Črna kronika

Pogrešanega Klemna v iskalni akciji na Krvavcu našli mrtvega

Ljubljana, 17. 11. 2018 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š./K.H./STA
Komentarji
5

Na Krvavcu so izvedli obsežno iskalno akcijo pogrešanega 36-letnega Klemna Musulina. Na delu je bilo 240 policistov, gasilcev, gorskih reševalcev in vodnikov psov, ki pa jim je nekaj težav povzročalo vreme. Pogrešanega so našli mrtvega.

Kot so sporočili s PU Kranj, je bilo iskalno območje razdeljeno na 61 območij, ki jih je do 12. ure pregledovalo 240 usposobljenih iskalcev. 11 območij je bilo takih, da so zahtevali alpinistično opremo in visoko stopnjo usposobljenosti iskalcev. Ta območja so pregledovali policisti gorske enote in gorski reševalci.

V iskalni akciji je bil uporabljen tudi policijski helikopter, ki je pregledoval najbolj nedostopna območja Krvavca, in brezpilotnik.

Pogrešanega so okoli 12. ure našli med Krvavcem in naseljem Kokra na višini okoli 1.000 metrov, pojasnjujejo na PU Kranj. Kot kaže, je padel čez višji skalni skok in umrl. Matej Brajnik s Policijske uprave Kranj je dodal, da so pogrešanega našli na območju, ki doslej še ni bilo pregledano in je kar precej oddaljeno od običajnih poti. Po prvih postopkih so pokojnika zavarovali in ga odpeljali v dolino, je pojasnil.

Janez Triler iz Gorske reševalne službe Kranj je po končani akciji povedal, da so pri iskanju pogrešanega poleg kranjskih sodelovali še reševalci iz Tržiča, Škofje Loke, Kamnika in Radovljice. Sodelovanje se je po njegovih besedah izkazalo za zelo dobro, saj so lahko res pregledali celotno območje, kjer bi se lahko pogrešani nahajal.

Prav tako so v akciji sodelovali vodniki reševalnih psov s svojimi štirinožnimi pomočniki. Po besedah vodnika Sebastjana Mohoriča je šlo za največjo iskalno akcijo na območju Gorenjske v zadnjih letih. Ta je bila zaradi številnih strmih pobočij, grap in neprehodnih območij po besedah Metoda Kroparja iz Gasilske zveze Cerklje izjemno zahtevna.

Na PU Kranj so se še zahvalili vsem, ki so pogrešanega iskali kar teden dni. Za Klemnom Musulinom iz Trebnjega se je namreč vsaka sled izgubila pretekli teden, ko naj bi se s službene zabave sam peš podal v dolino. Prva akcija je stekla že v noči na preteklo soboto, ko je pri iskanju sodelovalo okoli 70 ljudi, našli pa so le telefon pogrešanega.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1