Korona

Izkušnje z Infekcijske klinike: izguba vonja in okusa, povečano tveganje nastanka krvnih strdkov

Ljubljana, 30. 07. 2020 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 11 min
Avtor
Maja Račič, STA
Komentarji
766

V sredo so v Sloveniji odkrili 24 novih primerov okužb, ena oseba s covidom-19 je umrla. Podatki iz torka in srede kažejo, da okoli 50 odstotkov novih okužb prihaja iz delovnih organizacij, je povedala namestnica vladnega govorca Špela Horjak. V UKC Ljubljana se medtem pripravljajo na jesensko-zimski čas, ko se pričakuje porast okužb. Izkušnje z obolelimi z Infekcijske klinike v Ljubljani pa kažejo, da skoraj 30 odstotkih okuženih poroča o izgubi vonja in okusa. Covid-19 pa povečuje tudi tveganje za nastanek krvnih strdkov in posledično možganske kapi.

V sredo so v Sloveniji opravili 879 testov na koronavirus in potrdili 24 novih primerov okužb. V bolnišnico je bila zaradi covida-19 sprejeta še ena oseba, skupno se zdaj zaradi te bolezni zdravi 22 oseb. Pet jih je na intenzivni terapiji (eden več kot dan prej). Vlada je na Twitterju najprej sporočila, da sta včeraj umrli dve osebi s covidom-19, nato pa je ta podatek popravila: v sredo je za to boleznijo umrla ena oseba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

O aktualnem stanju glede bolezni covid-19 je ob 11. uri potekala vladna novinarska konferenca. Namestnica vladnega govorca Špela Horjak je povedala, da podatki iz torka in srede kažejo, da okoli 50 odstotkov novih okužb prihaja iz delovnih organizacij."Pomembno je, da se vsi držimo samozaščitnih ukrepov doma in v službi. S tem bomo zaščitili sebe in nam drage. Virus je med nami, samo mi ga lahko omejimo," je poudarila.

Današnja tema vladne novinarske konference je bila sicer aplikacija #OstaniZdrav, o kateri sta spregovorila državni sekretar na ministrstvu za javno upravo Peter Geršak in direktor podjetja RSteam Primož Cigoj.

V UKC Ljubljana v priprave na pričakovani porast števila okužb s koronavirusom v hladnejših mesecih

Nujne so priprave na jesensko-zimski čas, ko se pričakuje porast okužb z novim koronavirusom, je pozval generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar. Kot je dejal, bo ključno vlogo odigral kader, zato zaposlene v kliničnem centru že pripravljajo in usposabljajo za morebitne večje izbruhe.

Poudaril je pomen testiranja, pa tudi cepljenja, če bo cepivo na voljo, predvsem v zimskem času. Kot je napovedal, si bodo prizadevali, da bodo dobili zadostno, če ne neomejeno število brisov, ki jih bodo skladno z obolevnostjo ali potrebami lahko opravljali. Opomnil je, da bodo v hladnejših mesecih glavna težava okužbe dihal, za katere se ne bo vedelo, ali ima covid-19 ali katero drugo respiratorno bolezen.

"Brisi niso pomembni samo z vidika zajezitve bolezni, ampak v domovih za starejše in javnih zdravstvenih zavodov tudi z vidika logistike obravnave bolnikov," je ob tem poudaril.

V jesenskem času jih po Poklukarjevih besedah čaka večmesečno obdobje nenehnega bojevanja s tem virusom, zato bodo komurkoli pomagali po najboljših močeh bolnišnice. Kot je poudaril, pa se je treba zavedati, da tudi kapacitete UKC in zdravstva niso neskončne.

Predvsem domove za starejše je pozval, da vsi skupaj najdejo rešitev in drug drugemu pomagajo. Spomnil je, da je UKC v stavbi na Vrazovem trgu že pripravil 37 postelj za začasno premestitev okuženih oskrbovancev ljubljanskih socialnovarstvenih zavodov. Tri zaposlene v zdravstveni negi pa bodo v petek odšle na pomoč hrastniškemu domu starejših občanov, s strokovnimi nasveti pa infektologi pomagajo tudi v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča.

Logarjeva: Oboleli z izgubo vonja in okusa, povečano tveganje za nastanek krvnih strdkov in posledično možganske kapi

Na ljubljanski infekcijski kliniki zdravijo največ bolnikov s covidom-19 v Sloveniji. V sredo so sprejeli mlajšega bolnika s covidom-19 iz novomeške bolnišnice. Njegovo stanje je stabilno, prav tako stanje ostalih 12 hospitaliziranih bolnikov na navadnem oddelku, je v današnji izjavi za medije povedala infektologinja Mateja Logar. Dva bolnika v intenzivni enoti sta v kritičnem stanju, zato ne pričakujejo, da bosta enoto za intenzivno zdravljenje lahko v kratkem zapustila.

Po njenih besedah v državi ni nekega novega žarišča okužb z novim koronavirusom, več pa je okužb pri sekundarnih stikih. Zabeležili so tudi okužbe v delovnih kolektivih, zato je vse delodajalce pozvala, da poskrbijo, da delavci uporabljajo varovalno opremo in skrbijo za ustrezno razdaljo, umivanje in razkuževanje rok ter površin.

Epidemiologi stanje na terenu sicer še smatrajo za obvladljivo. "Še vedno smo v fazi, ko aktivno iščemo vse kontakte in jih po potrebi testirano, če je ocenjeno, da gre za tesen stik," je dejala Logarjeva in poudarila pomen čim širšega testiranja. Z zmanjševanjem testiranja se po njenih besedah namreč poveča število neprepoznanih okuženih, ki okužbo širijo naprej. "Najbolj pomembno je, da jih najdemo na začetku okužbe," je poudarila. Verjetnost za prenos virusa je takrat največja.

Po več mesecih dela z bolniki s covidom-19 imajo zaposleni na infekcijski kliniki nekaj več izkušenj s to respiratorno boleznijo. Med drugim ugotavljajo, da je med 20 do 30 odstotkov bolnikov zaznalo izgubo vonja in okusa, ki sta specifična znaka okužbe s koronavirusom. Pri drugih virusnih okužbah dihal je izgubo vonja pripisati predvsem zamašenemu nosu, pri covidu-19 pa gre za prizadetost živčnih končičev, je pojasnila Logarjeva.

Komentirala je tudi raziskave, ki kažejo na to, da covid-19 povzroča krvne strdke. Prisotnost teh so dokazali pri približno tretjini njihovih bolnikov v intenzivni enoti, eden je med zdravljenjem doživel možgansko kap. "Tveganje za nastanek strdkov se ne zmanjša takoj, ko nekdo zapusti bolnišnico oziroma ko se stanje začne izboljševati. V zadnjem obdobju opisujejo povečano pojavnost možganske kapi pri ljudeh, ki so preboleli covid-19, so mlajši in niso iz skupine, ki sicer sodi v rizično skupino za nastanek možganske kapi," je opozorila.

Dobra tretjina bolnikov, ki se po prebolelem covidu-19 vrača na kontrolne preglede, znotraj dveh mesecev še vedno opaža težave predvsem z utrujenostjo, zmanjšano fizično sposobnostjo, opisujejo tudi pekoče občutke v prsnem košu in tiščanje. Nekateri so imeli prehodne težave z otekanjem sklepov. Težave pa niso tako hude, da bi potrebovali hospitalizacijo, niso zaznali niti resnih zapletov, kot je pljučna embolija ali možganska kap, o katerih so poročali iz drugih državah, je dodala Logarjeva.

Po njenih besedah tudi niso zaznali povezave s težo bolezni in poznimi zapleti. Ti se, kot je dejala Logarjeva, lahko pojavijo tudi pri nekom, ki je imel le blage simptome bolezni.

Največ novih okužb v Rogaški Slatini, okužen otrok in dve strokovni sodelavki v vrtcu

Po podatkih Sledilnika Covid-19 so v sredo največ okužb, pet, zabeležili v občini Rogaška Slatina. Po poročanju oddaje Svet na Kanalu A je v vrtcu Rogaška Slarina okužen otrok, poleg njega pa tudi dve strokovni sodelavki. V vrtcu še ugotavljajo in popisujejo stike z okuženimi, zato točno število otrok, ki jim bo odrejena karantena, še ni znano, verjetno pa jih bo med 30 in 40. 

Po številu okužb sledi Ljubljana s štirimi novimi potrjenimi primeri. Dve okužbi so zabeležili v občini Ilirska Bistrica. En nov primer okužbe s koronavirusom imajo v občinah Kamnik, Komenda, Dol pri Ljubljani, Škofljica, Log - Dragomer, Hrastnik, Novo mesto, Majšperk, Rogatec, Ajdovščina, Cerknica in Hrpelje - Kozina.

Z občine Hrastnik so sporočili, da so včeraj potrdili eno novo okužbo, in sicer v tamkajšnjem domu za starejše: "Novih okužb zunaj doma ni, saj so bili vsi trije brisi občanov negativni," so sporočili z občine.

"Včeraj je bilo odvzetih 44 brisov: 41 v Domu starejših Hrastnik, trije zunaj doma. Od vzetih 41 brisov med stanovalci v beli coni je bil bris pozitiven le pri eni osebi. Direktor doma Drago Kopušar je ob tem dejal,  da gre sicer za dober in spodbuden podatek, ki potrjuje angažirano delo zaposlenih, a da bo za bolj poglobljeno oceno treba počakati na ponedeljkove odvzeme brisov pri zaposlenih in pri oskrbovancih v sivi coni," so zapisali v sporočilu za javnost.

Naslednji večji odvzem brisov v domu bo v ponedeljek (zaposleni, siva cona), v vmesnem času pa po potrebi oziroma pri posameznikih, pri katerih bi se pojavili kateri od znakov virusa (povišana telesna temperatura in podobno).

"V domu so se danes razveselili tudi dveh dobrih novic – ozdravela sta še en stanovalec in še ena zaposlena," so sporočili s hrastniške občine. 

Okuženim na MGRT odrejena samoizolacija

Od pojava epidemije so bile na MGRT potrjene štiri okužbe s covidom-19.
Od pojava epidemije so bile na MGRT potrjene štiri okužbe s covidom-19. FOTO: Aljoša Kravanja

Da so se v zadnjih dveh tednih z novim koronavirusom okužili trije uslužbenci na Ministrstvu za gospodarstvo in tehnologijo (MGRT), ki ga vodi Zdravko Počivalšek, nam je potrdila tamkajšnja predstavnica za stike z javnostjo Kaja Šindič. Že v začetku epidemije so tam zabeležili eno okužbo. "Od pojava epidemije so bile torej na MGRT potrjene štiri okužbe s koronavirusom," je sporočila Šindičeva. Minister ni med okuženimi, prav tako ne v samoizolaciji ali karanteni. Doslej je bil dvakrat testiran, obakrat negativno. Počivalšek tudi ni bil v stiku z okuženimi, so še pojasnili na MGRT.

Šindičeva je dodala, da podatki veljajo "za ministrstvo, ne pa tudi za organe v sestavi in izvajalske organizacije, od katerih nismo prejeli informacij o okužbah". Vsem štirim osebam je bila sicer ob potrditvi okužbe s koronavirusom odrejena samoizolacija, je še povedala.

Trije testi so bili negativni, šele četrti pozitiven

Medtem portal DolenjskaNews poroča, da se je mladi zdravnik iz Splošne bolnišnice (SB) Novo mesto okužil pri obravnavi pacientke iz Brežic. Okuženi zaposleni namreč živi v Novem mestu, dela pa v urgentnem centru SB Brežice. Zdravnik je bil sicer že nekaj časa na dopustu, so poročali v oddaji 24UR ZVEČER.

Kot smo poročali že včeraj, so v novomeški bolnišnici pacientu vzeli tri brise zaradi suma na koronavirus in vsi so bili negativni. Ker je bilo njegovo zdravstveno stanje še naprej slabo, prav tako je kazal vse znake okužbe, so včeraj še enkrat ponovili test, ki je potrdil okužbo. "Klinična slika je bila zelo sumljiva, zato smo ponovili test," je za 24UR ZVEČER ob tem dejal strokovni direktor SB Novo mesto Milivoj Piletič.

Piletič pravi, da si tudi sami želijo odgovora na vprašanje, kako je možno, da je bil bolnik s simptomi na testu trikrat negativen, v četrto pa pozitiven. Zato je oblikoval skupino treh infektologov, ki bo primer raziskala.

Glede na razprave v strokovnih krogih pa so zdaj le pri ugibanjih in teorijah. Za zdaj imajo tri. Prva možnost bi bila, da bi bili prvi trije testi lažno negativni. "A je to precej malo verjetno, glede na to, da so bili brisi odvzeti v treh različnih zdravstvenih zavodih v Brežicah, Ljubljani in Novem mestu in obdelani v treh različnih laboratorijih," razmišlja Piletič. Druga možnost je, da je zadnji test lažno pozitiven in bolnik sploh nima covida-19, "čeprav njegova klinična in rentgenska slika pljuč kažeta precej tipičen potek bolezni", bodo pa na infekcijski kliniki test ponovili.

Tretja možnost pa je, da so bili trije negativni brisi vzeti že po tem, ko se je virus pri bolniku preselil v spodnja dihala. Četrti test, ki je bil pozitiven, namreč ni bil narejen na podlagi brisa nosno-žrelne sluznice pač pa so testirali izbljuvek pri globokem kašlju, "torej je šlo za material iz pljuč," je pojasnil Piletič. Novi koronavirus namreč pot začne v nosno-žrelni votlini, pozneje pa se lahko preseli v spodnja dihala. In Piletič ugiba, da bi to lahko bil razlog za negativne brise. "A zagotovo tega ne moremo trditi, dokler kolegi ne opravijo neke vrste strokovnega internega nadzora," je še navedel. Po zbranih vseh informacijah se bodo posvetovali tudi s stroko izven bolnišnice.

V brežiški bolnišnici ukrepov niso sprejemali, v SB Novo mesto pa so morali popolnoma reorganizirati delo. Osebje, ki je bilo z njim v stiku (skupno 30 ljudi), je zdaj moralo v 14-dnevno samoizolacijo, prav tako bodo sestre na oddelku najverjetneje delale 12-urni turnus. Strokovni direktor SB Novo mesto je povedal še, da bodo zdaj spremljali njihovo klinično sliko. Kot dodaja, imajo seveda zdaj težave s kadrom, sploh ker je tudi čas dopustov.

V SB Brežice dva okužena zdravnika

V Splošni bolnišnici Brežice imajo poleg omenjenega primera še eno potrjeno okužbo med zaposlenimi. V obeh primerih gre za zdravnika, ki sta 15. in 16. julija delala na tamkajšnji urgenci in sta se okužila od bolnice, ki je pri njih iskala pomoč, je povedala direktorica bolnišnice Anica Hribar.

Oba zdravnika sta se torej okužila na delovnem mestu. V urgentnem centru so namreč obravnavali bolnico, pri kateri so sumili okužbo z novim koronavirusom, do potrditve testa pa so jo imeli v izolaciji. Nato so jo zaradi zdravstvenih težav hospitalizirali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

Zdravnik, ki se je okužil, je bil zadnjič na delovnem mestu 17. julija. Pozneje naj bi tega zdravnika obravnavali v novomeški bolnišnici, kjer so ga sprejeli s tremi negativnimi izvidi, naknadno pa so potrdili okužbo z novim koronavirusom. Trenutno se zdravi na infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Prav tako so potrdili okužbo pri zdravnici, ki je prav tako 15. in 16. julija delala na urgenci in je bila v stiku z bolnico. Zdravnica je v izolaciji od prejšnjega tedna, ko je začela dobivati simptome, je pojasnila Hribarjeva.

Po njenih navedbah ni v karanteni nihče od zaposlenih. Pri sedmih zaposlenih, ki so bili v stiku z bolnico, spremljajo zdravstveno stanje in jih enkrat na teden testirajo. Poudarila je, da vsi redno uporabljajo zaščitno varovalno opremo, tudi pri obravnavi omenjene bolnice s covidom-19.

Okužba tudi na Slovenski tiskovni agenciji

Na STA je bil zabeležen prvi primer obolelosti s covidom-19, so sporočili s Slovenske tiskovne agencije. "Uvedli smo vse potrebne ukrepe za omejitev širjenja okužbe v skladu z navodilom epidemiologov in pristojnih zdravstvenih služb, vključno z delom od doma in razkuževanjem prostorov. Na STA si bomo prizadevali za nemoteno delovanje in zagotavljanje vsebin v agencijskem servisu," so še zapisali.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (766)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kreuzfahrerr
06. 11. 2020 18.47
še mal pa bo ta korona mela vse možne simptome vseh bolezni
Denkooo
30. 07. 2020 21.47
+10
Ravno zdaj da smo na robu zmogljivosti...pa ne se salit.. jaooo...nedaj boze da rukne masovka z 15 ponesrecenci...
Mali medo
30. 07. 2020 21.46
+1
men je bilo tudi smešen dokler nisem zbolel
Uporabnik1948590
30. 07. 2020 21.34
+4
No jst ko sm prehlajen tut nimam vonja in posledicno okusa...
BroNo1
09. 10. 2020 12.58
+1
Jaz sem že tri tedne brez okusa (čutim le kislo ali sladko) in popolnoma brez vonja. Tako da se ni za norčevati, ker to ni isto kot da je nos zabasan, ker moj nos ni zabasan. Ne si želet korone.....
Kolani
30. 07. 2020 21.31
+12
Pri PCR testu, ki je 20 do 50 % nenatančen, pač jemlješ brise tako dolgo, da pokaže kar pač želiš dokazati.
BundyCrocodile
30. 07. 2020 20.56
+24
"Kot smo poročali že včeraj, so v novomeški bolnišnici pacientu vzeli tri brise zaradi suma na koronavirus in vsi so bili negativni. Ker je bilo njegovo zdravstveno stanje še naprej slabo, prav tako je kazal vse znake okužbe, so včeraj še enkrat ponovili test, ki je potrdil okužbo." Ko to preberem imam veliko pomislekov. Prvi, zakaj se določene testira kar 4x, če so testi zanesljivi. Izgleda tako kot da se testira tako dolgo dokler nisi končno positiven. Drugo, kdo pravi da so prvi trije testi narobe in četrti pravilen. Pravilen je, ker je positiven ali kako? Tretje, če so prvi trije testi bili narobe in šele četrti pravilen koliko je potem dejansko sploh točno to testiranje. Po tem primeru sodeč nič, rezultat je takšen kot si ga pač nekdo zaželi. Četrto, kdo pravi, da testi niso že v osnovi okuženi če pa se jih točno sploh preverit ne da. Nekje sem celo prebral, da so zdravstveni delavci preverili 10 testov in sta bila 2 že v osnovi kužna pa je vse skupaj logično glede na ta vaša testiranja. In kot peto je zanimivo, da je vedno največ okužb ravno tam, kjer se največ testira, domovi. Vsak teden testiranja in vsak teden nove okužbe pa čeprav nihče nikamor ne gre. Vse skupaj pošteno smrdi. Ti testi niso vredni, da se jih človek dotakne kaj šele da si jih redno rine v nos, usta in ne vem še kam.
jojow
30. 07. 2020 21.14
-8
Najbrž ne veš, da pri mnogih virusih, testi pokažejo prisotnost virusa v telesu šele nekaj dni ali celo nekaj tednov po dejanski okužbi. Kdaj si ti nazadnje prebral kakšno knjigo? Tebi vse skupaj nekaj smrdi, ampak zgolj zaradi tvoje neumnosti. Začni se izobraževati, pa ti bo mariskaj bolj jasno.
BundyCrocodile
30. 07. 2020 21.20
-14
bejž, bejž..par člankov si z neta prebral pa si doktor al kaj? dobro si še enkrat preberi. Brise so mu vzemali, ker je imel slabo zdravstveno stanje in ne iz lepega ničesar torej ne gre za asimptomatsko okužbo in bi moral že prvi test biti pozitiven, če se mu je poslabšalo zaradi corone. Če pa jo je staknil med testiranji pa je točno to o čemer sem pisal.
thetech
30. 07. 2020 21.29
+9
Tudi ti bi lahk prebral kašen članek na netu. Vsaj ne bi bil tako neumen.
Kolani
30. 07. 2020 21.33
+4
@ markowsky, kdo je izumil PCR test in kaj je rekel glede uporabe. Ko tako rad bereš knjige, poišči to knjigo in se izobrazi.
First Last
30. 07. 2020 21.35
+0
Problem je v težjem zaznavanju in ne v točnosti pozitivnega rezultata. Ne študiraj preveč ker ti ne gre, ne jemlji vsega zares kar se ti v glavi godi, skeptičnost do stroke do polne mere, kaj pa do svojega mnenja?
jojow
30. 07. 2020 21.41
+1
@Kolani za Mullisa sem vedel že mnogo pred korono, celo prebrala sem od od njegovih knjig.
RockRoller
30. 07. 2020 21.57
-1
Kolani sem na hitro preletel članek, ki si ga prilepil. Če sem prav zasledil, naj bi bil test optimalen 8. dan od okužbe. Kaj točno je narobe napisal makrovski??
KOdOvce
31. 07. 2020 11.02
" zanimivo, da je vedno največ okužb ravno tam, kjer se največ testira, domovi. Vsak teden testiranja in vsak teden nove okužbe pa čeprav nihče nikamor ne gre." - tukaj si pokazal izobraženost in razgledanost xD
Alexsander6
30. 07. 2020 20.42
+4
Covid 19 vpliva tudi na možgane tistim ki to pišejo.
fairplayy
30. 07. 2020 20.41
+3
No po fb strokovnjakih je to prehlad
Hribovito2020
30. 07. 2020 20.37
-2
Odpusti jim Bog saj ne vedo kaj delajo
kakafonijaprava
30. 07. 2020 20.20
+9
In pol naj se zdravijo v domovih za upokojence.....ha,ha slovenski primitivizem
BobbyP
30. 07. 2020 20.17
+21
Avtorici članka Maji Račič bi rad sporočil, da sta vonj in voh dva različna pojma. Kot 24urno "novinarstvo" in slovenska slovnica. 🙄
nikhrast
30. 07. 2020 20.32
+5
Samo tisti zagrizeno zanikajo da je koronavirus dejstvo so pa že izgubili vid in sluh.
kakafonijaprava
30. 07. 2020 20.14
+3
Take vi tukaj pišete o izgubi okusa in drugo, bolj jih pa naj majo v domovih za upokojence, ko so okuženi! brez besed
dinac
30. 07. 2020 20.04
-3
pa kaj boste še izmislili. o joj. pa da človek ne verjame.
Crazy_Horse
30. 07. 2020 19.41
+21
danes biti dober novinar je ubogati in biti ponižen lastnikom
RockRoller
30. 07. 2020 19.36
+32
A komentatorji še vedno prepucavate ali je korona gripa, prehlad, nateg, ali kaj drugega?? Že pol leta godete eno in isto. Zunaj sonce, lepo vreme vi pa od jutra do večera nabijate po portalih. Ojojjj
Kolani
30. 07. 2020 19.42
+21
Mi bi že davno nehali, pa nas novinarji vsak dan znova spomnijo.
borisss
30. 07. 2020 19.32
+19
Kdaj bodo avioni?? To me še najbolj zanima okoli corone
Internacionalac
30. 07. 2020 19.29
+19
Res dobro..... Sem cel čas te kao korone na poti, Nemčija in Avstrija, po fabrikah s par tisoč zaposlenimi.... Nobene korone, ljudje skupaj kofetkajo, čikajo, itd..... V menzah je potrebno imeti maske, zunaj ne.... Pa naj mi kdo zdaj to razloži..... Pa če že bo kdo od teh zaposlenih pozitivno testiran, ne verjamem da bodo dali celo izmeno enega oddelka v karanteno, ker potem fabrika stoji..... Kar se pa je zgodilo v tej klavnici v Nemčiji, da so jo zaprli, pa ima drugo ozadje,.... Korono so samo izkoristili za to.... Pa lep pozdrav.... Še 14 dni pa na zaslužen dopust... U lijepu njihovo 😜😜😜😁😁😁..... P. S.: me prav zanima kolko minusov si bom prislužil zdaj 😂😂😂
Iztok Strel
30. 07. 2020 19.34
+1
Grega2455
30. 07. 2020 19.44
+9
Pri nas 300 ljudi dela skup brez prekida tudi marca se je delalo, tako kot si napisal, se družijo nišče se ne drži ukrepov pa nič, pa še cca 50 delavcev je iz Bosne, Srbije, 10 Hrvatov ki vsak dan se vozijo in se upravičeno sprašujemo kje za vraga je korona kaj mi smrdimo pa nas noče.
Internacionalac
30. 07. 2020 20.42
-3
Internacionalac
30. 07. 2020 20.42
+1
Uporabnik1817555
30. 07. 2020 19.25
+15
Laži in laži ter netegovanja
Uporabnik1817555
30. 07. 2020 19.25
+7
Invazija2020
30. 07. 2020 19.21
+32
Sedaj ste zaceli pa ze resno srat ljudem po glavi. Mislim da bo pocasi cas da se to tudi pokaze. Ker tole je visek viska kaj se grete od pisanja clankov do pranja mozganov. Noti ene vzpodbudne novice.