Slovenija

3,6 milijona evrov odškodnine

Ljubljana, 27. 08. 2010 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Martin Tomažin
Komentarji
77

Se še spomnite zelenih nalepk, ki smo jih ob registraciji avtomobila morali nalepiti na vetrobransko steklo? Janševa vlada jih je ukinila, lastnik podjetja pa je proti državi vložil tožbo in uspel.


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (77)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

leond1
06. 08. 2017 13.28
+2
tdaj naj ga na državne stroške pokopljejo z državnimi častmi barabe zapret in zaplenit premoženje
saintjozef
28. 08. 2010 17.44
@ssecnik Se opravičujem, od resnično brezveznih nalepk sem prešaltal na vinjete.
unikin
28. 08. 2010 16.54
Ni kaj reč, nalepke, ki niso služile ničemur, so bile že v osnovi nateg državljanov. Me prav zanima koliko denarja od koncesije se je prek Miragea kanaliziralo nazaj v LDS in na njihove zasebne račune. Sedaj pa se barabam dosodi še odškodna, namesto da bi jih za sklenitev tega posla najmanj vrgli iz služb. Mirko Bandel je pa zraven povsod kjer potekajo mutna posla. Prej zastopnik Miragea zdaj "stožiškega" Grepa, ki ga sedaj z Libijci rešuje naš premier. Banana republika na kvadrat.
Jožajoža
28. 08. 2010 16.26
Janševa vlada jih je ukinila, kakor hitro se pojavi v kakšni zadevi ime janša, je zadaj denar in dolgovi, ki so ostali slovenskim državljanom.samo v tem primeru vsak slovenec od dojenčka dalje mora plačati 1,8 evra
mac4_m
28. 08. 2010 14.00
pri nalepkah je šlo za koruptiven posel, ki ga je napovedal sam predsednik vlade rop. Ogromno denarja smo slovenci šenkali za neke brezvezne nalepke, ki jih sploh nismo rabili. Tu se lepo vidi tudi popolna zloraba slovenskega sodstva, ki v primeru naprimer lažnega obrekovanja janše, ki mu je bila s tem storjena velika politična škoda ni odredilo odškodnine, v tem primeru pa pri kriminalnem - koruptivnem - nepotrebnem 'poslu' odredilo astronomsko odškodnino za kriminalno navezo. Ko bo v sloveniji prišlo do generalnega čiščenja bo potrebno vse ljudi, ki so bili vpleteni v kraje in uničevanje slovenskega premoženja - od sodnikov, ki odločajo tako škodljivo za slovenski narod, do tožilcev, ki zlorabljajo funkcije za prikrivanje dokazov in preganjanje politično nezaželjenih ljudi, do bančnikov, ki so skupa s politiki sedanje opcije in kriminalci v vodstvih podjetij pokradli to deželo. In ne glede na to, da v sedanjem trenutku zlorabljajo vse vzvode oblasti, sodstvo in organe pregona bo ta trenutek prišel. Mora priti, ker je to edino logično nadajlevanje. Evropa budno gleda, jasno vidi zlorabo tudi komunističnih metod ala stasi in tega ne bo nikdar sprejela. Dejansko čaka vse zlorabitelje oblasti in pripadnike sodno-tajkunsko-bančno-politične naveze dolgotrajna zaporna kazen. Nujna bo tudi reforma slovenskega sodstva, ki bo morala najprej ukiniti trajne mandate, potem pa kazensko preganjati skorupmirane sodnike, ki delajo po naročilu. Seveda po tistem, ko bo oblast v sloveniji prešla v roke drugim ljudem, ki pa se morajo slovenskemu narodu obvezati, da bojo te nujno potrebna dejanja tudi storili...
ssecnik
28. 08. 2010 13.58
Saintjozef,Pahorjev predhodnik ni rabil političnih točk,takrat je ravno prišel na oblast in je lahko računal še na 4 leta le-te.
saintjozef
28. 08. 2010 13.19
@ssecnik Očitno Pahor ne rabi političnih točk, kot predhodnik.
b77
28. 08. 2010 13.16
sulovanija pač
ssecnik
28. 08. 2010 12.51
Tisti ki imate nekaj proti vinjetam,zakaj jih pahor ni ukinil ko je prišel na oblast?Jih je raje samo podražil.
Klub Ljubiteljev Tarota
28. 08. 2010 12.45
Na oblasti so komunisti (na kar so še ponosni) in temelj komunizma je zanikanje privatne lastnine (sem si dobro zapomnila iz Temeljev samoupravnega socializma!). Zato naj lepo prosim nagrabljeno premoženje TAKOJ razdelijo med narod in živijo v skladu s svojimi načeli. Za zagovornike komunistov in rdečih , ki so na tem forumu: Prosim oglasite se, lahko vam sporočim številko računa, ker sem bila v vseh sistemih samo oškodovanka.
nightangel
28. 08. 2010 12.30
tomo2 28.08.2010, 08:48 Svoj glas ste že oddali -7 Naj plača Janša iz svojega žepa, če je ukinil nalepke. Namesto, da bi počakali še tisti 2 al kolk let, da se pogodba izteče. Zdaj bo pa spet plačala država. SDSovci so se pa takrat raje ukvarjali s Patrio. Ja za take buhtlje kot si ti,je za vse kriv JJ! Ti si sigurno njihov plačanec,da imaš vedno neke komentarje proti Janši! On je hotel zatreti to bando,zdaj ko pa so prišli skorumpiranci na oblast,pa vejo, da bodo dobili še odškodnino za svoj kriminalni posel zato se pa oglašajo,banda,ki pa so bili do sedaj,pa zakaj se niso pritožili takoj,ko so ukinili nalepke?Ker so vedeli,da gre za kriminalen posel in bi namesto odškodnine dobili zapor,lopovi!
Nicolete
28. 08. 2010 12.08
Temu se reče preprosto Državni kriminal in nič drugega. Morda Lahko tudi LDS ovski Kriminal.
prašek
28. 08. 2010 11.43
mpk2 28.08.2010, 11:40 Vprašaj se še, zakaj je bilo treba tik pred iztekom pogodbe le-to enostransko prekinit ???
mpk2
28. 08. 2010 11.40
Ni bolje imet nalepljene vinjete, kot pa neko brezvezno nalepko, ki ničemer ne služi in od nje nimamo ničesar??? Rotar je pač v izgubi, ker je takrat moral dosti "donirat" LDS-u in druščini, da je dobil ta posel, od katerega ni mogel tako dolgo služit, kot je predvideval! Sedaj ko so pa stari lopovi nazaj, zastopa ga itak SENICA&Co., pa bodo še enkrat obrali DAVKOPLAČEVALCE, tožba je tako že vnaprej dobljena, NAŠ DENAR pa si bodo ponovno lepo in mastno razdelili!!!!!!!!!!!!!!!! NIČ NOVEGA V DEŽELCI NAŠI SMRDLJIVI!!!!!!!!
prašek
28. 08. 2010 11.40
-1
Klampfman »1. Podjetje vodijo vidni nekdanji člani LDS« Me sploh ne zanima, zaradi mene so lahko tudi SDS-ovce »Vlada (SD = mnogo starih članov LDS "novi" LDS Zahec = najbolj gnili del starega LDS-a) se na tožbo in astronomsko vsoto 3,6 milijona € še ni pritožila, čeprav je voljna po drugi strani popolnoma sesuti zdravstvo zaradi prihranka par 100.000 €...« Če se pritožijo, bo zadeva še dlje trajala in stroški iz naslova obresti bodo še narasli. »3. Nalepke so že v osnovi bile politični idiotizem prve klase.« To se pa tudi jaz strinjam, popolnoma. Ampak še večja bedarija je bila ukinitev tik pred iztekom. Seveda pa je bila ta ukinitev zelo všečna SDS-ovcam
trava@pinkponk.com
28. 08. 2010 11.39
trava@pinkponk.com
28. 08. 2010 11.39
Klampfman nalepk res nismo potrebovali ker po tvojem je šlo samo za politično.pa mi povej zakaj je samo 2 meseca pred volitvami tvoj prezlati janez janša uvedel vinjete.tudi on je stem naredil več škode kot koristi. a ja to je pa super.seveda vse kar naredi on je oh in sploh,in prav.ostali posli pa so samo politični.
Klampfman
28. 08. 2010 11.34
@prašek Ne veš, koliko časa je pogodba trajala... Če bi si pogledal prispevek, bi videl kar nekaj spornih zadev: 1. Podjetje vodijo vidni nekdanji člani LDS 2. Vlada (SD = mnogo starih članov LDS "novi" LDS Zahec = najbolj gnili del starega LDS-a) se na tožbo in astronomsko vsoto 3,6 milijona € še ni pritožila, čeprav je voljna po drugi strani popolnoma sesuti zdravstvo zaradi prihranka par 100.000 €... 3. Nalepke so že v osnovi bile politični idiotizem prve klase. Ampak važno je samo to, da je "JJ" največji kriminalec mednarodnih razsežnosti!
trava@pinkponk.com
28. 08. 2010 11.25
no videite kaj je JJ zakuhov.in spet bo rekel da on ni kriv.no in kdo bo moral plačat MI.jaz bi dala da to plača janez sam osebno s svojim denarjem .država je izgubila mi drževljani pa bomo morali plačati. da bi bog dal gre čimprej pijanino igrat in da ga ni nikoli več na spregled.koliko škode je naredil v 4 letih se vidi šele sedaj.ampak gospod-oziroma ni nikoli nič kriv.spet bo rekel da on s tem nima nič.
prašek
28. 08. 2010 11.16
Vidim, da desnosučni hudo, močno zagovarjate svojega Generala Glanzkopfa. Pa se vprašajte naslednje : a je bilo treba tako hiteti ? A ne bi bilo bolje počakati tiste dva-tri mesece, kolikor je pogodba še trajala in potem vse skupaj ukiniti? Tudi meni niso bile všeč nalepke, tudi meni se zdi, da je bilo to storjeno samo za pobiranje stroškov za državo, ampak, dva - tri mesece bi počakal, pa bi bilo konec z pogodbo. Ker je pa pogodbo enostransko razdrl, bomo pa plačali mi , davkoplačevalci. Skratka , v lovu za narodu všečnimi potezami nam je nakopal velik strošek. Zdaj pa le talajte minuse.