Slovenija

Zaradi nepravilnosti ponekod spet na volišča

Ljubljana, 14. 10. 2014 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi zapletov z glasovanjem bodo v nekaterih občinah hkrati z drugim krogom županskih volitev potekale tudi naknadne oziroma ponovne volitve v svete krajevnih skupnosti. Ponekod so za to krive nepravilnosti, spet drugje pa pomanjkanje kandidatov.

Parlamentarne volitve - 3
Parlamentarne volitve - 3 FOTO: Miro Majcen

V nekaterih občinah bodo hkrati z drugim krogom županskih volitev potekale tudi naknadne oziroma ponovne volitve v svete krajevnih skupnosti. V večini primerov so naknadne volitve razpisane, ker 5. oktobra za svete krajevnih skupnosti ni bilo dovolj kandidatov. V Murski Soboti in Ajdovščini bodo volitve zaradi nepravilnosti ponovili.

V Murski Soboti je namreč občinska volilna komisija razveljavila glasovanje za člane sveta mestne četrti Partizan v drugi volilni enoti ter razpisala ponovne volitve. Na osnovi pritožbe je namreč ugotovila, da na glasovnici za volitve v svet omenjene mestne četrti pomotoma ni bila navedena ena izmed kandidatk. Ker bi omenjena nepravilnost lahko bistveno vplivala na izid volitev na dveh voliščih, bodo tam volitve ponovili.

Do podobnega zapleta je prišlo tudi v Ajdovščini, kjer sta na volitvah članov sveta krajevne skupnosti Gojače Malovše dva volivca dobila napačni glasovnici. Tudi tu bi lahko nepravilnost vplivala na izid glasovanja, zato se je občinska volilna komisija odločila za ponovne volitve.

V Ajdovščini so za 19. oktober razpisali tudi naknadne volitve v svet krajevne skupnosti Kamnje - Potoče. V prvem krogu volitev namreč za izvedbo glasovanja ni bilo dovolj kandidatov.

Zaradi enakega razloga so naknadne volitve razpisali tudi v Ilirski Bistrici in Divači. V Ilirski Bistrici bodo 19. oktobra člane svetov volili v krajevnih skupnostih Dolnji Zemon, Harije, Hrušica, Koseze, Novokračine, Podgrad, Pregarje, Rečica in Vrbovo. V Divači pa bodo naknadne volitve potekale v krajevnih skupnostih Divača, Vreme, Dolnje Ležeče in Senožeče.

Ali bodo naknadne oziroma ponovne volitve potekale še v kateri izmed drugih občin, ni znano, saj občinske volilne komisije tega niso dolžne sporočati ne Državni volilni komisiji ne pristojnemu ministrstvu.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jaka..
21. 10. 2014 13.17
+0
v postojni bi se tudi lohk ponovile ,...
minnaema@yahoo.com
20. 10. 2014 11.39
Zaradi nepravilnosti ponekod spet na volišča.......... ....v komentarju (kakor esplicitirano zgoraj) piše..zaradi NEPRAVILNOSTI v Ajdovščini in M.Soboti ponovne volitve.............ma kako je mogoče.............nepravilnosti saj M.Sobota je imela "v igri enega SUPER POLICAJA, kateremu bi lahko bil v pomoč predsednik KPK, ki prihaja tudi iz M.Sobote, tako - do včeraj "DVA SUPER POLICAJA" na tapeti & se nepravilnosti nebi smelo dogajati. Ni ga kaj potrebno bo preverjati podpise na volilnih lističih z sedajšnjimi in preteklimi, pa se bo našlo kje tiči zajec POŠTENOST pa mora biti za vse kajne ?
Jaka..
20. 10. 2014 07.50
+1
vsaka vas ima že svojo občino,...od župana nimam nič in se ne obremenjujem, če je novi,gledal bo za svojo korist zame sigurno ne ,..tko da mi je vseeno.
hotchilipoper
20. 10. 2014 07.06
MMMMMMeeeeeeeee
redfox
14. 10. 2014 12.40
+17
Slovenija potrebuje MAX 50 občin in ne 212.
genius2013
19. 10. 2014 20.52
+9
poradirat vse občine pod 20.000 prebivalcev...