1000 za izpit in še 200 evrov povrh

Voznika začetnika, ki ga izpit v povprečju stane okoli 1000 evrov, bo dodatno usposabljanje predvidoma stalo okoli 200 evrov. Če bi varno vožnjo sponzorirala država, bi morala po izračunih opozicijskega podmladka letno odšteti največ 4,5 milijona evrov.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

V avtošoli

Celoten strošek za opravljen vozniški izpit je povprečno 1000 evrov (simbolična fotografija). (Foto: Reuters)

Voznik začetnik je:

- voznik motornega vozila do dopolnjenega 21. leta,

- voznik motornega vozila, ki ima vozniški izpit dve leti ali manj,

- voznik motornega vozila, ki ima vozniški izpit za vožnjo vozil katere od kategorij A2, A in B manj kot dve leti, tudi če ima vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorij AM, A1, B1, F ali G.

Po novem morajo vozniki, ki so uspešno opravili izpitno vožnjo, pred pridobitvijo ''pravega'' vozniškega izpita opraviti dodatno usposabljanje. Predlagatelja, notranje in prometno ministrstvo, trdita, da bodo slovenske ceste zato varnejše, a niso vsi njunega mnenja. Menijo, da gre za zagotovitev dela novi Javni agenciji za varnost prometa in za nepotrebne dodatne stroške za voznike začetnike.

Čeprav vlada še ni določila, koliko bodo morali vozniki začetniki odšteti za udeležbo na enodnevni vadbi varne vožnje z vključeno skupinsko delavnico o varnosti in psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa, v Slovenski demokratski mladini (SDM) že govorijo o ''ožemanju izsušenih denarnic''. Opozarjajo, da bodo prizadeti predvsem mladi. ''Začelo se je z subvencijami malic v srednjih šolah, nadaljevalo se je z zakonom o malem delu, sedaj bomo mladi morali plačevati še test odličnosti po pridobitvi vozniškega dovoljenja, katerega opravljanje je že tako ali tako finančno zelo obremenjujoče.'' Vlado Boruta Pahorja pozivajo, naj uvede tečaj varne vožnje z državnim financiranjem. ''Glede na število voznikov bi sprememba državo, na letni ravni, stala med 4 in 4,5 milijona evrov,'' so izračunali.

Voznik začetnik ne more "pasti"

Vlada cene dodatnega usposabljanja še ni določila, v Avto-moto zvezi Slovenije (AMZS) pa predvidevajo, da bo dodatno usposabljanje voznika začetnika stalo med 120 in 170 evrov, po ocenah Avtošole Prah pa bo okrog 200 evrov z DDV.

Zopet smo priča uvajanju sprememb, ki imajo dober namen, vendar finančno nepotrebno obremenjujejo državljanke in državljane.
SDM

Na vprašanje, kaj bo, če bi voznik začetnik padel na usposabljanju, so v AMZS odgovorili, da gre za dodatno usposabljanje. ''Kandidat namreč že ima izpit, zato mora poslušati teorijo in odvoziti še praktični del. Zatem dobi potrdilo, na podlagi katerega podaljša oziroma pridobi 'pravo' vozniško dovoljenje. Časa, da to opravi, ima dve leti.'' V Avtošoli Prah poudarjajo, da ''ne gre za usposabljanje, kjer bi opravljali izpit, temveč za pridobivanje izkušenj v izjemnih situacijah, ki jih simulirajo naprave na poligonu, kjer je obvezna prisotnost ob vsem predpisanem programu''. Voznik začetnik torej ne more "pasti" pod nobenim pogojem.

"Pri vožnji odličnosti gre dejansko za dodatno opravljene ure vožnje, ki jih bo voznik začetnik opravil po vozniškem izpitu v avtošoli. Predvideno pa je, da se ta del programa po novem zakonu ukine predvidoma januarja 2011. Torej ostane samo dodatno usposabljaje za voznike začetnike. Vožnja odličnosti bo torej samo od 13. avgusta pa do uveljavitve novega zakona, kar je približno štiri mesece," so še dodali v Avtošoli Prah.

V Sloveniji je en poligon, a samo za AMZS

Vožnja po avtocesti

Bodo slovenske ceste zaradi dodatnega usposabljanja varnejše? (Foto: Špela Zupan)

Nove pogoje opredeljuje predlog Zakona o voznikih.

V AMZS bodo kandidate povabili na šolo varne vožnje na njihov poligon na Vranskem. V Avtošoli Prah bodo do konca leta izvajali usposabljanje v Lang-Lebringu v Avstriji, ki je od Maribora oddaljen 25 kilometrov. Program bodo izvajali tudi na poligonih Ljubečna pri Celju in v parku prometne tehnične kulture Vrbina pri Krškem, ko bosta opremljena v skladu z novimi predpisi.

V Sloveniji je trenutno edini, ki izpolnjuje pogoje, poligon AMZS na Vranskem, ''ki pa ga žal ne dajejo v najem ostalim pooblaščenim organizacijam. Medtem ko v sosednji Avstriji organizacija OMTC, ki je kot AMZS v Sloveniji, daje v najem svoje poligone tudi organizacijam iz Slovenije, Češke, Poljske, Madžarske …'' so pojasnili v Avtošoli Prah.

Povprečno 30 ur vožnje pred izpitom

Primer izračuna stroškov za dijaka (Avtošola Prah):

1. tečaj CPP: 45 evrov

2. ure vožnje: okoli 30 ur krat 18 evrov znaša 540 evrov

3. testna vožnja pred izpitom: 20,5 evra.

V Sloveniji pridobitev vozniškega izpita – s prvo pomočjo, zdravniškim spričevalom, testi, urami vožnje in izpitom – v povprečju stane 1000 evrov.

Ura vožnje v avtošoli AMZS stane 23 evrov. Pri predplačilu je od pol evra do dveh evrov popusta, odvisno od števila ur. Kandidat mora pred izpitno vožnjo imeti vsaj 22 ur vožnje z inštruktorjem, v AMZS pa je povprečje med 30 in 50 ur. V Avtošoli Prah je cena vožnje na uro od 17 do 22 evrov za osebno vozilo, odvisno, ali je kandidat dijak, študent, brezposeln oziroma zaposlen. Popust imajo tudi na paketne cene ur. Njihovi kandidati povprečno opravijo 30 ur vožnje, kar za dijaka ali študenta znese 540 evrov.

Cena testne vožnje pred izpitom je 20,5 evra. Teorija na izpitnem centru je 32 evrov, izpitna vožnja je 15,5 evra (cene so enake povsod v Sloveniji), kandidat pa lahko opravlja teorijo ali vožnjo kjer koli v Sloveniji.


Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 258
 
andrej31 20.09.2010 10:09:44
Osebna izkusnja: Najdes najcenejso letalsko karto za USA, naredis tam izpit ki stane okrog $10 in traja 30 minut (pisni in prakticni del, predhodno ucenje ni potrebno), dobis mednarodno voznisko dovoljenje, prides nazaj v SLO, imas 1 leto casa za pridobitev nasega dovoljenja, vmes lahko mirno vozis in pridobis prakso, preden potece 1 leto, uredis na obcini zamenjavo vozniskega, naredis 5 ur voznje, in prakticni izpit (niti pisnega ne zahtevajo), pa imas SLO voznisko, teoreticno za pol ceneje :D
 
atomic1 31.08.2010 16:43:50
brez veze,kakšno usposabljanje,to ni nič saj se na poligonih ne razvija večja hitrost kot 50kmh,usposobljen pomeni pri 90,100kmh avto obvladat če do česa pride,tako da to brez pomena
kosez 24.08.2010 10:33:39
Torej se s tem posledično odmika zavarovanje mladega voznika pri zavarovalnicah?
Robert Ma 20.08.2010 17:26:32
mislim ta država pa full skrbi za prihodnost mladine najprej premalo študenskih sob potem dijaška prehana pa ukinitev študenskega dela zdaj pa še tole z šoferskim izpitom!!! me zelo zanima koliko procentov kao izkušenih ( mogoče samo po letih ne po prevoženih km) voznikov bi z odličnjostjo opravilo tole varno vožnjo po poligonu??? ker če si delal izpit pred 30 - 40 leti v fičkotu in se ti z avtom pelješ samo vsako sončno nedeljo v avtopralnico ne vem koliko izkušenj imaš v pridobiš velike izkušnje ravnanja v izjemnih situacijah!!
Robert Ma 20.08.2010 17:12:38
ta zakon je neustaven in diskrimatoren do mladih!!! bo treba podati pritožbo!!! kaj pa starejši(65 ) pa vozijo vsi varno??
Krampus 20.08.2010 16:42:52
Precej zanimiva debata.
Ne razumem, zakaj je toliko komentatorjev proti. Zaradi cene, zaradi predpisa, zaradi straha ali pa zaradi tega, ker mislijo da znajo.
Dodatno usposabljanje na poligonu, ki omogoča ustvarjanje kritičnih situacij je samo dobrodošlo. Dosti voznikov še ni prišlo do kritične situacije z zanašanjem v ovinku, s hitrim izogibanjem oviri, še manj s počeno gumo, itd. Zaradi tega ne ve kako odreagirati v taki situaciji.
Avto šole nam dajo osnove, predpise, teorijo in prakso v večinoma varnih situacijah. Strinjam se s tistimi, ki pravijo, da bi bilo dobro, da bi to usposabljanje moralo biti pred opravljanjem izpita (cena pri vsem tem ni pomembna).
Nekje je pač treba začeti, so to mladi vozniki ali generacija nad 60, je spet nepomembo, najboljše bi bilo za vse voznike, s tem, da so starejši vozniki že verjetno prišli do kakšne čudne situcije, jo rešili in s tem pridobili izkušnje ali vsaj strahospoštovanje do hitrosti, ceste, vremena....

Druga stvar je pa kultura na cesti. Če kulture ne bomo starši privzgojili svojim otrokom, nam ne pomga nobena avto šola in noben dodatni tečaj.
Ko gledaš na cesti nekoga, ki ti rine v prtljažnik, je to ne samo nespoštovanje predpisov, ampak bolj nestrpnost, ki na cesti prinaša samo večjo nevarnost. Pa tudi če je pred tabo nekdo, ki ne upa, ali pa noče.

Pa lep pozdrav nestrpnežem, želim jim, da se me izogibajo, ker vozim točno po predpisih.
 
povoj 20.08.2010 14:30:47
Za vse bi mogli uvesti ta tečaj, tudi za starejše voznike.
 
partizanein 20.08.2010 13:00:29
alessioo20.08.2010, 11:40

Nism bil na poligonu, kot rečeno to je samo pobiranje denarja. V SLO je pač tako, država te oskub na vsak možn način, če nimaš se jokaš, če maš se pa smejiš in kradeš naprej.

Problem je razmišljanje voznikov na slovenskih cestah ne pa poligon... probaj dat žmigavc na LJ obvoznici, da se želiš vklopt na prehitevalni pas...

Pa še to, glede mladih voznikov je tut lari fari...
 
ordeal 20.08.2010 12:02:19
jah pametno bi blo seveda - se naučiš odreagirat v situacijah na katere mogoče ne znaš zdej k maš že izpit...

sam fora je 200 € več tut ni tok mal če bi dal za 50 € več ok ni tok panike se potrpi če morš dt že za ceu izpit 1000€...

sam lohk pa povem to da mislm da tut če bi to uvedl nebi blo nč bistveno mnj nesreč - tist k je naravnan k temu da dirka na cesti bo dirku tut če bo opravu ta test tko da ...
 
scipio 20.08.2010 11:44:50
"pijanec2220.08.2010, 02:556
V ZDA te stane dovoljenje manj kot 50 evrov, pa ne vozijo nič slabše kot mi."

Dragi moj, ni problem v tem, da oni niso nič slabši vozniki kotmi, problem je v tem, ker smo mi bistveno večji cestni norci od njih. Razen tega imajo na avtocestah imejitev 120 km/h, dolgo časa so je imeli 90 km/h (55 mi/h).

Prevozil sem najmanj 20000 km po ameriških in 300.000 km po naših in evropskih cestah in sem si uspel ustvariti vtis o vedenju voznikov tam in pri nas doma. Verjemi mi, slabi smo, agresivni, brezobzirni in nepredvidljivi,sloves, cestne džungle in nevarne država, ki smo si ga pridobili v tujini, je zaslužen.

Zato podpiram vse aktivnosti, ki cestno džunglo odpravljajo, še posebej pa tiste, ki jo odpravljajo pri novih, mladih voznikih in najmanj toliko pri kršiteljih predpisov svih uzrasta...
Več komentarjev