Moskisvet.com
dončić

Športi z žogo

Luka Dončić zvezda večera!

STA/N.J.
19. 05. 2018 09.34
0

O naslovu evropskega klubskega košarkarskega prvaka bosta v nedeljo ob 20. uri odločala turški Fenerbahče in španski Real Madrid. Prvi je v polfinalu premagal Žalgiris iz Litve s 76:67, Španci pa so bili boljši od CSKA Moskve z 92:83.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Real Madrid se je v finale uvrstil na krilih Luke Dončića, ki je bil s 16 točkami in sedmimi skoki najboljši igralec svoje ekipe. 19-letni Ljubljančan lahko v nedeljo postane sedmi Slovenec z naslovom evropskega klubskega prvaka. Pred njim so to bili Jure Zdovc, Rašo Nesterović, Matjaž Smodiš, Sani Bečirović, Erazem Lorbek in Jaka Lakovič.

Noro, kaj o Dončiću pišejo tuji mediji
Lani do naslova evropskih prvakov pripeljal Slovence, zdaj pa ..

Španci se bodo v finalu potegovali za jubilejni deseti naslov evropskega klubskega prvaka, Fenerbahče za drugega zaporednega, hkrati drugega v zgodovini kluba.

Kakšno presenečenje Dončića
Luka Dončić in Anamaria Goltes: naredila sta korak naprej

Real Madrid je poskrbel za presenečenje. V polfinalu je premagal najboljšo ekipo rednega dela evrolige in petnajstkratnega udeleženca zaključnih turnirjev v tem stoletju, CSKA Moskvo.

Odločilen je bil drugi polčas, ki ga je Real Madrid dobil s 45:37. Luka Dončić (met iz igre 4:12) je bil ob Sergiu Llullu (16 točk), Gustavu Ayonu in Treyju Thompkinsu (12 točk, 6 skokov) odločilna utež na tehtnici. Anthony Randolph je v dobrih devetih minutah dosegel dve točki. Za CSKA je Nando de Colo zbral 20 točk, po 16 sta jih prispevala Kyle Hines in Will Cylburn.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prvem polfinalu so branilci naslova, košarkarji turškega Fenerbahčeja, premagali Žalgiris iz Kaunasa s 76:67. Večino tekme so bili v ospredju in uspešno je zaustavili vse nalete Litovcev, ki so se ob koncu tretje četrtine po delnem izidu 11:0 približali na 50:48. Izbranci trenerja Željka Obradovića - v finalu se bo potegoval za deseti naslov evropskega prvaka s petimi različnimi klubi - so odločilno prednost naredili v uvodnih minutah zadnjega dela. Z 10:2 so prišli do prednosti 64:54, ki so jo suvereno zadržali do konca.

Prvi strelec tekme je bil organizator igre Fenerbahčeja Bobby Dixon oziroma po preimenovanju Muhammed Ali z 19 točkami, šestnajst jih je zbral Luigi Datome, 14 pa Kostas Sloukas. Pri Žalgirisu, ki je skok dobil s 34:19, a imel ob tem 20 izgubljenih žog, je Kevin Pangos, igralec s slovenskim potnim listom, dosegel 16 točk, Brandon Davies pa jih je zbral 12 (11 skokov).

Šempetran Beno Udrih je za Žalgiris igral dobrih sedem minut in v tem času zadel en met za dve točki in ujel eno odbito žogo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390