Tudi tokrat ni šlo brez nesreč

Evropska noč brez prometnih nesreč, akcija, ki je potekala po celi Evropi, je žal bila zaznamovana s prometnimi nesrečami. Na slovenskih cestah se je zgodilo 35 prometnih nesreč. V Komnu je vinjen voznik vozil preblizu desnega roba vozišča in trčil v drevo.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Prometna nesreča na avtocesti Ljubljana Maribor

Med cestninsko postajo Tepanje in priključkom Slovenska Bistrica – jug in priključkom Slovenske Konjice v smeri proti Ljubljani sta se zgodili prometni nesreči.

Včeraj ponoči je po Evropi in tudi v Sloveniji potekala akcija Evropska noč brez prometnih nesreč. Policisti so v noči na nedeljo obravnavali 35 prometnih nesreč, v katerih se je osem udeležencev lažje poškodovalo.

Med cestninsko postajo Tepanje in priključkom Slovenska Bistrica-jug in priključkom Slovenske Konjice v smeri proti Ljubljani sta se včeraj okoli sedme ure zvečer zgodili prometni nesreči, ki sta povzročili zastoje, saj je bila cesta dobro uro zaprta v smeri Ljubljane, v smeri Maribora pa celo uro in pol, so za 24ur.com povedali na Prometno-informacijskem centru.

Ob 23.50 se je v Komnu zgodila prometna nesreča, ki jo je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča in alkoholiziranosti povzročil 35-letni domačin. Z vozilom je trčil v drevo in utrpel lahke telesne poškodbe. V izdihanem zraku je imel 0.75 mg/l alkohola, so sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti so sicer celo noč izvajali poostren nadzor ter preverjali psihofizično stanje voznikov. Preventivnim aktivnostim so se pridružile tudi številne vladne in nevladne organizacije. Glavni cilj mednarodnega projekta Evropska noč brez prometnih nesreč je bil namreč opozoriti na problematiko alkohola v prometu, še posebej med mladimi.

Prometna nesreča na avtocesti Ljubljana Maribor

Cesta je bila dobro uro zaprta v obe smeri.

V gostinskih lokalih so študentje, ki so sodelovali pri projektu, spodbujali mlade, naj ne pijejo alkohola, jih ob odhodu iz lokala povabili k preskusu alkoholiziranosti, osebe, ki so držale obljubo in ostale trezne, pa so nagradili.

Statistika o prometnih nesrečah je neizprosna: vsak četrti umrli voznik osebnega avtomobila je star od 18 do 24 let. Vozniki iz te starostne skupine povzročijo skoraj petino vseh nesreč, med alkoholiziranimi povzročitelji pa predstavljajo 19-odstotni delež. Mladi so pogosto udeleženi v nesrečah ponoči, saj za volan večkrat sedejo preutrujeni, praviloma po obisku diskotek in drugih lokalov, kjer se veliko pije ali celo uživa droge.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 109
Buena Vita 19.10.2009 16:05:12
NEKDO


TAKO JE,V KAMNOLOME ŠODER MLET IN KAMENJE DROBIT,,PIJANCI MISLIM
Več komentarjev