Slovenija

FOTO in VIDEO: Zadonela Zdravljica, odmevale topovske salve, Ljubljano preleteli helikopterji in letala

Ljubljana, 24. 06. 2016 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

V Ljubljani je pred dnevom državnosti in 25. obletnico samostojne države, potekala osrednja proslava. Slovenski predsednik Borut Pahor je v svojem nagovoru dejal, da ni problemov, ki jih ne bi mogli rešiti, če bomo le sodelovali in ostali povezani.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Pahor pravi, da ni težav, ki jih ne bi mogli premagati
    02:02
    Iz 24UR ZVEČER: Pahor pravi, da ni težav, ki jih ne bi mogli premagati
  • Iz 24UR ZVEČER: Kam pluje Slovenija?
    01:35
    Iz 24UR ZVEČER: Kam pluje Slovenija?
  • Odlomki s proslave ob 25. obletnici samostojnosti
    00:44
    Odlomki s proslave ob 25. obletnici samostojnosti
  • Iz 24UR: Spomini na rojstvo države
    03:58
    Iz 24UR: Spomini na rojstvo države
  • Iz SVETA: 25. obletnica osamosvojitve Slovenije
    02:38
    Iz SVETA: 25. obletnica osamosvojitve Slovenije
  • Iz SVETA: Na Pahorjevo povabilo se bodo proslave udeležili predsedniki vseh sosednjih držav
    00:56
    Iz SVETA: Na Pahorjevo povabilo se bodo proslave udeležili predsedniki vseh sosednjih držav
  • Iz SVETA: Mladi vsak v svojem kraju igrali in peli slovensko himno
    00:38
    Iz SVETA: Mladi vsak v svojem kraju igrali in peli slovensko himno
  • Iz SVETA: Bolje nam je, a živimo v nezadovoljstvu
    01:05
    Iz SVETA: Bolje nam je, a živimo v nezadovoljstvu
  • Iz 24UR: Praznovanje državnosti
    01:51
    Iz 24UR: Praznovanje državnosti
  • Iz 24UR: Čustva in domoljubje ob obletnici
    01:31
    Iz 24UR: Čustva in domoljubje ob obletnici

Dan pred praznikom, s katerim bomo v soboto obeležili 25 let samostojne države, je potekala osrednja proslava na Trgu republike v Ljubljani. Poleg slovenskega političnega vrha so bili na proslavi tudi predsedniki sosednjih držav z izjemo madžarskega, ki se je opravičil zaradi zdravstvenih težav. 

Proslava ob 25. obletnici samostojnosti - 14
Proslava ob 25. obletnici samostojnosti - 14 FOTO: Aljoša Kravanja

Pahor: Vse prelomne družbene spremembe bomo premagali, če bomo sodelovali

Slovenski predsednik Borut Pahor je v svojem nagovoru narodu dejal, da je to dan, ko občudujemo narodno enotnost, ki je botrovala ustanovitvi lastne države. Dejal je, da je Slovenija nastala zato, ker smo sami tako hoteli. “Vemo, da zmoremo. Zato v prihodnost ne gledamo s strahom, ampak z upanjem,” je dejal.

Poudaril je, da enotnost ni nastala čez noč, temveč je bila čudovit rezultat dialoga in prizadevanj. “Tako smo naposled odločali skupaj. Skupaj smo se borili, da smo državo obranili pred agresorjem,” pravi in poudarja, da je bila lepota osamosvojitve prav v tem, da je bil ves narod vključen v ta proces. “Zapomnimo si to. To velja tudi za naše prihodnje izzive.”

'EU takšna ne more dolgo obstati'

Pahor je še dejal, da smo povezani v najbolj povezan del Evropske unije, a da prihaja čas, ko bo potrebno “krmilo prijeti trdneje”. EU se je namreč znašla v težavah in takšna kot je, po njegovem mnenju ne more dolgo obstati, pravi. Sta torej dve poti, poudarja, in sicer nas ena vrača nazaj k nacionalnim politikam in pomeni zaton EU. Druga je, da sodelujemo. 

“Slovenci smo lastno nacionalno idejo vedno povezali z evropsko idejo. Za nas je življenjskega pomena, da se EU krepi,” meni Pahor in poudarja, da je edina prava pot ta, da odpremo novo poglavje za mir, varnost in srečno bodočnost naših otrok.

“Nocoj praznujemo 25 let. S ponosom gledamo nazaj in pogumom naprej,” pravi. Ob tem priznava, da prihodnost ni v celoti odvisna le od nas, a eno stvar imamo v rokah - ali bomo sodelovali, ali pa se izključevali. Apelira na vse, da te možnosti po sodelovanju ne izpustimo, če hočemo dobro naši domovini. “To nas je ohranilo kot narod in omogočilo lastno državo.”

Pravi, da ne bo lahko, bo pa lepo. “Ni problemov, ki jih ne bi mogli rešiti, če bomo sodelovali in če bomo dovolj povezani.” “Sprejmite najbolj prisrčne čestitke. Srečno Slovenija, srečno Evropa!” je zaljučil.

Slavnostni večer se je končal z veličastnim ognjemetom.
Slavnostni večer se je končal z veličastnim ognjemetom. FOTO: Aljoša Kravanja

Prvi par gostil tuje predsednike

Predsednik Borut Pahor in gospa Tanja Pečar sta sicer ob praznovanju dneva državnosti in ob 25. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije ter v čast predsednikom tujih držav v Predsedniški palači pred osrednjo slovesnostjo gostila večerjo. Na svečano večerjo so bili povabljeni; oba nekdanja predsednika Republike Slovenije, vsi nekdanji predsedniki Državnega zbora RS, vsi nekdanji predsedniki Vlade RS, vsi nekdanji zunanji ministri, predsedniki vseh parlamentarnih strank in drugi aktualni nosilci najvišjih funkcij v državi.

V zdravici je Pahor dejal, da komaj opiše vznesena čustva ob takšnem svečanem trenutku. Pravi, da po vseh teh letih Slovenci čutimo samozavest, da smo postali zreli in da lahko zaradi tega sprejemamo tudi najtežje odločitve. "Čutimo, da bomo kos tudi tistim izzivom, ki nas čakajo v prihodnjih letih in desetletjih," je dejal. 

Tuji državniki ob dnevu državnosti in 25. obletnici osamosvojitve Slovenije izrekli Sloveniji iskrene čestitke ob jubileju

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je menila, da morajo evropski državljani stopiti skupaj in še bolj složno prispevati k razvoju evropskega projekta. "Potrebujemo jasno vizijo, vodenje in hrabrost, da bi te negativne trende v Evropi zaustavili ter Evropsko unijo naredili močnejšo. Vsi skupaj namreč potrebujemo več in ne manj Evrope," je povedala. Sloveniji in vsem njenim državljanom je ob 25. letnici osamosvojitve zaželela veliko uspehov, napredka in vse dobro.

Nemški predsednik Joachim Gauck je ob prihodu dejal, da mu je v veselje, da je lahko na tako poseben dan z nami. "Na ta dan po brexitu rad praznujem s prijatelji, ki so zvesti Evropi, jo gradijo še naprej, ščitijo in jo želijo narediti lepšo. V tem smislu sem z veseljem tukaj. Veselim se," je še dodal.

Jutri bo potekala tudi slavnostna proslava VSO Za mojo Slovenijo, ki pa se je ne bo udeležil predsednik prve slovenske vlade Lojze Peterle. Evropski poslanec iz vrst NSi je protestno odpovedal udeležbo. Kot so sporočili iz NSi, je namreč predsednik VSO Aleš Hojs koordinacijskemu odboru proslave sporočil, da Peterle ni primeren govorec na proslavi.
Avstrijski predsednik Heinz Fischer pa je ocenil, da gre za zelo pomemben dogodek. "Zelo natančno in jasno se spomnim, kako so se zadeve razvijale pred 25 leti. Držal sem pesti, da bo po vsem skupaj prišlo do mirne rešitve. In danes ste priča uspešni zgodbi celotnih 25 let," je menil ter dodal, da "smo skupaj člani iste družine". Z iskrenimi čestitkami je Sloveniji zaželel vso srečo tudi vnaprej. Glede britanskega referenduma pa Fischer izide obžaluje, a dodaja, da bomo to premagali.

Italija in ostale države, ki se udeležujejo praznovanja ob 25. obletnici slovenske samostojnosti, pa so po besedah italijanskega predsednika Sergia Mattarelle prijateljske države, ki jim je vsem skupna Evropska unija. O izstopu Velike Britanije iz EU, ki ga sam sicer obžaluje, pa je menil, da je treba evropski projekt znova zagnati, predvsem za mlade.

Med častnimi gosti je tudi predsednica komisije za zunanje zadeve francoske nacionalne skupščine Elisabeth Guigou, ki je ob prihodu v predsedniško palačo menila, da je danes žalosten dan za EU. Ob tem je izrazila upanje, da bo EU skupaj s Slovenijo, ki je po njenih besedah zelo evropska država, nadaljevala pot.

Proslava na več prizoriščih

Proslava je sicer potekala na več prizoriščih in tako skušala zajeti čim širši krog občinstva. Trg republike je gostil protokolarni del, od tam se je dogajanje preselilo na Kongresni trg, sklepni dogodek pa je bil ognjemet z ljubljanskega gradu. Pred proslavo se je na slavnostni seji sestal državni zbor, na kateri bo poslance nagovoril predsednik zbora Milan Brglez.

Skupne države in njene osamosvojitve si ne more in ne sme nihče prisvojiti, ker je preprosto naša, skupna, je na slavnostni seji DZ pred dnevom državnosti poudaril predsednik DZ Milan Brglez. Po njegovih besedah je bil čas osamosvajanja čas največje državotvornosti, želi pa si, da bi takšno državotvornost vedno znova našli in udejanjali.

Že pred tem je predsednik Pahor v ljubljanski Vili Podrožnik sprejel svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe, ministrstva za notranje zadeve ter civilnih žrtev in ranjenih v vojni za Slovenijo. Sprejema so se udeležili tudi premier Miro Cerar, predsednik državnega sveta Mitja Bervar, obrambna in notranja ministrica Andreja Katič in Vesna Györkös Žnidar, ter bivši predsednik republike Milan Kučan.

Pahor je ob sprejemu dejal, da Slovenci nismo bili vedno enotni, pred tričetrt stoletja smo bili tudi razklani, ampak pred 25 leti smo bili enotni, kar pomeni, da Slovenci zmoremo. Dodal je, da je prav enotnost, ki smo izkazali ob osamosvojitvi, tista, ki mu daje upanje in ga prepričuje, da zmoremo še tako zahtevne preizkušnje. Pahor je tudi izrazil upanje, da prihodnje preizkušnje ne bodo tako surove, kot so bile med drugo svetovno vojno in vojno za Slovenijo: "Če pa se bo vendarle proti naši volji zgodilo kaj takega, kar bi terjalo tudi te vrste pogum in odrekanje, bo vse veliko lažje, vse veliko bolj smiselno, če bomo Slovenke in Slovenci, državljanke in državljani, pri naših odločitvah enotni."

Srečanje svojcev padlih v osamosvojitveni vojni s predsednikom Pahorjem.
Srečanje svojcev padlih v osamosvojitveni vojni s predsednikom Pahorjem. FOTO: Borut Pahor / Twitter

Zore: V graditvi samostojnosti smo naredili temeljno napako

Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore je v nagovoru pri maši za domovino v stolnici sv. Nikolaja poudaril, da je premalo državo samo osamosvojiti, ampak jo je treba tudi zgraditi. Zore je sicer poudaril, da nas praznovanje 25. obletnice osamosvojitve navdaja z veseljem in hvaležnostjo, saj imamo našo državo radi. "Morda vsi še ne v zadostni meri, saj je nismo dovolj prepoznali in sprejeli za svojo ter jo ponotranjili. Pa vendar je naša," je dejal.

V ljubljanski stolnici je bila maša za domovino, ki jo je daroval novomeški škof Andrej Glavan. Udeležila sta se je tudi Pahor in Cerar.
V ljubljanski stolnici je bila maša za domovino, ki jo je daroval novomeški škof Andrej Glavan. Udeležila sta se je tudi Pahor in Cerar. FOTO: Borut Pahor / Twitter

Ob tem je ocenil, da smo v graditvi samostojnosti naredili temeljno napako. "Ko smo namreč uspeli doseči samostojnost in prehod iz totalitarnega režima v demokracijo, smo pozabili, da je premalo državo samo osamosvojiti. Državo je potrebno tudi zgraditi," je dejal Zore. Po njegovih besedah je premalo spremeniti družbeni sistem in demokracijo zapisati v temeljne zakone države: "Demokracijo je potrebno zgraditi v mišljenju in v vedenju državljanov."

'Namesto da bi gradili, se je začelo plenjenje'

Zore je opozoril, da je vzpostaviti demokracijo zahtevnejši proces kot vzpostaviti in zavarovati meje države. A po njegovih besedah smo, namesto da bi gradili državo in demokratično razmišljanje trdno zasidrali v življenje ljudi, "začeli na državo gledati kot na fevd, morebiti celo kot na vojni plen, ki si ga je treba razdeliti in čim več koristi pridobiti zase in za svojo skupinico somišljenikov". Namesto da bi gradili, se je začelo plenjenje, je dodal nadškof. Ob tem pa je poudaril, da vsi tisti, ki so plenili, pa tudi vsi tisti, ki so to plenjenje omogočili, nosijo moralno in zgodovinsko odgovornost pred narodom.

Kučan: za osamosvojitev ključna kriza v Jugoslaviji in odločenost Slovencev

Nekdanji predsednik republike Milan Kučan je v pogovoru pred praznikom dejal, da vidi ključni razlog osamosvojitve Slovenije v globoki krizi v tedanji Jugoslaviji in brezperspektivnosti življenja v njej, "hkrati pa tudi v trdni odločenosti Slovencev, da nadaljujemo pot demokratizacije političnega življenja in povezovanja v evropske združevalne procese".

Slovenska zastava
Slovenska zastava FOTO: Miro Majcen

Na vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi se Slovenija odpovedala samostojnosti in izbrala drugačno pot, je v izjavi za STA odgovoril, da je težko razmišljati o tem, kaj bi bilo, če bi bilo. "Zagotovo pa Jugoslavija, kakršna je bila, dolgoročno kot država ne bi mogla obstati in bi Slovenija morala poiskati svojo pot do samostojnosti," je opozoril.

Hrbtenica slovenskih prizadevanj za rešitev krize v Jugoslaviji in poznejših procesov njenega razpadanja je bilo po Kučanovih besedah prizadevanje za miren razhod: "Za to smo si prizadevali. Z današnjega vidika bi morda bilo treba ta prizadevanja še okrepiti in zanje poiskati več zaveznikov."

Izpostavil je, da je imela Slovenija po osamosvojitvi kar dolgo obdobje uspešnega razvoja. "Umestila se je v mednarodni prostor, v katerem je imela vidno vlogo pri zavzemanju za čim hitrejše končanje vojn v republikah nekdanje Jugoslavije in za njihovo vključitev v evropske integracije," je dodal.

Milan Kučan
Milan Kučan FOTO: Miro Majcen

V 25-letnem razvoju samostojne Slovenije so po njegovih besedah nastali zastoji in večje strukturne težave, ki zahtevajo sistemske rešitve. "Za zdaj prave odločenosti politične elite, da se z njimi spopade, ne vidim," je poudaril Kučan, ki je bil v času, ko je Slovenija stopala na samostojno pot, predsednik tedanjega republiškega predsedstva.

"Tako kot se je Slovenija v času osamosvajanja in po njem uspešno odzvala na izzive takratnega časa in takratnih razmer, bi morala tudi zdaj v sedanjem času in sedanjih razmerah zbrati dovolj volje in energije, da probleme prepozna in se z njimi uspešno sooči," je še opozoril. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (910)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan.z Doba
26. 06. 2016 18.33
+4
Ko bomo dobili predsednika ( države ali vlade), ki bo pozval dnevno politiko in organe pregona, da razčistijo kdo je kriv za finančni propad države, ne glede na sodno zastaranje, kdo deluje razdiralno na narodno enotnost, bomo morda res stopili skupaj in se spet počutili državljani svoje države. Države, ki so nam jo ukradli.
sinhron
26. 06. 2016 18.37
+1
Predsednik države pa javno pozove princa teme k sebi , namesto , da bi povabil vse strankarske veljake , da bi se dogovorili o poti naprej in slogi in tega bi se morali tudi držati , samo on mora povprašati princa teme , ker ga je on in RKC katapultirala na to mesto !
ivan.z Doba
26. 06. 2016 18.57
+2
Včasih se mu zdi, da bi bilo bolje, če ne bi imeli predsednika države.
sinhron
26. 06. 2016 10.38
+3
Všeraj na SDS-ovem mitingu resnice se je končno pokazalo to , kar nekateri govorimo vseskozi " Princ teme je nevaren družbi in samemu sebi , zato se čudimo , da ga nekateri tako spodbujajo in držijo nad vodo ali ni to podoba iz nekega mračnega obdobja imperializma " !??? Sedaj upamo , da bodo , ko so ostali popolnoma sami , še RKC jim je obrnila hrbet sprevideli , da je skrajni čas , da se samorazpustijo in poiščejo novega liderja !
proletarec1
26. 06. 2016 10.31
+2
NAJBOLJ VESEL BOM, KO BO PO NAŠI ,ŠIRŠI DOMOVINI ZADONELA, PESEM;VSTANITE V SUŽENJSTVO ZAKLETI.UPAM, DA NA PRIMORSKEM , ŽE V TOREK.
FoglofffTunekkk
26. 06. 2016 10.06
+4
Tak, zaj pa vas zapuščam... Julika me kliče...je v gorici... Midva se večkrat dama dol v gorici...friški zrak je neprecenljif !!!
FoglofffTunekkk
26. 06. 2016 10.02
+4
Čujte, na sinočnji proslavi je manjkal tudi ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki naj bi na njej zmolil molitef za domovino.... Tako Novakova, Peterle, Oman in Zore pa so se udeležili državne osrednje državne proslave.... Zgovorno haa?... Končno je Velikemu Ivanu uspelo...SAM PROTI FSEM !!!...Mu bo fsaj tokrat kapnilo, da je mogoče problem on sam?... NEEEEEEEEE !!!... Njemu nikoli !!!
ivan.z Doba
26. 06. 2016 18.28
proletarec1
26. 06. 2016 09.40
+3
UPOKOJENCI,KI IMAJO 350,400,450 IN 500 EUROV POKOJNINE , SE NEMOREJO UDELEŽEVATI TAKIH PROSLAV. KORITARJI PA SO SE ZOPET NAJEDLI IN NAPILI, ZA DAVKOPLAČEVALSKI DENAR.
prašek
26. 06. 2016 09.58
-3
Kolikor so vplačevali, toliko dobivajo pokojnine !
prašek
26. 06. 2016 10.00
+2
Jaz sem 40 let vplačeval in imam dobro penzijo ! Ampak sem tudi dobro vplačeval !
FoglofffTunekkk
26. 06. 2016 09.36
+3
Čujte, SDS je iz svoje privatne proslave izgnal predsednika DEMOS-ove vlade Peterleta, Ivana Omana, nadškofa Zoreta.... in si priredil strankarski miting resnice... Društvo VSO se je še dokončno izkazalo kot Janšef krožek z ubogljivim Hojsem.
FoglofffTunekkk
26. 06. 2016 09.42
+2
Čujte, če se nadškof Zore ni udeleèzil proslave, potem je bla moja teza o zlizanosti RKC in SDS napaka... se opravičujem... Kot kaže je tudi RKC razdelil !?!?...Bravo Janez Janša !!!... A ne pozabimo pa, da delijo Murgle.
FoglofffTunekkk
26. 06. 2016 09.53
+1
Butalci so od nekdaj veljali za pogumne...
FoglofffTunekkk
26. 06. 2016 09.53
+1
Butalci so od nekdaj veljali za pogumne...
prašek
26. 06. 2016 09.34
+3
Pa en lep dan želim vsem tovarišem in tovarišicam !
FoglofffTunekkk
26. 06. 2016 09.36
+4
Lep pozdraf prašek in kori... A bomo eno zapeli... Hej tovariši...
FoglofffTunekkk
26. 06. 2016 09.50
+4
...tri, štiri...zaj: Hej tovariši, pod orožje vsi... izdajalci morajo iz naše zemlje!...Čaka Korotan, čaka Štajerska, čaka sinje Jadransko morje (in Haloze)... la la la la la...
prašek
26. 06. 2016 09.52
+4
korintos23
26. 06. 2016 08.55
+3
Na včerajšnji proslavi je bil navzoč tisti, vedno isti, bataljon svečkarjev, vse vkup je pa imelo priokus po eni državi, enem narodu in enemu vodji.
prašek
26. 06. 2016 09.33
+3
Ko sem šel mimo, jih ni bilo niti za en avtobus !
zaenotnost
26. 06. 2016 08.54
+0
...kljub vsemu temu kar doživljamo trenutno (zaslužni-ne zaslužni), pri nastajanju naše Slovenije ima veliko zraven tudi JJ. Pri takšnih dejanjih mora biti zraven tudi kakšen "malo nor", da se potem izteče kot se je za nas Slovence. Stal sem na Roški, v spominu imam sliko partizana Risa z vnukom, ki je prav tako stal tam. UPALI SMO, uresničile so se sanje prednikov in zaslugo za to ima vsa Slovenija tudi JJ. Mnogokrat me je z svojimi izjavami razburil tako, da sem reagiral v komentarjih žaljivo, čeprav ne neupravičeno. Ko sem včeraj poslušal njegov govor sem ugotovil, da nima več nikakršnega smisla se z njim ukvarjati, pregovarjati...bolnik je. Ne bom več reagiral na njegove izjave. Smili se mi ON in njegovi!
korintos23
26. 06. 2016 09.00
+4
Resnico si napisal, moti me zakaj ga vodstvo SDS še naprej pusti da Slovenijo ruši, a ga ne morejo sami odstaviti in ga dati zdravit?
iGURT
25. 06. 2016 21.38
-1
spet laže - model omenja Krkoviča in skladišče orožje v Borovnici, na posnetkih kjer je posneto kako vlamlajo v skladišče ni ne Krkoviča ne 'njegovih fantov'
NapovedovalecPrihodnosti
25. 06. 2016 21.57
-1
Nisi napisal koga misliš ali pahorja ali kučana ali cmerarja ali pa koga drugega?
korintos23
26. 06. 2016 08.35
+1
Včeraj je bila prava proslava, velikemu se je čisto do konca zrolalo!
dagi23
26. 06. 2016 09.36
+0
Hrvatov pa noben ne omenja kako so iz Borovnice vozili, pa kovčke puščali.
NapovedovalecPrihodnosti
25. 06. 2016 21.31
+1
Že včeraj so na koncu nastopili in na čelu z vokalisti Kučanom,Pahorjem in Cmerarjem zapeli še njihovo najljubšo "druže tito mi ti se kunemo,da sa tvoga puta ne skrenemo"..To obljubo tudi izpolnjujejo še danes tako,da držijo besedo. Dodali so še pa kolo:hop hop hopa cupa hopa cupa lalalalala in še danes tralalalala hopsasa naša jugoslavija.
iGURT
25. 06. 2016 21.33
-1
NapovedovalecPrihodnosti
25. 06. 2016 21.43
+0
Ali ne vidiš,da ni povsem enak?Vid nagaja?
Karantanija
25. 06. 2016 20.51
+1
"Domovina je ena nam vsem dodeljena in eno življenje in ena smrt!" Ena država, eno ljudstvo, ena zastava, ena himna in en človek, ki nas razdvaja! Do kdaj še?
iGURT
25. 06. 2016 20.58
+2
...57 je star. Star pregovor pa pravi, 'da kaj ni vredu tak ne pobere hitro'
iGURT
25. 06. 2016 20.51
+2
joj kakšne Hojs bluzi! c c c c ...
aviktora
25. 06. 2016 20.31
+5
Resnica je vedno samo ena.
sinhron
25. 06. 2016 20.19
+6
Ali ste opazili naenkrat ni več kontra komentarjev , vsi senčni so morali na shod poslušati Janševo resnico !
sinhron
25. 06. 2016 20.06
-1
Na shod senčnih ne bo SLS , NSI in glavnega iz RKC ,je to začetek konca neke falange , ki je uničevala Slovenijo , jo moralno in etično potisnila na dno , s svojimi manipulacijami je izrabljala tiste , ki so ji sedaj , ko so končno spregledali - trajalo je predolgo in se tako napajala !
nesre?ko
25. 06. 2016 18.56
+0
Kaj pa golež,letos ,ko ni Janeza,ne bomo nič zaprstojn malcali???
heello
25. 06. 2016 19.20
+1
Tomvojo
25. 06. 2016 18.49
+4
Drugače pa; Slika grobarjev slovenstva, da nebo pomote ne gobarjev.
Skunk Works
25. 06. 2016 18.48
+1
sem že pripravljena na proslavo, moj dragi tudi....
Brakedirt
25. 06. 2016 18.50
+0