Slovenija

Združeni narodi: razmere so podobne hladni vojni

Ljubljana/Dunaj, 29. 03. 2018 06.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
STA, / Ti.Š.
Komentarji
2163

Erjavec je v pogovoru z veleposlanikom Šeligom ponovno izrazil zaskrbljenost zaradi uporabe živčnega plina v Veliki Britaniji. Rusija obžaluje sprejetje slehernih ukrepov, ki vodijo stran od konstruktivnega razvoja meddržavnih odnosov. Vsem državam, ki so izgnale ruske diplomate, bo odgovorila z enakim ukrepom. Guterres pa je posvaril pred napetostmi kot v hladni vojni.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Napeto zaradi slovenske zunanje politike glede Rusije
    09:00
    Iz 24UR ZVEČER: Napeto zaradi slovenske zunanje politike glede Rusije
  • Iz SVETA: Slovenija ni izgnala ruskih diplomatov
    02:43
    Iz SVETA: Slovenija ni izgnala ruskih diplomatov
  • Iz 24UR: Slovenija ne bo izgnala ruskih diplomatov
    02:54
    Iz 24UR: Slovenija ne bo izgnala ruskih diplomatov
  • Iz 24UR: Skripalova živčni strup staknila na vratih
    02:33
    Iz 24UR: Skripalova živčni strup staknila na vratih

Na podlagi današnje odločitve vlade je zunanji minister Karl Erjavec zaradi afere Skripal na posvet poklical slovenskega veleposlanika v Moskvi Primoža Šeligo.

Erjavec je v pogovoru s Šeligom ponovno izrazil zaskrbljenost zaradi uporabe živčnega plina v Veliki Britaniji in poudaril solidarnost z Združenim kraljestvom, partnerjem v EU in zaveznikom v NATO. Uporaba živčnega plina je groba kršitev mednarodnega prava, zato je izjemnega pomena, da ruska stran odgovori na vprašanja, ki jih je nanjo naslovilo Združeno kraljestvo in da polno sodeluje z Organizacijo za prepoved kemičnega orožja. 

"Uporaba živčnega plina je groba kršitev mednarodnega prava, zato je izjemnega pomena, da ruska stran odgovori na vprašanja, ki jih je nanjo naslovilo Združeno kraljestvo, in da polno sodeluje z Organizacijo za prepoved kemičnega orožja," so na MZZ zapisali v sporočilu za javnost.

"Zelo pomembno je, kakšna pojasnila bo v zvezi s primerom podala Ruska federacija v prihajajočem obdobju," je v pogovoru z veleposlanikom poudaril Erjavec.

Kot so spomnili na MZZ, je Slovenija v zvezi z napadom v Salisburyju sicer že podprla skupne ukrepe v okviru zveze Nato in sklepe Sveta EU za zunanje zadeve kot tudi Evropskega sveta. Prav tako je podprla skupne izjave EU z obsodbo napada v številnih mednarodnih organizacijah, kot so OPCW, Ovse in Konferenca za razorožitev.

Slovenija se ni odločila za izgon ruskih diplomatov.
Slovenija se ni odločila za izgon ruskih diplomatov. FOTO: AP

Za izgon ruskih diplomatov se je na pobudo Londona odločila večina držav članic EU, ne pa tudi Slovenija. Zunanji minister Karl Erjavec, ki opravlja tekoče posle, je v sredo napovedal, da bo za današnjo sejo vlade pripravil informacijo o napadu z živčnim strupom v Veliki Britaniji in pobude za izgon ruskih diplomatov.

Prav je, da se razišče, kaj se je sploh zgodilo, ne pa da se tako na hitro, brez neke resne preiskave kar že določi, kdo je krivec. Karl Erjavec v oddaji 24UR ZVEČER

Pojasnil je, da bo vladna služba za zakonodajo pripravila natančen odgovor, ali to vprašanje spada pod "tekoče posle" ali ne. "Mnenja se nagibajo, da to ni stvar vlade, ki opravlja tekoče posle. Tudi predsednik DZ tako meni," je dejal Erjavec.

Sam sicer ne bo predlagal nobenih ukrepov, tudi zato, ker se po njegovem še zmeraj samo domneva, kaj naj bi se sploh zgodilo.

Rusija obžaluje ukrep Slovenije v zvezi z afero Skripal

Rusija pa obžaluje sprejetje slehernih ukrepov, ki vodijo stran od konstruktivnega razvoja meddržavnih odnosov in tako škodujejo vsem v mednarodni skupnosti, so v odzivu na današnjo odločitev slovenske vlade, da zaradi afere Skripal na posvet pokliče slovenskega veleposlanika v Moskvi, so sporočili z ruskega veleposlaništva v Ljubljani.

Rusija je danes napovedala, da bo povračilne ukrepe na izgon diplomatov razkrila kmalu. "O obliki in vsebini ukrepov vas bomo obvestili, ko bo vse pripravljeno," je dejala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Maria Zaharova. "Ponavljam, to se bo zgodilo kmalu," je dodala.

Povračilni ukrep Rusije

Rusija bo izgnala 60 ameriških diplomatov in zaprla ameriški konzulat v Sankt Peterburgu, je danes sporočil ruski zunanji minister Sergej Lavrov. Gre za odgovor na enake ukrepe ZDA, ki so po napadu na nekdanjega ruskega agenta Sergeja Skripala v Veliki Britaniji izgnale 60 ruskih diplomatov in zaprle ruski konzulat v ZDA.  

Izgnala bo tudi diplomate drugih držav, ki so po napadu na nekdanjega ruskega agenta Sergeja Skripala v Veliki Britaniji, za katerim naj bi stala Moskva, izgnale ruske diplomate.

Tudi za več kot 20 drugih držav, ki so sledile Veliki Britaniji in ZDA ter izgnale ruske diplomate, je napovedal enake ukrepe. Tako bo diplomatska predstavništva v Rusiji moralo zapustiti enako število diplomatov, kot so jih izgnale države.

Rusija po besedah Lavrova odgovarja na "popolnoma nesprejemljiva dejanja proti Rusiji, do katerih prihaja pod hudim pritiskom ZDA in Velike Britanije pod pretvezo t.i. primera Skripal".

Antonio Guterres je zaskrbljen nad trenutnimi razmerami.
Antonio Guterres je zaskrbljen nad trenutnimi razmerami. FOTO: AP

Guterres posvaril pred napetostmi kot v hladni vojni

Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres je danes posvaril pred napetostmi, kakršne so med ZDA in Rusijo vladale v času hladne vojne. Odnosi med državama so se sicer še dodatno zaostrili, potem ko so ZDA v odgovor na napad na nekdanjega ruskega agenta na Otoku izgnale 60 diplomatov. Moskva je danes napovedala povračilne ukrepe.

"Mislim, da se bližamo razmeram, ki so v veliki meri podobne tistim med hladno vojno," je na sedežu ZN v New Yorku povedal Guterres.

Dejal je, da je "zelo zaskrbljen" zaradi pomanjkanja mehanizmov za zmanjševanje napetosti, kot so bili posebni kanali za izmenjavo informacij med državama. Po koncu hladne vojne so namreč te mehanizme opustili. "Mislim, da je čas za tovrstne previdnostne ukrepe za zagotovitev učinkovitega komuniciranja in preprečevanje eskalacij," je poudaril generalni sekretar ZN.

Borut Pahor in Karl Erjavec sta na različnih bregovih.
Borut Pahor in Karl Erjavec sta na različnih bregovih. FOTO: 24ur.com

Pahor: Slovenija ni nevtralna država, kot je Avstrija

Predsednik republike Borut Pahor je danes ponovil, da bi Slovenija morala izkazati solidarnost z Veliko Britanijo in sprejeti ukrep proti Rusiji glede domnevne vpletenosti v napad s kemičnim orožjem v Veliki Britaniji. Slovenija za razliko od sosednje Avstrije ni nevtralna država, je še dejal Pahor.

"Ko naši zavezniki zaradi nekega pomembnega dogodka menijo, da da bilo dobro izkazat solidarnost z državo, v kateri se je nekaj glede varnostnega položaja zgodilo, potem mislim, da je prav, da Slovenija pove, kdo je, kje je in s kom je," je še poudaril Pahor, ki se je odzval še pred današnjo odločitvijo slovenske vlade, da na posvet pokliče slovenskega veleposlanika v Rusiji.

Kot je še dejal, "ne bo nič narobe, če iz paketa nekih ukrepov povlečemo enega izmed njih, s katerim pokažemo, da se lahko naši parterji v dobrem in slabem zanesejo na nas, tako kot upam, da se bomo v dobrem in slabem, če se bo kaj zgodilo proti naši volji, mi lahko zanesli na njih".

Ukrep Slovenije je po besedah predsednika države sicer odvisen od "dogovora, ki bi ga sklenili na (parlamentarnem) odboru za zunanjo politiko skupaj z vlado Republike Slovenije, ki sicer nima polnih pooblastil. Vidimo, da so se države pridružile večini v zvezi Nato in Evropski uniji z različnimi ukrepi in za enega od njih bi se po mojem mnenju morala odločiti tudi Slovenija," je ob ob položitvi venca k spomeniku Rudolfa Maistra v Ljubljani še dejal Pahor.

Ob tem je poudaril, da ima Slovenija z Rusijo dobre odnose in jih želi nadaljevati tudi v prihodnje, vendar pa ni nevtralna država. "Slovenija je del zavezništva Nata in večina naših zaveznikov je sprejela odločitev, da solidarizira z Veliko Britanijo," je še dejal predsednik republike in menil, da Slovenija, ko gre za taka vprašanja, ne sme misliti samo na državo, na katero se ukrepi nanašajo, ampak mora "najprej in predvsem" razmišljati o pričakovanjih svojih zaveznikov.

"Mi za razliko od Avstrije nismo nevtralna država. Smo članica Nata, članica EU," je še dejal in spomnil, da je stališče večine zaveznikov Slovenije, da je potrebno povleči "nek korak za to, da bi dali nekako jasno sporočilo glede ravnanj Rusije". Izrazil je upanje, da bo na koncu prišlo do vrnitve k dialogu z Rusijo.

Kot je še dejal, je potrebno stvari postaviti tudi v širši kontekst in ob tem omenil tudi namero, da naj bi slovenski parlament prihodnji mesec razpravljal o priznanju Palestine.

Pahorjev odziv presenetil predsednikovega sina in Erjavca

Ob tem je zanimivo, da je Pahorjev sin Luka Pečar Pahor na Twitterju izrazil nestrinjanje z očetom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi Erjavca je Pahorjev odziv presenetil. "Predsednik republike je, preden smo sploh obravnavali zadevo na vladi, že kar povedal, kakšno je njegovo stališče. Tudi se ni nič posvetoval z ministrom za zunanje zadeve," je v oddaji 24UR ZVEČER dejal Erjavec.

"Treba je vedeti, da gre za zelo resno in zelo občutljivo zadevo in bi bilo prav, da bi se, preden nastopi v javnosti, pogovorili, kakšne so okoliščine tega dogodka," meni Erjavec in dodaja, da pa si zaradi izjave predsednika republike ni "nič premislil".

Erjavec in Pahor sta glede izgona ruskih diplomatov na nasprotnih bregovih.
Erjavec in Pahor sta glede izgona ruskih diplomatov na nasprotnih bregovih. FOTO: Miro Majcen
V ozadju gre sicer tudi za gospodarsko škodo, ki jo slovenska podjetja lahko utrpijo ob takšni ali drugačni odločitvi - slovenska podjetja so leta 2017 v Rusijo namreč izvozila za dobrih 838 milijonov evrov blaga, v ZDA pa za dobrih 559 milijonov evrov.
Tudi ZDA naj bi sicer neuradno od Slovenije pričakovale, da se odloči za izgon ruskih diplomatov. "Res je, da so pritiski izjemno močni, da se želi ukrepanje zoper Rusko federacijo. Vendar mislim, da je treba previdno in s trezno glavo pogledati, kaj se pravzaprav dogaja. V zunanji politiki ni dobro na hitro sprejemati odločitev," podarja Erjavec.

Za izgon ruskih diplomatov pa je tudi predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko Jožef Horvat. "Slovenija želi biti na tako imenovanem nemško-francoskem vlaku, Slovenija želi biti sestavni del jedrnih držav Evropske unije. To pomeni, da bi bilo prav, da Slovenija tudi tako kot jedrne države Evropske unije ravna," je dejal Horvat. "Mi smo na strani odločitve, da bi Slovenija morala sprejeti odločitev, da izžene ruske diplomate."

Je zunanja politika Karla Erjavca preveč proruska?
Je zunanja politika Karla Erjavca preveč proruska? FOTO: POP TV

Predsednik DZ Milan Brglez je poudaril, da je treba v tej situaciji reagirati preudarno diplomatsko, in dejal, da se tudi sam zavzema za to, da se pokliče na posvet slovenskega veleposlanika v Moskvi. Izgonu ruskih diplomatov ni naklonjen, ker "moramo tudi mi uravnotežiti lastne interese".

Kot je poudaril Miro Cerar, je Slovenija odgovorna članica EU in Nata, vendar "to ne pomeni, da slepo sledimo nekim mnenjem, ocenam, vsako zadevo premislimo in se odločamo tako, kot menimo, da je prav". "In tako smo naredili tudi v tem primeru," je dodal.

Stališče Slovenije je po Cerarjevih besedah jasno, vendar to ne pomeni, da nima prijateljskih odnosov z Rusijo, s katero sodeluje tudi na gospodarskem področju, kolikor je to dopustno glede na sankcije EU.

Cerar se je odzval tudi na izjavo predsednika republike Boruta Pahorja, ki je v sredo dejal, da bi morala Slovenija izkazati solidarnost z Veliko Britanijo. Premier je dejal, da se predsednik države ni posvetoval o tem niti z njim niti z zunanjim ministrom in po njegovem mnenju ni dobro, da se v takšnem primeru ne posvetuje z vlado, ki oblikuje zunanjo politiko.

"Razumem, da ima na to svoje poglede, nenazadnje je predsednik države (...), vendar pa je v tem primeru vlada tista, ki oblikuje politiko in se moramo pri tem vsi skupaj usklajevati," je dejal Cerar.

Za izgon diplomatov se ni odločila naša severna soseda

"Imamo primer Avstrije, ki ne bo izgnala diplomatov, ker smatra, da je nevtralna v tej zadevi, ker smatra, da vzdržuje komunikacijski kanal med Evropsko unijo in Rusko federacijo," še argumente proti izgonu ruskih diplomatov navaja Erjavec in dodaja, da ne ve, zakaj bi morala Slovenija v tem trenutku "tako močno in slepo reagirati".

Erjavcu mnogi ob tem očitajo preveč prorusko stališče, a ta odgovarja, da vodi zunanjo politiko, ki zastopa slovenske interese. V slovenskem interesu pa so po njegovem dobri odnosi tako z ZDA, Veliko Britanijo, kot tudi z Rusko federacijo. "Ko poslušam opozicijo - zlasti desni del - govorijo, da je moja politika proruska, ko poslušam levico, pa pravijo, da je moja politika proameriška. Tukaj gre pač za politično preigravanje," še dodaja Erjavec.

Avstrija tudi v primeru dokazov proti Moskvi ne bo izgnala ruskih diplomatov

Avstrijska zunanja ministrica Karin Kneissl je za avstrijsko televizijo poudarila, da Avstrija tudi v primeru dokazov o vpletenosti Rusije v napad z živčnim strupom na bivšega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčerko Julijo v začetku meseca v angleškem Salisburyju, ne bo sprejela nobenih dvostranskih ukrepov proti Moskvi.

Vodja avstrijske diplomacije je v sredo zvečer ponovno ponudila posredniško vlogo med Rusijo in Zahodom. Hkrati se je zavzela za "multilateralno akcijo" v okviru konvencije o prepovedi kemičnega orožja, ki ji pripada Avstrija.

"Izključujemo" dvostransko akcijo, je izjavila Kneisslova in zavrnila očitka na račun Avstrije, da zaradi tega ni solidarna z Veliko Britanijo. Kot je dejala, je Avstrija podprla odločitev o odpoklicu veleposlanika EU v Moskvi. Zavrnila je, da bi stališču Avstrije botrovali stiki med avstrijskimi svobodnjaki (FPÖ) in rusko vladajočo stranko Enotna Rusijo predsednika Vladimirja Putina.

Napovedala je tudi, da bo avstrijski kancler Sebastian Kurz 13. junija na obisku v Veliki Britaniji. "Odprti smo za vse," je odgovorila na vprašanje, ali želi Avstrija posredovati v konfliktu, in dodala, da je najprej potrebno zaprosilo. "Če nas bodo zaprosili, bomo vsekakor zraven," je še dejala.

Pobudi za izgon ruskih diplomatov se je pridružilo 26 držav

Slovenija je ena redkih držav, ki se ni pridružila pobudi več držav, da zaradi napada na dvojnega ruskega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčer Julijo 4. marca v Veliki Britaniji, za kar naj bi bila odgovorna Rusija, izžene ruske diplomate. Najprej je Velika Britanija izgnala 23 ruskih diplomatov, od ponedeljka pa se je tej pobudi pridružilo še 26 držav. Največ, 60 ruskih diplomatov bodo izgnale ZDA. Še 18 članic EU pa 59.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2163)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BenQurer24
11. 05. 2018 14.35
izgleda so se razmere ohladile :D volitve pa to :D
MAJOH
30. 03. 2018 12.07
+1
Dva velikana se obnašata tako,kakor da malih sploh ni.Žalostno je,da posamezne države,ki se klanjajo eni ali drugi velesili NIMAJO SVOJE LASTNE HRBTENICE. Prav sramotno je,da Pahor s svojo filozofijo kaže vsem državam,da v naši politiki ni enotnosti.
2realforu
30. 03. 2018 09.33
+7
Združeni narodi so lahko samo tiho, približno tako nemi kot so opazovali Srebrenico, če pa je uporaba živčnega plina kršitev mednarodnega prava potem pa je čas da se sodi ZDA glede na to da so ga v Siriji uporabljali.
El Koronito
30. 03. 2018 09.18
+6
"Uporaba živčnega plina je groba kršitev mednarodnega prava..." A uporaba napalma, atomskega orožja, kemičnega orožja ipd. nad milijoni nedolžnih civilistov pa ni al kako?
BenQurer24
30. 03. 2018 08.31
+1
Kvazi politika
Damjan Hd
30. 03. 2018 08.31
+9
SRAMOTA, da se bo Slovenija podrejala ameriškim gospodarjem ki terjajo izgon Ruskih diplomatov. Evropa mora sodelovati z rusijo in se rešiti ameriškega gospodarja, ki terorizira evropo. Pahor je izdajalec slovenskega naroda, je ameriški vazal in je sramota za narod.
Aven
30. 03. 2018 07.30
+14
Kdo normalen lahko verjame Britancem ali pa Američanom? Po Iraku 2003 je popolnoma jasno kdo dela težave. Kdor pa misli podpreti Britanijo v tem primeru -> pa je enak njim - korumpiran kradljivec.
Kollerik
30. 03. 2018 08.18
+2
olpop
29. 03. 2018 22.43
+18
Kot leta 1914 v Galiciji (Ukrajina) kjer so se pod zastavo Avstroogrske naši fantje borili, in umirali proti Rusom, tako lahko danes to nagibanje k enim ali drugim spet pripelje naš narod, da se bo za tuje cilje prelivala Slovenska kri...Pravite da ni mogoče? 1.EU razmišlja o ustanovitvi skupne vojske 2.v vse več Evropskih državah razmišljajo o ponovni vrnitvi k naborniškemu sistemu. 3. Skupno EU poveljništvo pomeni da bo Slovenskim polkom poveljeval tuj general. 4. Naboru se nebo mogel nihče izognit, ker bo to direktiva iz centrale poveljstva EU....Ja kaj mislite da so te provokacije proti Rusiji res tako nedolžne kot si vi mislite? Mislite da je to kar sem zgoraj napisal znanstvena fantastika, da se mi meša??.... zgodovina se ponavlja, pamet v glavo, bolje nevtralen kot mrtev
olpop
29. 03. 2018 22.48
+9
Btw. Če pride do dreka noben politk ga nebo nahbo, samo navaden ubogi narod...Pahor in ostali dobro premislite, točno tak občutek je bil v zraku par let pred 2ww, kot se to čuti danes ...lp
vetlan
29. 03. 2018 22.52
+2
Kollerik
29. 03. 2018 22.58
-2
encijandupli
29. 03. 2018 22.40
-3
Slovenski levičarji imajo problem! Eu parlament oz celotno Evropo vodijo levičarji, veliko jih je prepakiranih v desničarje, da so dobili več glasov, kod je naprimer Angela Merkel z svojo pro- migrantsko politiko in istospolno usmerjeni Junker, ki rat grabi druge moške za zadnjico! Slo levičarji bi radi šli na prvi Evropski vlak držav za katere je značilna politika kulturnega marksizma! Slo levici je to blizu zato si prizadevajo prvi EU vlak! Če ne bodo prišli na prvi vlak se jim lahko zgodi, da bodo šli v države Višegrada, ki so zelo NACIONALISTIČNO usmerjene! Nočejo pa se zameriti Rusom! Sedaj imajo problem! Ali ne nagnati Ruskih diplomantov in se zameriti EU levičarjem, ali nagnati Ruse in se zameriti slednjim! HA HA HA HA Upam da nebodo nagnali Rusov in se zamerili Eu levičarjem, saj bo tako SLO avtomatiko prevzela nacionalistična vzhodna Evropa, ki bo po mojem močno zmanjšala moč post- komunistov v SLO! SKRATKA UŽIVAM V TEJ ZAGATI, KATERI SO SE ZNAŠLI NAŠI KOMUNARI!
encijandupli
29. 03. 2018 22.53
-4
Eu levičarjih jih pa silijo v privatizacijo njihovega premoženja, SLO državno premoženje ni v lasti SLO ljudstva ampak v lasti tranzicijske levice! Zato pa naši komunarji tako silijo v Rusijo, kjer enako kod pri nas vladajo oligarhi, ki so bili nekoč visoki funkcionarji komunistične partije!
encijandupli
29. 03. 2018 22.59
-4
KJE BODO SLO LEVIČARJI DOBIVALI KREDITE, ČE SE ZAMERIJO ZAHODU! SLOVENIJA SO ZADOLŽILI ZA 80% BDP-ja!
encijandupli
29. 03. 2018 22.59
-4
dzonimakaroni
30. 03. 2018 07.25
+1
Encijanudarilvglavo: Neuki lahko v 21. stoletju uporabijo Google. Lahko poskusiš vtipkati BRICS Development Bank...
Kollerik
30. 03. 2018 08.19
+1
Encijan, kar vprašaj svoje lopove svečkarske na Hrvaškem (Sberbank, press)....
Radoveden
29. 03. 2018 22.40
+2
Kva so face. Se glavonje zmenjo, da je treba vohunske mreže pomladit, zastrupjo nekaj agentov(sploh ni važen, kdo jih je dejansko), naredijo kraval in ko se odnosi otoplijo, nove sveže vohunčke pošljejo. Ko naši kao predstavniki ljudstva v Državnem zboru - na televizijah in po časopisih lajajo eden na drucga, zvečer grejo pa skup na pir al pa......
fljfo
29. 03. 2018 22.43
+5
Točno to...In pri nas se maloumni segment populacije še pusti zmanipulirati in se gre vojne med levimi in desnimi....Oni gor se jim pa smejijo
upornik18
29. 03. 2018 22.32
+3
FAKE NEWS........BRITANCI SO PRIZNALI DA SO ONI PODTAKNILI ŽIVČNI STRUP
krneki_123
29. 03. 2018 22.29
+6
Sploh pa ne vem, zakaj se z nekimi Rusi ubadamo.., ne Amerikanosi ne Rusi, to ni nič proti Kitajcem.., najeb. ali smo ga v naslednjih letih..
Kollerik
29. 03. 2018 22.43
+3
krneki +++++, kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima...
Kollerik
29. 03. 2018 22.48
-1
encijan spet maha s prevelikim kozarcem...
Mladen sir
29. 03. 2018 22.26
+8
Ne morete izgnat tujih diplomatov iz SLO za nekaj ,kaj se je dogajalo v drugi državi.Potem je z VLADO in ljudmi ,ki delajo noter nekaj fejst narobe.Njim dajte odpoved temu ,ko je tako glasni v prispevku ne vam g,Rjavec.Odpoved bi mu dal takoj.lahko da se je kdaj živčni plin uporabljal tudi v SLO pa je vse tiho bilo.
vertex
29. 03. 2018 22.25
+9
sicer prijatelji britanci vodijo v številu žrtev v zgodovini,britanski imperij je za seboj pustil 200 milliijonov žrtev,britanski podatki
Kollerik
29. 03. 2018 22.29
+2
mah, pustili so jih kar vsi po vrsti, če smo iskreni
LuckyBastardo
29. 03. 2018 22.24
+12
Hrbtenica je važna. Pajhor bi izgnal iz solidarnosti.... a joj joj koga imamo mi za precednika.
Radoveden
29. 03. 2018 22.19
+0
Spet dvakrat, pa sem res samo enkrat pritisnil. Ivani, sem že nehal - da se mi kaj iz računalnika ne pokadi.
Radoveden
29. 03. 2018 22.25
-3
Živčni strup sicer name ne bo deloval, ker so mi levaki že vse živce požrli in jih nimam več.
mackintosh
29. 03. 2018 22.25
+1
še pritiskat ne znaš ni čudno da take neumnosti pišeš.
Kollerik
29. 03. 2018 22.29
+4
ha, ha...rosean s svojimi originalnimi forami... :))
Radoveden
29. 03. 2018 22.34
-1
Znam, znam pritiskat :) Vsakič, ko prtisnem, skočiš.To velja
Kollerik
29. 03. 2018 22.44
+2
saj vemo kakšne agitpropovce cenijo tam na Trstenjakovi....
Radoveden
29. 03. 2018 22.18
+1
Starši, ura je pozna. Zapet Kalinko, zaplesat Kazačok in otroke spravit spat.
Radoveden
29. 03. 2018 22.18
+0
Starši, ura je pozna. Zapet Kalinko, zaplesat Kazačok in otroke spravit spat.
AlternativeFacts
29. 03. 2018 22.25
+2
Radoveden
29. 03. 2018 22.34
+0
vetlan
29. 03. 2018 22.15
+20
Najprej Berezovski - sumljive okoliščine samomora, nato Litvinenko - zastruputev s polonijem, zdaj Skripal - bojni plin in vse v Londonu. Ne bi rekel, da so tukaj krivi Rusi, jaz bi rekel, da so to zakuhali angleži po naročilu ZDA., Rusom pa so podtaknili, ker želijo cel svet potegnjiti v hladno vojno. Rusija se razvija in spet postaja velesila, ameriški vpliv pa pada. Kriv je ta, kdor od tega ima korist. Kakšno korist imajo Rusi ?
knivar
29. 03. 2018 22.28
+6
da pazi logike putin ukaže umor skripala 14dni pred volitvami haha tega tud angleška javnost ne more prebavit
vetlan
29. 03. 2018 22.33
+6
logike tukaj ni, itak je jasno, da so Rusom podtaknili in nas v to sra.. vlečejo
vetlan
29. 03. 2018 22.42
+4
Mislijo na ta način Putina zrušiti, dosegli pa bodo ravno obraten učinek, v težkih časih se Rusi združujejo
Mogočnež
29. 03. 2018 22.15
+17
Pahor in Kohrl, čisto bosta osamila in izolirala našo ubogo Slovenijo z izgonom Ruskih diplomatov VB je zapustila EU, zakaj bi mi bili solidarni z njo? In z priznanjem palestine, si bomo naredili medvedjo uslugo in se zamerili Američanom, ne potrebujemo še ene teroristične države, ne delajta to!