Slovenija

FOTO in VIDEO: Popovič Bržana obtožil, da je pijan povzročil prometno nesrečo. Slednji to zanika

Ljubljana, 02. 10. 2014 21.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Boris Popovič je potrdil, da bo zaradi incidenta na soočenju v Portorožu kazensko ovadil portoroškega podjetnika Vejsila Hota. Na vprašanje, ali bo le podaljšana roka Popoviča, pa Gašpar Mišič odgovarja, da mu Popovič ne more ukazovati. Jeretič pa pravi, da bo vsak različno vodil svojo občino.

V Kopru po rezultatih zadnje javnomnenjske ankete agencije Mediana najbolje kaže trenutnemu županu Borisu Popoviču. Njegov glavni protikandidat je Aleš Bržan. V Piranu se bo tekma bila med Petrom Bossmanom in Sebastijanom Jeretičem, v Ankaranu pa med Gregorjem Strmčnikom in Gašparjem Gašparjem Mišičem. Soočili so se v oddaji Epilog.

Popovič je po torkovem soočenju v Portorožu poklical policijo. Za dogodek je obtožil portoroškega podjetnika Vejsila Hota, ki pa je očitke zavrnil in skupaj s pričami zatrdil, da se je nahajal daleč stran od koprskega župana. Dejal je tudi, da je bila le običajna gneča ter da je Popovič dogodek sam zrežiral.

Popovič namigovanja zavrača. Dejal je, da je Hot največji podpornik Bossmana, financira pa tudi Polko Bošković. Napovedal je, da bo takoj po koncu kampanje kazensko ovadil Hota.

Nekateri so namigovali, da naj bi bili v obalni incident vpleteni podporniki piranskega župana Petra Bossmana. Bossman je to zanikal. Pravi, da je Hot gostinec, ki mu ga je predstavil Jeretič. Zatrdil je, da ima s Hotom korekten odnos.

Jeretič je dejal, da je družino Hot spoznal istočasno kot Bossman. Verjame, da Bossman o dogodku ni vedel nič. Upa, da je bil to posamičen incident.

Bržan pravi, da incidenta ni videl. Dogodki kot taki, pa so po njegovem mnenju sramota za politiko.

Strmčnik meni, da je vse skupaj umetno zrežiran scenarij. Bossmana pozna osebno in trdi, da nima nobenih povezav s tem, kar so prej dejali njegovi nasprotniki. Gre za vsiljevalno politiko razdora na Obali. Tudi v Ankaranu niso bili nikoli razdvojeni, kot je trdil Gašpar Mišič.

To so ljudje, ki so porušili pokopališče, jemali elektriko, izkoriščali redarsko službo. "Občino bomo upravljali sami, to zmoremo," je še dodal.

PREBERITE ŠE: V oddaji Epilog so se soočili tudi kandidati, ki jim najbolje kaže v županski tekmi za stolček v Mariboru.

Gašpar Gašpar Mišič in Boris Popovič
Gašpar Gašpar Mišič in Boris Popovič FOTO: Miro Majcen

Gašpar Mišič: Strmčnik je kriv, da se ni nič naredilo

Gašpar Mišič je do zdaj živel v Luciji v oddaji pa je napovedal, da se bo preselil in živel v Ankaranu. Pravi, da bo v primeru njegove izvolitve dokazal, da so lahko s prebivalci Ankarana dodana vrednost Slovenije.

Če bomo šli po retoriki in po sistemu, kot so si ga privoščili nekateri posamezniki, tudi Strmčnik, ki je predsednik krajevne skupnosti, bodo zadeve končale na sodišču. Prav on in takšni, kot je on, so krivi, da se v zadnjih sedmih letih v tej občini ni nič premaknilo, pravi Gašpar Mišič, sicer dosedanji Popovičev svetovalec.

Bo Popovič obvladoval Obalo?

Voditeljica je Jeretiča in Gašpar Mišiča vprašala, če sta le podaljšana roka Popoviča ter ali gre za enega človeka, ki bo obvladoval Obalo. "Moja dejanja so vidna iz dneva v dan. Boris Popovič meni ne more ukazovati," pravi Gašpar Mišič. Če ne bomo sodelovali, bomo nazadovali. Obala je trenutno z Luko Koper še edina močna trdnjava, ki kljubuje krizi, je prepričan.

Jeretič pravi, da drug drugega dobro poznajo in se znajo poslušati. Vsak bo različno vodil svojo občino. Čas je, da se spet povežemo, je dejal.

Na vprašanje, ali ima kakšno kritiko na Popoviča, je Bržan dejal, da ne bodo kritizirali, ampak gledali naprej. "Ponujamo drugačnost in napredek," je dejal.

Gregor Strmčnik
Gregor Strmčnik FOTO: Miro Majcen

'Ankran postal občina zaradi Kopra in države'

Nato je besedo dobil Strmčnik, ki je dejal, da Ankaran ni potreboval občine, saj so težave v preteklih desetletjih lahko obvladovali. Preprečili so pozidavo Debelega rtiča, tudi pri preprečitvi tretjega pomola Luke Koper so bili prav tako uspešni, v zadnjem času pa zaradi pritiskov države in Kopra ni šlo več.

Če bi lahko s svojo voljo dosegli, da bi jih Koper poslušal, potem občine ne bi ustanavljali. Povedal je, da se Luka Koper zlorablja tako v državne kot tudi lokalne namene, hkrati pa napoveduje, da bo Ankaran Luki pomagal. Bo pa Ankaran po njegovih besedah moral zahtevati odškodnino zaradi napak pri poglabljanju dna v Luki. Ne bo šlo za denarne zahteve, ampak bodo zahtevali, da se občini prepišejo nekatera zemljišča. Ankaran in Koper bosta lahko imela zgledne odnose, je prepričan Strmčnik.

Tretjega pomola ne bo

Popovič pa je dejal, da občina Ankaran noče več tretjega pomola, saj ga niti Gašpar Mišič niti Strmčnik nimata v programu. Hkrati bodo v Koper zaradi poglobitve prihajale tudi večje ladje, Popovič pa se sprašuje, ali bi lahko to preprečil Ankaran in tako s 5000 prebivalci narekoval tempo 51.000 občanom Kopra.

Gašpar Mišič pravi, da želi govoriti o razvojnih temah. "Želim si, da bi v Ankaranu ljudje zaživeli in zadihali," je dejal in pojasnil, da želi pristopiti k delitveni bilanci, nato pa začeti graditi kolesarsko pot do Kopra in Milj. Prebivalci Ankarana morajo po njegovih besedah razumeti, da razvoj njihove občine lahko prestavlja tudi njihov osebni razvoj. Če bo on župan, potem v Ankaranu ne bo brezposelnih.

Aleš Bržan in Boris Popovič
Aleš Bržan in Boris Popovič FOTO: Miro Majcen

Popovič Bržana obtožil, da je pijan povzročil prometno nesrečo

Bržan obljublja manj blišča, več vsebine. Občina se razvija, ampak še vedno se lahko sredstva potrošijo za druge stvari, je prepričan. Občina je zadolžena, kar razume, če gre za investicijsko zadolženost. Popoviču je očital, da ima dva avtomobila.

Kaj pa Popovič pravi o zadolženosti občine? "Jaz nimam dveh avtomobilov, ker bi se bal, da bi se pijan zaletel, kot se je to zgodilo mojemu protikandidatu," je dejal Popovič. Dodal je, da ima tudi fotografije, ki to dokazujejo.

Kaj pa Bržan pravi o prometni nesreči? Pojasnjuje, da je res bil udeležen v prometni nesreči, a ne v soboto, temveč v nedeljo zjutraj, in sicer je v ostrem ovinku le oplazil avto. Zanika pa, da bi vozil pijan.

PREBERITE ŠE: Janković napoveduje 300 projektov brez novega zadolževanja. Damjanovič pa pravi, da je njegova vizija namenjena ljudem, šele potem pride luksuz.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (177)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

don suky
03. 10. 2014 14.57
-14
dejmo popovičč :)
trava@pinkponk.com
03. 10. 2014 21.27
+8
a ta popovič sploh zna govoriti.kar nekaj je mencal,jamrov in obtoževal.v zapor z njim.
Amstaff 1
03. 10. 2014 14.09
+9
Sami ilegalci pa kriminalci raje bi sel v kletko k tigru kot na volitve tiger bi me pokoncal na hitro te imigrantski kriminalci pa ns bojo pustil stradat cist pocas
Amstaff 1
03. 10. 2014 14.06
+3
Nobenih slovencev samo 10 nas se zivi
Amstaff 1
03. 10. 2014 14.06
Admin ljubi *
Amstaff 1
03. 10. 2014 14.05
Admin ljubitelj *
Amstaff 1
03. 10. 2014 14.05
Admin ljubitelj *
Amstaff 1
03. 10. 2014 14.05
Admin ljubitelj *
Amstaff 1
03. 10. 2014 13.35
+1
Admin ti pa raje poskrbi da nimajo tudi vasi novinarji kupljenih sol ker vcasih ko prebiram clanke ne morem verjeti da je to delo solanega novinarja
Amstaff 1
03. 10. 2014 13.33
+2
Slovenec gre v avstralijo je slovenec ki zivi v avstraliji,.... zame to pomen da je bossman african ki zivi v sloveniji, je vejsil hot albanec ki zivi v sloveniji, njegova necakinja prav tako albanka ki zivi v sloveniji in ti ljudje mogoce imajo slovenska drzavljanstva ki pa jih ne naredijo slovence zato ker so jih bodisi dobili ali kupili enako velja za ostale skupine tudi se ve ze po imenih in priimkih kdo je kdo in poreklo
Amstaff 1
03. 10. 2014 13.27
Alo admin kaj brises moje komentarje
DRAGULJ 4
03. 10. 2014 13.25
+3
15 SEPTEMBER BI MORAL BITI DAN ŽALOVANJA V ISTRI
Whisky1981
03. 10. 2014 13.24
+26
Blesav narod, saj ste obalo prepustili mafijskim družinam. Jutri se odpira Snack Bar v Žusterni, zraven je Popovičev štab, Snack bar je od Popoviča, hrana in pijača bo seveda po simbolični ceni torej več ali manj boste pili in jedli zastonj kot je v Popovičevi navadi pred volitvami....(volilni molk anyone?)....v glavnem se bojim, da če se tam pojavijo še Hotovi bomo imeli scenarij iz 20ih let prejšnjega stoletja v Ameriki, ne dam roko v ogenj, da se bodo še streljat začeli....hvala vam Koprčani ker moram živet v mestu, ki ga vodijo kriminalci.
anhama
03. 10. 2014 11.17
+9
Ne morem verjet, kako se kandidati za župane obnašajo (nekateri). Kje pa je spoštovanje, do vseh ljudi, ki jih gledamo in poslušamo,..to tudi črni humor ni več,..Se res vprašam, če takole tudi vodijo in ustrahujejo vse okrog sebe, kot so to počeli včeraj med sabo. Mislim, da bi morali imeti vsi ljudje, ki so na oblasti določene mere spoštovanja, do sebe in nas vseh, predvsem pa treninge govorov, konstruktivne nastope in dialoge, saj kaj dosti razen obtoževanj nismo slišali, kaj bi-bodo naredili v prihodnosti pa niso znali povedati. Res žalostno, kam smo prišli,..mislim, da se je od oblasti vsem pomračil um,..
esteller
03. 10. 2014 11.08
+4
Hot je znan kriminalec, ki se ga Obala boji. To dam Popoviču prav, čeprav nisem niti njegov simpatizer. Ampak to kar se Hotu dovoli je too much. Grožnje, pretepi in scene iz akcijskih filmov... Bossman to ve, ampak se ga boji. Hot ne govoriči pred TVji in na POP tvju, njegove gorile poskrbijo da zgineš čez noč.
Domen Dolenc 1
03. 10. 2014 10.58
-12
Strmcnika poznam. Oskodoval zavarovalnico, najvecji frajerji v ankaranu on in njegova klapa, drugace pa ze ob 11 uri nabit
Ali63
03. 10. 2014 11.25
+10
Ne bo držalo! V zvezi z zavarovalnico vprašaj Popovića, kaj mu je želel zakuhat in kako mu ni uspelo! Vse ostalo tvoje klevetanje je pa v stilu Popovića - neresnice, laži in podtikanja. Upam, da si iz Kopra!
Te vidim
03. 10. 2014 12.06
+2
He he ma kas si bodo še izmislili. Na žalost bo Popo zmagal v Kopru.
an?ka30
03. 10. 2014 10.31
+3
Zakaj odpirate teme,če brišete komentarje-A VAS RESNICA BOLI POP TV al kaj????
majci2205
03. 10. 2014 10.04
-4
Popo bo zmagal...tudi če vam ni všeč!
an?ka30
03. 10. 2014 10.31
-1
...nej zmaga,sam nej se ne brani z takim NASTOPOM!!!!
stefan9
03. 10. 2014 12.24
-1
stefan9
03. 10. 2014 12.28
deathbite
03. 10. 2014 10.00
+17
Na eni strani "tri perle", na drugi pa trije normalni državljani, poštenjaki. Komentar ni potreben.
an?ka30
03. 10. 2014 10.21
+1
..ivan ni potreben,sam mene duša boli ko take delajo.....
laznivec
03. 10. 2014 10.00
+5
Avstroogrsko nazaj, ta nam je namreč prinesla šolstvo in civilizacijo....
26Boy
03. 10. 2014 09.54
+10
Popovič pravi: Imeli so roke takšne,kot noga...to je pa gledu preveč risanko Johny Bravo