Slovenija

Tudi znani bi radi bili župani

Ljubljana, 22. 09. 2014 19.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med množico tistih, ki bi radi sedli na županski stolček, so tudi znani obrazi. Med njimi je puščavski lisjak Miran Stanovnik, iz športnih voda prihaja tudi Britta Bilač, za županski mandat se poteguje tudi kriminalist Robert Slodej.

Zemljevid Slovenije
Zemljevid Slovenije FOTO: Thinkstock

Županske položaje po državi naskakuje kar nekaj znanih obrazov. V Domžalah kar dva. Sin pokojnega pesnika Daneta Zajca, Lenart Zajc, sicer član Solidarnosti in eden od soorganizatorjev vseslovenskih vstaj, in Britta Bilač, nekdanja vrhunska atletinja, ki je na listi Pozitivne Slovenije neuspešno kandidirala tako za evropsko kot slovensko poslanko. Zdaj pa je županska kandidatka Zavezništva AB in Zaresa.

V občini Log - Dragomer županski stolček med četverico kandidatov naskakuje tudi puščavski lisjak, Miran Stanovnik.

V Lenartu se v župansko bitko podaja Ivan Vogrin, ki je maja sprožil ostre odzive s svojim kandidatom za mandatarja Dušanom Radonjičem. Vogrin je že bil župan Lenarta. Ko je sedel v poslanske klopi, pa so ga iz vrst Državljanske liste odnesla razkritja, da ima njegovo podjetje 200 tisoč evrov dolgov do upnikov, številni kupci pa niso dobili izdelkov, ki so jih naročili in plačali. 

V Mežici za župana kandidira Robert Slodej, za zdaj vodja NPU-jeve posebne delovne skupine, ki preiskuje korupcijo v zdravstvu.

Sicer pa so v skoraj petini občin volitve že končane, saj je kandidat samo en. Tako je tudi v najmanjši slovenski občini po številu prebivalcev - Hodošu, od koder pa še ta zanimivost. Kandidata za novega župana Ludvika Orbana, ki je že županoval, je predlagal kar odhajajoči prvi mož občine in nekdaj njegov velik nasprotnik Rudolf Bunderla.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
23. 09. 2014 14.42
Stanovnika ne jemljem resno - ostali si hočejo zagotoviti dobro plačano mesto do naslenjih volitev. Nikakor pa ne razumem Roberta Slodeja, ki v okviru NPU raziskuje korupcijo v zdravstvu. In pri tem se mi postavlja vprašanje: se korupcije v zdravstvu ne da odpraviti, se noče nikomur zameriti (da bi potem imel probleme , če bi zbolel)????
mikeTHEbike
22. 09. 2014 20.52
+5
Sami kreteni!
galiot
22. 09. 2014 20.20
+1
Ni kaj komentirat saj vidim ,da lahko vsi kandidiramo...
asusprime1900
23. 09. 2014 12.37
+0
sls propadla stranka sam se nsi NAZENEMO PA SMO ZMAGAL