

24ur.com

(Foto: POP TV)

Po merjenju raziskave MOSS je imela naša spletna stran 24ur.com marca največji doseg. Obiskalo jo je 783.627 različnih obiskovalcev in tako je imela 53,47-odstotni doseg.

Tudi druge spletne strani podjetja Pro Plus so v raziskavi MOSS dosegle dober rezultat. Na osmem mestu najdemo Zadovoljna.si, na desetem Vizita.si.

Moskisvet.com je na 13. mestu, na 16. je Bibaleze.si, na 17. Dominvrt.si, na 18. je stran Cekin.si, na 19. pa Okusno.je. Spletna videoteka Voyo.si se je uvrstila na 30. mesto.

Osvajalec.si je na 84. mestu, Golfportal.info na 91., Svetiger.com pa na 97.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: