Afera Koprivnikar: izredne odpovedi za tri policiste pravnomočne, v enem primeru sodba razveljavljena

Izredne odpovedi policistom, vpletenim v zadevo Koprivnikar, so bile zakonite in pravilne, je v treh primerih potrdilo višje delovno sodišče, s čimer so sodbe postale pravnomočne. Eno sodbo so sodniki iz procesnih razlogov razveljavili, o eni pa še odločajo.

Višje delovno sodišče je v treh primerih potrdilo, da so bile izredne odpovedi policistom, vpletenim v zadevo Koprivnikar, zakonite in pravilne, s čimer so sodbe postale pravnomočne, poročata Delo in Primorske novice.

Sodbo za policista Miho Sakača  je višje sodišče razveljavilo, razlogi so procesni, povezani z zatrjevano kršitvijo pravice do zagovora oziroma do obrambe v postopku odpovedi, so za Delo navedli na državnem pravobranilstvu. "Pritožbeno sodišče je ostale procesne pritožbene razloge zavrnilo kot neutemeljene in potrdilo ugotovitev sodišča prve stopnje, da je bila odpoved pogodbe o zaposlitvi tožniku podana pravočasno," so navedli.

Facebook pogovor o ministru Koprivnikarju

Višje delovno sodišče je v treh primerih potrdilo, da so bile izredne odpovedi policistom, vpletenim v zadevo Koprivnikar, zakonite in pravilne, s čimer so sodbe postale pravnomočne. (Foto: 24ur.com)

Višje delovno sodišče je ugodilo Sakaču v delu, kjer je trdil, da mu delodajalec v postopku izredne odpovedi ni pravilno vročil vabila na zagovor in mu je s tem kršil pravico do zagovora oz. obrambe. Pritrdilo mu je, da mu je bila s tem, ko sodišče ni zaslišalo predlaganih prič, kršena pravica do izjave.

Delovno sodišče bo moralo v ponovljenem postopku tako le še zaslišati priče, ki jih je predlagal Sakač, da bo lahko ugotovilo, ali res ni imel možnosti za zagovor v postopku izredne odpovedi, kot zatrjuje, ali pa se je le izmikal vročitvi vabila, kot je sodišče že ugotovilo na podlagi listin, navaja Delo.

Kot poročata oba časnika, je višje sodišče do zdaj pravnomočno zavrnilo tožbe Zorana Petroviča, Vojka Marguča in Dušana Raja ter potrdilo ustreznost vzrokov za odpoved in njeno zakonitost. O pritožbi Denisa Kadirića pa višji sodniki še niso odločili.

Spomnimo

Ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja sta sredi policijske stavke novembra 2015, ko se je ponoči vračal s koncerta svoje rock skupine v Škofji Loki, ustavila policista in opravila alkotest. V javnosti je kasneje zaokrožilo anonimno pismo s posnetki dopisovanj na Facebooku, ki so razkrivali predhodno dogovarjanje o prometni kontroli. Zaradi afere je pet policistov dobilo izredne odpovedi, vključno s tedanjim predsednikom Sindikata policistov Slovenije Petrovičem, policista, ki sta ustavila ministra, pa sta dobila opomin pred odpovedjo.

Sicer pa je posebni oddelek pri specializiranem državnem tožilstvu pred meseci zoper sedem policistov, vpletenih v omenjeno afero, vložil tudi zahtevo za preiskavo zaradi kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, dajanja podkupnine, sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje in dajanja daril za nezakonito posredovanje. Sodišče je zaslišalo osumljene, navaja Delo, a po podatkih časnika o zahtevi tožilstva še ni odločilo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 143
 
darko32 16.10.2017 08:28:12
ukaj vidimo en drug paradox in to je, da minister se vozi okrog po žurih na račun naroda in popiva. Sočasno pa se sklicuje, da drugi slabo plačani ne potrebujejo denarja. Takšnega brcniti v rit in mu pobrati vse. Vsak pošten in samoodgovoren državljan točno ve zakaj je službeni avto. Vožnja na pivske pohode in žurirranje ni primerna. Sedaj imamo v tem primeru sporočilo, da lahko vsak dela po domače in živi na tuj račun. Zato pa smo padli tako nizko v morali in osebni samoodgovornosti. Nemore nekdo z službenim avtom se vozit pijančevat in žurirat.
Več komentarjev