Moskisvet.com
Luka Dončić

Novice

Odgovor na vsako vprašanje: Dončić

N.J.
21. 05. 2018 07.46
0

Kdo je najkoristnejši igralec (MVP) evrolige? Luka Dončić! Kdo je bil izbran v idealno peterko sezone? Luka Dončić! Kdo je najbolj perspektiven igralec elitnega tekmovanja? Uganite ... Luka Dončić!

Luka Dončić in Pablo Laso
Luka Dončić in Pablo Laso FOTO: AP

19-letni čudež slovenske košarke je tako pobral vse mogoče nazive, kar je mogoče in še enkrat dokazal, da je prvi med prvimi. 

Dončić zvezda večera
Noro, kaj o Dončiću pišejo ameriški mediji

Luka Dončić, ki je s svojo ekipo Real Madrid z zmago na neeljski finalni tekmi osvojil naziv evropskegaklubskega prvaka, je sedmi Slovenec, ki mu je to uspelo. Pred njim so se na vrh Evrope zavihteli Jure Zdovc (1993), Rašo Nesterović (1998), Matjaž Smodiš (2001, 2006, 2008), Sani Bečirović (2007), Jaka Lakovič (2010) in Erazem Lorbek(2010).

Za Špance je to deseti naslov evropskega prvaka, tretji v zadnjih 38 letih,

Dončić je v finalu dosegel 15 točk (3 skoke, 4 podaje, indeks 17), Anthony Randolph pa je prispeval tri točke. Najboljši strelec Real Madrida je bil Fabien Causeur s 17 točkami. Na drugi strani je izstopal Italijan Nicolo Melli z 28 točkami.

"Zelo sem vesel. Vesel sem, da imam takšne trenerje, soigralce, ekipo in da se zabavam vsakič, ko stopim na parket. Ključ do uspeha je bila ekipa. Tudi v težkih časih, ko so nas pestile številne poškodbe smo verjeli vas in bili skupaj v dobrem in slabem," je po tekmi dejal Dončić.

Luka Dončić MVP Evrolige
Luka Dončić MVP Evrolige FOTO: Twitter

Finale je upravičil pričakovanja in bil prava poslastica za košarkarske sladokusce. Real Madrid je vodstvo prevzel v prvi četrtini in ga držal vse do konca. Nekaj drame je bilo le v zaključku tekme, ko se je Fenerbahče približal na tri točke zaostanka.

Minuto in pet sekund pred koncem je Real Madrid vodil z 80:71. Dve napaki je tedaj storil prav Luka Dončić; najprej je žogo brez potrebe podal Jayceeju Carrollu, ki jo je izgubil, nato pa je 38 sekund pred koncem storil še svojo peto osebno napako. Brez njegove pomoči so bili branilci Real Madrida precej izgubljeni.

Jaycee Carroll, najbolj natančen izvajalec prostih metov v evroligi, je 32 sekund pred koncem zgrešil šele drugi prosti met v sezoni, Fabienu Causeurju pa se je roka še bolj zatresla, saj je bil 18 sekund pred iztekom časa kar dvakrat nenatančen s kazenske črte. Na srečo Real Madrida je žogo ujel Trey Thompkins in jo spravil skozi obroč za 83:78.

V tekmi za tretje mesto je Žalgiris premagal CSKA Moskvo z 79:77.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390