Slovenija

FOTO in VIDEO: Jezni kmetje s traktorji pred parlament

Ljubljana, 11. 11. 2013 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/N.Š.K./B.G.
Komentarji
584

Pobudniki peticije proti predlogu davka na nepremičnine so pred začetkom seje DZ predsedniku DZ Janku Vebru predali skoraj 58.000 podpisov. Da davku na nepremičnine nasprotujejo, so pokazali tudi kmetje, ki so s traktorji zaokrožili pred parlamentom.

Kmetje ne podpirajo trenutnega predloga davka, saj ogroža preživetje kmetov in kmetijstva v Sloveniji.
Kmetje ne podpirajo trenutnega predloga davka, saj ogroža preživetje kmetov in kmetijstva v Sloveniji. FOTO: POP TV

Pobudniki peticije proti predlaganemu davku na nepremičnine so še pred začetkom današnje izredne seje predsedniku DZ predali zbrane podpise. Gre za simbolno dejanje, saj z zbranimi podpisi obravnave zakona o davku na nepremičnine ne morejo preprečiti.

Franc Bogovič (SLS) pravi, da so predsedniku DZ Janku Vebru prinesli skoraj 58 tisoč podpisov. Kot je dejal ob predaji podpisov, podjetnike ta davek zelo prizadene. Kot je povedal Bogovič, pričakujejo, da bodo poslanci to videli. 

Bogovič se s podporniki peticije zavzema za to, da se nepremičninski zakon sprejme po rednem postopku in se ga uveljavi z letom 2015.
Bogovič se s podporniki peticije zavzema za to, da se nepremičninski zakon sprejme po rednem postopku in se ga uveljavi z letom 2015. FOTO: Sani Karić

Bogovič se s podporniki peticije zavzema za to, da se nepremičninski zakon sprejme po rednem postopku in se ga uveljavi z letom 2015. "Za leto 2014 je primerna osnova nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, v tem času pa se dogovorimo, kako bi primerno in pravično razdelili davek na nepremičnine," pravi Bogovič.

Predsednik upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh računa, da bo vlada videla, da tudi obrtniki in podjetniki tega davka ne bodo prinesli. "Naj nam pustijo delati in naj vzpostavijo normalne pogoje za delo. Naj gre zakon po redni proceduri. Obrtniki želimo plačevati davke, a ne na tak način," je pojasnil.

Pobudniki napovedujejo tudi ustavno presojo in proteste.
Pobudniki napovedujejo tudi ustavno presojo in proteste. FOTO: Sani Karić

Ob tem je opozoril, da če se bo nadaljeval nujni postopek omenjenega zakona, bodo nadaljevali različne aktivnosti. "Obrtniki in podjetniki zahtevajo, da nadaljujemo vse aktivnosti, tudi državno nepokorščino ali proteste. Naslednji korak pa je ustavna presoja tega zakona," je poudaril Meh.

Eden od kmetov se je pred parlament pripeljal kar s traktorjem, da vladi sporoči: 'Dovolj nam je!'
Eden od kmetov se je pred parlament pripeljal kar s traktorjem, da vladi sporoči: 'Dovolj nam je!' FOTO: POP TV

Po predaji podpisov je pred parlamentom zaokrožilo tudi nekaj traktorjev. Eden izmed kmetov je pojasnil, da ne podpirajo trenutnega predloga davka, saj ogroža preživetje kmetov in kmetijstva v Sloveniji. Vseeno je izrazil upanje, da s traktorjem ne bo več treba priti pred parlament.

Poslanci so ob 12. uri začeli izredno sejo DZ, na kateri  obravnavajo spremembe proračuna za leto 2014 ter proračuna za leto 2015. Na seji pa bodo odločali tudi o zakonu o davku na nepremičnine.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (584)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zastava91
14. 11. 2013 18.54
-10
res revni ima cist nov traktor za 100 jurjev vec koz moj ML. hohoohoho
Klemenko Nastran
18. 11. 2013 22.32
+4
Vprašaj se kje je dobil denar za traktor? Kmetje delamo da kaj zaslužimo ne pa tako kot nekateri politiki ki ukradejo milijon nato pa so še v vladi? Vsi pametnjakoviči pa samo tiho o traktorjih... Traktorji so zato da se z njimi dela,ne pa ljudje ki kupujejo bmw-je za 60.000€ samo za to da bi se kazali.!!
24tweet
13. 11. 2013 08.30
+3
Kje je pa gospod Uroš Lubej, ki je lani tako vneto protestiral, kaj pa danes? A je dobil podkupnino?
Blaz On
12. 11. 2013 16.00
+10
Lep pozdrav sem skupaj! Sem prebral zelo veliko telih komentarjev. Vsi se samo prerekate ampak to ni bistvo da se mora narod med sabo spreti, treba se je upreti vladi, ki kot vlak brez zavor leti proti robu prepada. VSI SLOVENIC bi morali stopiti skupaj in ne delati razlik medsabo. Neglede na to ali si DELAVEC, UPOKOJENEC KMET, BREZPOSELEN!!! Moramo se boriti za lepši jutri, moramo se boriti za naše otroke!!! Kmet se bori zase, za svoje preživetje, tudi delavec v tovarni počne isto, bori se za preživetje!! Pozabimo zamere med sabo ker imamo skupnega sovražnika! Vsak plača davke tisti ki krave futra in tisti ki za tekočim trakom dela! POZIV!!!!! Kaj lahko IZGUBIMO? NIČČČ!!!! Kaj lahko DOBIMO? LEPŠI JUTRI!!!!!! Vladajoča politična banda in pajdaši ubijajo ljudstvo-sistem 22let!! Na nas je, da omogočimo otrokom lepšo prihodnost-to je naša dolžnost! Dovolj je bilo izkoriščanja in ustrahovanja! Zato 19.12 ob 15.30uri Ljubljana-parlament! Potrebujemo podporo VSEH DRŽAVLJANOV REPUBLIKE SLOVENIJE!!! Organizirajte se-vzdignimo ulico in podeželje-časa imamo dovolj! Samo eno-padec VLADE in SISTEMA! Dajte posredujte, RAZŠERITE TO BESEDO IN SE ZDRUŽIMO IN BODIMO ENOTNI! ŠE TO ZNAMO????? UPAM DA KONČNO DOKAŽEMO, DA NISMO HLAPCI!!
RedRoad
12. 11. 2013 09.02
-1
Ko se bo vaša Zemlja razklala in ko bodo vaše glavne tektonske prelomnice spremenile položaje, bo mnogo spečih vulkanov privrelo k življenju, medtem, ko bo vaš planet skušal uravnovesiti strese in pritiske od znotraj. Že samo to bo povzročilo GLOBALNO spremembo vremenskih vzorcev. Vpliv bo čutil čisto vsak na tem planetu. Ko bodo države postale obupane za preživetjem, bodo prosile ostale države za pomoč. Ko pomoč NE BO prišla, si bodo same od sebe skušale VZETI tisto, kar potrebujejo. To se lahko čisto enostavno stopnjuje do stopnje planetarne vojne. Elite vašega planeta vedo, da te katastrofe prihajajo. Oni skušajo kontrolirati tempiranje velikih potresov. Oni ne razumejo tega, kar počnejo in samo še povečujejo problem. Te ogromne zemeljske spremembe bodo izrabljene od kontrolorjev vašega planeta zato, da čim bolj depopulirajo in še bolj kontrolirajo množice. Vi, ki uživate vse »moderne komfortnosti« boste najbolj v stiski, ko ne boste več mogli iti v lokalno trgovino in si kupiti svoje hrane. Nacionalne zaloge hrane bodo pod striktno kontrolo. Vaše kmetije/farme bodo zaplenjene, če bo tako potrebno; pridelki bodo zagotovo zaplenjeni. Vi, ki ste odvisni in se zanašate na katerikoli vir, kot na primer supermarket, električni omrežni sistem ali celo na mestni vodovod – boste doživeli težek udarec. Vaši »izvoljeni« vladni uradniki se bodo lahko odločali, kdo od vas bo jedel (živel) ali kdo od vas ne bo jedel (smrt). TO JE RESNICA!
nevseverjet
12. 11. 2013 07.44
+5
Tisti, ki so za davek, so pri koritu ! Ker ima pa Slovenija tolko koritnikov, imamo velik problem. Kolko imamo še firm, ki ustvarjajo dohodek ????
mesojed
12. 11. 2013 11.05
+1
Očitno jih je vlko takih da ni nč protestov samo tiha negodovanja da bi pa šli pa izrazili nezadovolsto pred parlament to pa ne
nevseverjet
12. 11. 2013 07.36
+11
Vse se dogaja po NAČRTU ! Uničit kmeta, da bomo prisiljeni jesti Monsantovo hrano iz trgovskih centrov, pobrati malemu človeku še tisto kar ima, ker ne bo zmogel plačevati davka na nepremičnino, ker ne zasluži dovolj, ali pa je ostal brez zaposlitve, ker so že prej uničili proizvodna podjetja, vse se uvaža iz vzhodnih dežel, kjer delavec zasluži cca 1dolar na dan....Nekaterim, pa še vedno ni nič jasno. Pa kaj res verjamete, da rabi država denar za preživetje, da rabimo dokapitalizirat banke, da bo država preživela in, da boste dobili nova delavna mesta ??? ejejej, vsi bomo za motiko prijel za PREŽIVETJE ! Eni se bojo pa pasli po travniku in v gozdu....DENAR, KI GA DRŽAVA POBIRA GRE ZA REŠEVANJE SVETOVNIH BANK, katerih lastniki, so najbogatejši ljudje na svetu in so PRIVATNE !!! Naši poltični hlapci pa dobijo od pobranega denarja-beri uradno ukradenega- PROVIZIJO. Zato se jim pa gre, da nam vse poberejo. KRATKO : NAMENOMA SE SPRAVLJA SLOVENIJO V PROPAD !!!
Xit
12. 11. 2013 07.43
tole je misljeno malo sakrasticno: izkoriscanje delavcev na vzhodu ponavadi moti le apple haterje :))
nevseverjet
12. 11. 2013 07.50
+4
Žal ne, samo to, tudi obleka, obutev, hrana, gospodinjski aparati /pripomočki, celo toaletni papir, vse za šolo........
Angela Franko
12. 11. 2013 07.20
+6
PROSIM KAKO JE Z TEM POVEJTE GDO STOJI ZA TEM ???? PRITISNEŠ PLUS SE POKAŽE MINUS KAJ JE POKVARJEN GDO ?????
nevseverjet
12. 11. 2013 07.37
+0
nevseverjet
12. 11. 2013 07.38
+1
prašek
12. 11. 2013 07.46
+1
Lepši časi ..... To pomeni, da je nekdo pred teboj pritisnil minus ! Obnovi stran in pokazal se ti bo pravilen rezultat !
beeamer
12. 11. 2013 07.18
+0
Res skrajni čas, da človek pobegne iz Slovenije preko luže. Ko se pa začnejo ljudje kregat, da je dobro imeti še več davkov in še več stroškov je pa konec... Samo vi rešujte riti naših tajkunov.
Sara Rebek
15. 11. 2013 04.14
kar pejd američani so veliki navdušensi gensko spremenjene hrane
beeamer
12. 11. 2013 07.04
+13
Zdaj vidim, da je Slovenija do konca zavožena, ko se raja obrača proti nekumu zato, ker si želi izboljšati položaj z upiranjem aktualni politiki. Pa kaj ste res slepi? Kaj vas bolijo dobri traktorji, rad bi videl katerega od vas cele dneve preživeti v takem ritmu kot ga ima večina kmetov. Povrhu vsega pa podpirate še popolnoma neustaven davek na nekaj kar je bilo že davna plačano. Kako lahko plačam davek na nekaj, kar sem že plačal davek? To je kot bo naredil prometni prekršek, potem pa vsako leto dobil še del kazni za nazaj, ker sem enkrat naredil prekršek. Pa res ne vidite, da je tu zadaj tiho podržavljenje našega premoženja, kaj mislite da bo naša zafurana državna politika vzela nekomu, ki ne bo mogel plačati davka za hišo katero je celo življenje s trdim delom gradil?
opazovalec_
12. 11. 2013 07.15
-8
Kmetje so glede težkih delovnih razmer še vedno na boljšem kot nekateri delavci v firmah, povrh vsega pa imajo neko podedovano premoženje.
beeamer
12. 11. 2013 07.17
+6
Aha sepravi ker je nekdo na boljšem po tvojem ga je treba zatreti? Vidiš toooo, to hoče politika od tebe bravo, sedi 5.
opazovalec_
12. 11. 2013 07.41
-1
breeamer ni malo ljudi, ki delajo ruski turnus in takšnih, ki celo poletje delajo od zore do mraka za minimalca tako, da niso samo kmetje ubogi revčki.
ecnarf
12. 11. 2013 07.03
+4
če bi kmetje vedeli da pridejo z traktorji pred parlament bi jih prišlo veliko več
Angela Franko
12. 11. 2013 07.22
-8
SO JA VEDELI SAMO PREDRAGIH TRAKTORJEV NE UPAJO JAVNO KAZATI :.VSI BI MORALI DOKAZATI UPRAVIČENOST DO SUMBVENCIJ !!!!!
Xit
12. 11. 2013 07.39
+8
1. delez kmetov, ki dobi subvencije je zelooooo majhen 2. ce se kmetom vzamejo subvencije, morajo to storit vse drzave, da se vzpostavi trzno gospodarsvto na podrocju eksistencnih dobrin. Zagorovniki ukinjanja subvencij boste potem najbolj jokal, zakaj se je podrazila hrana. Pac kratka pamet ocitno. In ne vem kako lahko kmetu zavidate subvencijo. Kmet mora vedno delat. Ko je toplo, ko je mrzlo, ko je delavnik, ko je praznik ... Najemite kmetijo in pljunite v roke, ce ste mnenja, da je kmetovanje najboljsi poklic.
prašek
12. 11. 2013 07.50
+11
Imamo človeka na našem koncu, ki stalno godrnja čez ceno hrane ! Ponudil sem mu, gredo v obdelavo, ni važno kakšne velikosti ! Rekel sem, da mu jo tudi preorjem. Pa človek ni bil za to ! Meni to pomeni, da še ni tako zelo hudo !
beeamer
12. 11. 2013 06.59
+9
Samo ste nekateri ovce res, tukaj kritizirate nekoga, ki se bori proti davkom zase in za VSE NAS OVCE!! Pa kaj res mislite da bo kaj bolje, če bomo bolj obdavčeni?
prpa24
12. 11. 2013 02.56
+0
Ne vem zakaj ste brisali moj post. Sem le ponovil kar je rekel Branko Meh iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS): "...obrtniki želimo plačati dajatve državi, samo ne na tak način,... obrtniki in podjetniki od nas zahtevajo državljansko nepokorščino, tudi proteste." _ Kdo bi verjel. Podjetniki še prispevkov za zdravstvo, pokojnine zaposlenih ne plačujejo... Tam lahko goljufajo z minimalnimi plačami, denarjem na roko, delom brez računov,. nepremičnin ne morejo poskriti.
opazovalec_
12. 11. 2013 07.20
+6
Kaj sploh dela obrtna zbornica, razen tega da pobira drago članarino?
zastava91
14. 11. 2013 18.56
OZS HOHOOHOHO T NIC NI NAREDILA ZA GOSPODARSTVO SAM NAM VSILJUJE NEKAKE ZAKONE V SVOJO KORIST
honsej
12. 11. 2013 01.42
+1
'' naj nam pustijo delat , naj nam pustijo zaposlovat '' ..ahahahahahhaha pa s koga se tip dela norca? kako vas naj pustimo ? kako ? skrajni čas je da vas več NE PUSTIMO ker ni nč novega pa še vedno slabše je
spontanost
12. 11. 2013 00.38
+17
Kdo v naši lepi deželi nebi bil poslanec ali državni uslužbenec v prostorih parlamenta in uradov ,ki zraven spadajo....??,odgovor je najbrž jasen,malokdo,da ne,ker.....se jim ni treba bati odpuščanja,ker jim je zagotovljena vsa komoditeta kar jo premore tehnika tukaj in zdaj in povrhu tega še lep dopust,ki si ga lahko privošči sleherni,brez,da bi pomislil,ali imam kakšno odgovornost za sabo za katero bi bilo dobro razmislit in pretehtat med opcijami,iti na dopust ali?? biti tam,kjer te potrebuje zemlja tisti trenutek,ko je čas za.....?? Ura je že pozna,oziroma danes,da se tako izrazim in ob branju Vaših komentarjev, nekateri ste naravnost samovšečni in ego usmerjeni(morda s kakšno dobro navezo v našem parlamentu,tak občutek me daje). Subvencije kmetom,ki delajo in proizvajajo,pozitivna stvar.....odkupne cene pridelkov,ki jih ponudi kmet na tržnici(preverjena kakovost in brez emulgatorjev za obstojnost) bi morala biti dosti višja,ker je domače in delovna sila je en velik plus,ki ni vpisana v registru brezposelnih in še bi lahko našteval v opravičilo statusa kmeta! V naši deželi podalpski manjka trde slovenske roke s tradicijo,ki jo kmetje imajo in naši politiki bo treba povedat na uho,da se bo slišalo in čutilo na nosu,da so lahko oprani in poštirkani, samo,če jih marljivi kmet,delavec in uradnik( šolnik,zdravstvenik,občinar) lepo pedena,da se vrtijo okoli svoje osi in delujejo kot uničujoči Tajfun (HAYAN). Koga naj kmet vpraša za nasvet,ko mu trda prede ob vremenskih ujmah,morda brezposelnega,seveda imam v mislih mnogo takih primerov ,ki se spretno vrtijo v krogu potrebnih pomoči,delu in odgovornosti pa se izmikajo ali celo izsiljujejo,ko pa je treba kupiti živelj,se pa najdejo razni komentarji,ki jih je moč tudi na teh straneh zasledit......:!!!!!!! Kmetu čast in oblast,državni politiki pa organiziranost v smislu skupnega dobra in ne s polnimi kovčki denarja na davčnih oazah. Res bi se moral prebudit zanos slovenskega kmeta GUBEC in narediti red na naših tleh,da bomo juti lahko komentirali kako pri sosedih iščejo možnost kopiranja dobrega gospodarja slovenskega raja. Kaj kmalu bodo volitve in kaj kmalu bo treba nekomu dat glas,ki bo zaupanja vreden in bo peljal naš voz gospodarstva po tirih uspehov na vseh področjih. Zamislite si in začnite okoli sebe iskat potenciale,ki bi jim delo ne bilo v napoto,že jutri bodo vrste brezposelnosti dosti krajše,hrana pa okusnejša in bolj cenjena kot je bila do zdaj. Biti kmet je res častno,biti kmečki je pa še častneje,ker na kmetih se srečujejo pozitivne misli v sodelovanju z naravo. Pa hvala za prebrane vrstice,rana ura,zlata ura je pravilo,ki je doma na kmetih......!
mijamama
12. 11. 2013 02.08
-16
partis91
12. 11. 2013 10.01
+10
za_pravico!
12. 11. 2013 20.02
+4
HomerRuler
12. 11. 2013 00.35
-1
šokantno hahahhaaha
davorin9
12. 11. 2013 00.28
+19
No da nebom prebrihten itd...Kmetija je v tem času že lahko prava firma, žal pa očitno prav dobra ne... Smo davčni zavezanci, plačujemo davek na vsak prodan produkt, bodisi od mesa ali mleka, ki ga oddajamo. Brez tako opevanih subvencij bi propadli! Vsaj naša kmetija. Vsak mesec plačamp državi cca. 1500e ddv-ja. Se ti to ne zdi dovolj? Ampak zaenkrat še shajamo. Po sprejetju tega davka bo drugače, zagotovo. Rešitev tukaj je več in ne samo ta napremičninski davek. Sem za obdavčitev kmetov prav gotovo...ampak za vse. Naj bodo obdavčeni vsi kmeti kot s.p. in bodo dobili tako željen denar brez davka na nepremičnine. Kaj se dogaja je absurd, mestne srajce pametujejo brez glave, odkupne cene mleka/mesa so porazne!! Nevoščljivost pa na vrhuncu. Aja še v opomin. Naš paradni konj med traktorji je 1997 letnik, druga dva sta stara preko 35 let... In obdelujemo 60ha zemlje, imamo pa skoraj 100 glav živine. Še kako rad bi si privoščil kakšen nov traktor, z velikim veseljem, če bi ga imel s čim!! Zakaj pa nimate vi vsi avta za 150€? Na traktorju preživimo kmetje veliko časa, in verjemite, če ne verjamete pa probajte...Koliko bi vam pomenil luksuz, pa ne luksuz vsak udobje, ki ga premorejo novi traktorji. Ko si cele dneve/noči na kakšnem starejšem ne čutiš nog,rok,glave...ničesar več. In na koncu koncev to niti zdravo ni, kaj šele prijetno. Ampak si ga đe žal lep čas nebomo mogli privoščiti. Povabim pa vsakega, ki bi si tega želel na našo kmetijo za kak dan, lahko tudi mesec...bomo za njega poskrbeli, da bo spal na toplem in jedel in pil kolikor bo želel, samo da bo na koncu videl,da le ni tako rožnato, kot je marsikomu videti na prvi pogled. Naj ponovim, plačujemo davek in to ne mali! Ga bomo še naprej, vendar davek na davek na davek pa res nikamor ne pelje. Če pa že bo sprejet nepremičninski davek pa naj bo za vse enak. Naj bo luksuzna hiša ali ogromna vila, ki služi kot vikend obdavčena po recimo izmišljeni lestvici od 1-10 na debelih 10 točk. Hlev, brez katerega kmet ne more poslovati pa na revimo temu 3. Je pa vendarje objektivnemu subjektu dosti bolj pomemben kakor vikend na morju... Mah sej se mi neda več. Jutri je treba ob pol 6 ustat in iti v "drek"...
Krištof Kastelic
12. 11. 2013 00.34
+0
Točno tako, dokler boste ostali fovš, bo pač kar bo. Brez skrbi, boste vsi lahko kmetovali, kmetje bomo šli drugam
vezuv_
12. 11. 2013 00.52
+9
davorin 9 - povabi naše pos(r)lance na svojo kmetijo in jim najprej daj skidat hleve, potem zajtrk, potem hajd na njivo okopavat, daj jim kosilo pa opet na njivo okopavat, ali mrvo grabit z grabljami - to naj ponavljajo najmanj teden dni, da bodo znali ceniti to, kar zraste na kmetiji. pa še krave jim daj podojiti, da bodo videli, kako se mleko nacuza.
clox
12. 11. 2013 06.20
-11
Pa prodaj in pejdi nekam delat.., če se ti tako ne splača. Bo že kdo drug namesto tebe, ki se mu pa bo splačalo.
nevseverjet
12. 11. 2013 07.11
+4
clox, a boš ti kupil in delal, da ne bomo čež kakšno leto lačni ? Sicer, pa glede na čase, ki se nam obetajo, boš kmalu imel priložnost za motiko prijet.......
Krištof Kastelic
12. 11. 2013 00.04
+18
No pa da vas podražim, sami imamo doma traktor 160km , plačan na keš, z dolgimi leti odrekanja, obdelujemo pa 30ha. Tisti, ki lahko kupujete nove avtomobile, ki niso nič drugega kot strošek, sploh brez veze, da komentirate. Tako kot velikrat, je delovni stroj, in pravilno ustvarja dobiček, oziroma ti olajša delo!!
pop greznica
12. 11. 2013 00.07
-18
Lepo si povedal, zato lahko plačate več davka
Krištof Kastelic
12. 11. 2013 00.12
+19
Te vabim na ogled kmetije, podrtija vse skupaj, ker država sama zavira rast. Pač če toliko časa čakaš papirje, je brez veze vse skupaj. Sedaj še davek, dol zapremo, pa gremo na socialno, pa bo, vsaj zadosten razlog, da nas linčate, ker bomo dejansko na vaših žuljih živel
NLKP
12. 11. 2013 05.00
-14
Krištof Kastelic,praviš da je vse plačano z denarjem po drugi strani pa se ne splača in je slabo plačano, potem mi pa povej od kje kmetu 50.000eur da si kupi traktor? Sam sem že veliko časa zaposlen in imam solidno plačo pa si v življenju ne bom mogel našparati za avto vreden 50.000eur.
NLKP
12. 11. 2013 05.01
-14
Krištof Kastelic, rekel si Dejstvo je, da subvencije NISO državni denar, ampak Evropski! JA KAJ MI NISMO EVROPA??? TUDI SLOVENIJA DAJE V EVROPO DENAR.
pop greznica
11. 11. 2013 23.54
-5
SLS z lahkoto manipulira z neizobraženo in nerazgledano kmečko množico
Angela Franko
12. 11. 2013 07.17
+0
G:BOGOVIČ MANIPULIRA IN SKRBI ZA SVOJ DOBRO PLAČANI FOTELJ !!!!!!
za_pravico!
12. 11. 2013 20.04
-1
g.bogovič je doma iz podeželja in ve kako se stvarem streže.
zastava91
14. 11. 2013 18.57
-1
BOGOVIC NEMORE PREBOLET DA SO TUD NJEGA VRT SUNLI Z JJ VLADO HOHOOHOH
cable
11. 11. 2013 23.10
-25
No kaj rabimo kmete in kmetije, imamo toliko veletrgovin in vse se dobi! Dajte mi to malo pojasniti!
Boschtjan Zupanchich
11. 11. 2013 23.21
+12
bucnoli
11. 11. 2013 23.43
+4
Domače pridelano je treba itak ukinit, ker je boljše iz uvoza, mar ne? ;)
kosobrin?ek
11. 11. 2013 23.07
+26
ko smo ze pri peticijah....na vseh upravnih enotah v sloveniji se zbirajo podpisi za legalizacijo konoplje ki traja do 12.12.2013 lep pozdrav vsak glas šteje.
cable
11. 11. 2013 23.11
+16
kmetje naj posejejo konopljo in bo tudi za davke!