Moskisvet.com
Slovenski športniki - OI - 3

Novice

Jure Košir iskreno spregovoril

J.V.
21. 02. 2018 07.45
0

V južnokorejskem Pjongčangu so se na zimskih olimpijskih igrah združili najboljši športniki sveta, ki se potegujejo za največja športna odličja – olimpijske medalje. Našo državo letos zastopa 71-članska olimpijska reprezentanca, za katero te dni navija vsa Slovenija. In prav podpora domačih navijačev in njihov pozitivni duh, sta tisto kar da našim odličnim športnikom največ zagona. Na koncu dneva namreč ni najbolj pomembna osvojitev medalje, zavedati se moramo, da je že sama uvrstitev na ZOI 2018 vrhunski dosežek!

Jakov Fak na OI
Jakov Fak na OI FOTO: STA

Točno mesec dni pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu, je 9. januarja pred Slovenskim olimpijskim izobraževalnim centrom v Ljubljani zagorela slovenska bakla. Z namenom širjenja olimpijskega vzdušja je nato začela svoje popotovanje po Sloveniji. Obiskala je sedem krajev,  ki imajo bogato olimpijsko tradicijo – Mojstrana, Jesenice, Tržič, Celje, Velenje, Maribor, Črna na Koroškem – in svojo pot sklenila v Ljubljani, 29. januarja, na predstavitvi olimpijske reprezentance Slovenije.

Slovensko baklo so pospremili številni olimpijci. Glavni med njimi je bil Tomaž Razingar, nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance in zastavonoša na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014, ki mu je bila na letošnjih olimpijskih igrah zaupana vloga vodje navijaškega letala. Poudaril je: "S potovanjem slovenske bakle smo želeli vzbuditi olimpijski navijaški duh in odziv ljudi je bil fenomenalen. Z zadovoljstvom lahko rečem, da naše športnike v Pjongčangu čaka veliko podpore." Poleg Razingarja pa je slovensko baklo v enega od slovenskih krajev pospremil tudi nekdanji smučar Jure Košir. »Podpora je v težkih trenutkih še bolj pomembna kot takrat, ko gre vse po načrtih. Športniku je najtežje in zato potrebuje spodbudo, da se zopet postavi na noge. Podporo lahko dobi iz domačega okolja, zlata vredni so pa tudi zvesti navijači. Sicer pa so pravi navijači tisti, ki športnika podpirajo ne glede na rezultat. Ali kot pravi Coca-Colina pobuda: #vednopodpiraj

Jure Košir
Jure Košir FOTO:

Čeprav od njegovih tekmovalnih dni mineva že nekaj let, se Jure še danes dobro spomni trenutkov, ko ga je prav podpora navijačev gnala naprej. »Izpostavil bi Pokal Vitranc, ko sem si srčno želel zmage pred domačimi navijači. Na teh tekmah za svetovni pokal v Kranjski gori sem se uvrščal med prvo deseterico, ampak na stopničke še nisem stopil. Nato je prišlo leto 1999, ko sem bil psihično in fizično pripravljen na zmago. Takrat sem tudi začutil pravo podporo – družine, moje ekipe, celo delavcev na progi in seveda navijačev. Vse se je skladalo. To je bila tekma zame in za moje navijače, zmaga mi je bila namenjena.« Seveda pa se mora vsak športnik navaditi tudi na negativne komentarje, ki narastejo zlasti v trenutkih, ko s svojo uvrstitvijo ne izpolni pričakovanj navijačev. »Zagotovo so komentarji, ki kažejo nenaklonjenost, neprijetni v primerjavi s pohvalami in so za športnika moteč dejavnik. Vendar se kot profesionalni športnik z njimi soočaš v karieri in se na nek način tudi naučiš z njimi živeti. Čim bolj kot se oddaljiš od javnih razprav, lažje je. Res pa je, da so v današnjem digitaliziranem svetu medijev in družbenih omrežij tako kritike kot pohvale športniku še bližje, zato je vzpostaviti distanco bistveno težje kot nekdaj,« nam je za konec še zaupal Jure.

Da je podpora družine, prijateljev in domačih navijačev nevidna moč uspeha, se strinjajo številni slovenski športniki, ki se trenutno borijo za odličja na ZOI 2018 v Pjongčangu. Zato je pravilno, da jim svojo podporo izkažemo prav vsi in eden izmed načinov, kako to najbolje storimo, je uporaba oznake #vednopodpiraj na družbenih omrežjih, ki nas bo med seboj še bolj povezala in nas popeljala do odličnih rezultatov, ki smo jih vsekakor sposobni doseči! Gremo, naši!

Sponzorirana vsebina

"Sicer pa so pravi navijači tisti, ki športnika podpirajo ne glede na rezultat. Ali kot pravi Coca-Colina pobuda: #vednopodpiraj.«
"Sicer pa so pravi navijači tisti, ki športnika podpirajo ne glede na rezultat. Ali kot pravi Coca-Colina pobuda: #vednopodpiraj.« FOTO:
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382