Slovenija

Kljub vsemu zaupnica izglasovana

Ljubljana, 20. 11. 2007 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Janševa zahteva po glasovanju o zaupnici je kot ''zdravilo, ki ni ustrezalo diagnozi'', je prepričan Pahor.

Od predsednika vlade želim odgovor ali sporazum o nenapadanju še velja. Če še velja, se bo treba usesti in pogovoriti, kaj je treba narediti, da bodo stvari tekle tako, kot si vsi želijo. Prvak SD Borut Pahor

Predsednik SD Borut Pahor je dejal, da je predsedniku vlade Janezu Janši poslal pismo, v katerem ga poziva, naj nedvoumno pove, ali sporazum o pripravah za uspešno predsedovanje Evropski uniji (EU) še velja. Pahor se je s pismom odzval na ponedeljkove premierjeve besede, da je sporazum "ostal samo mrtva črka na papirju". Vodja največje opozicijske stranke je zagotovil, da bo SD tudi vnaprej konstruktivna, saj si želijo uspešno slovensko vodenje Evropski uniji.

Pahor je zatrdil, da bo njegova stranka "ohranila politični slog strpnosti in visoke politične kulture"
Pahor je zatrdil, da bo njegova stranka "ohranila politični slog strpnosti in visoke politične kulture" FOTO: POP TV

Pahor je zatrdil, da bo njegova stranka "ohranila politični slog strpnosti in visoke politične kulture". Prepričan je tudi, da je predsednik vlade v ponedeljkovem nastopu v parlamentu zamudil priložnost, "da bi s spravljivim tonom spodbudil opozicijo k bolj konstruktivnem obnašanju". Premierjeva zahteva po glasovanju o zaupnici vlade pa se predsedniku SD zdi kot "zdravilo, ki ni ustrezalo diagnozi".

Slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel meni, da je ugled Slovenije neokrnjen. Dejal je, da so ga sicer nekateri kolegi spraševali o dogajanjih doma, kar pa Rupla ne preseneča, "spričo tega, kar je bilo pisano in govorjeno pri nas v Sloveniji." "Mi smo prebrodili eno manjšo težavo. Vlada ima zaupnico in lahko s polnimi pljuči zadiha in se pripravlja na predsedovanje," je še dejal Rupel, ki se mudi v Bruslju.

Ker SD ne sodeluje v vladi, tudi ne more prevzeti odgovornosti zanjo, je pojasnil Pahor. "Včeraj je bilo tipično koalicijsko glasovanje o vladi," je še poudaril in dodal, da "je koalicija izrekla podporo, opozicija, tako kot je običajno, pa podpore ni izrekla".

Predsednik SD je prepričan, da se mora Janša izreči o tem, "ali sporazum ostaja relevanten". V primeru Janševega pritrdilnega odgovora Pahor predlaga srečanje podpisnic sporazuma. "Če pa premier ocenjuje, da sporazum ni več relevanten, potem sklicevanje nanj v prihodnjih mesecih ne bo več mogoče," je še dodal.

Zanikal je tudi očitke, da njegova stranka skozi lastništvo vpliva na časopis Delo. "To ni res," je zatrdil in dodal, da "vam to lahko potrdijo tako lastniki te hiše kot uredniki te hiše". "Nanje se obrnite in jih vprašajte, ali sem bodisi z lastniki bodisi z uredniki imel kakršenkoli razgovor, kakršno koli zahtevo, kakršno koli spodbudo za to ali ono," je dejal in dodal, da "se jaz osebno nisem nikoli vtikal v uredniško politiko ali novinarske prispevke".

Pahorju se zdi pomembno, da slovenska javnost ne bi verjela ocenam, da SD v mednarodni skupnosti ali EU dela proti interesom Slovenije. Po njegovih besedah bo to lahko potrdil predsednik poslanske skupine socialističnih in socialdemokratskih strank v evropskem parlamentu Martin Schulz, ki bo 3. in 4. decembra prišel na obisk v Slovenijo.

Na politično dogajanje v Sloveniji so se odzvali tudi v Bruslju. Predsednik parlamenta Hans Gört Pöttering ter predsednik evropske komisije Jose Manuel Barroso sta izrazila prepričanje, da bo Sloveniji uspelo demokratično rešiti notranjepolitične težave ter da bo njeno predsedovanje v prvi polovici prihodnjega leta uspešno.
Zares ne bo 'nagajal'

V Zares ne odklanjajo sodelovanja z vlado v času predsedovanja EU, je dejal predsednik stranke Zares Gregor Golobič. Ob tem pa je Golobič opozoril, da sporazum o sodelovanju za namene predsedovanja ni postal mrtva črka na papirju sedaj, kot je ugotavljal Janša, pač pa je bil mrtev že od samega začetka. Zato Golobič pričakuje, da bo vlada čim prej sklicala sestanek podpisnic sporazuma, da bi na njem opredelili nadaljnje delo, ki jih čaka med predsedovanjem EU. Predsednik Zares je tudi napovedal, da bo z njihove strani 'nagajanja' vladi bistveno manj, kot ga je bilo v času, ko je bil Janša v opoziciji.


'Vlada je slaba, a naj vlada'
Za zaupnico vladi je glasovalo vseh 49 poslancev koalicije ter poslanca italijanske in madžarske narodne skupnosti, medtem ko je 33 opozicijskih poslancev glasovalo proti, šest pa se jih glasovanja ni udeležilo.
Za zaupnico vladi je glasovalo vseh 49 poslancev koalicije ter poslanca italijanske in madžarske narodne skupnosti, medtem ko je 33 opozicijskih poslancev glasovalo proti, šest pa se jih glasovanja ni udeležilo. FOTO: POP TV
Koalicija bo preživela do parlamentarnih volitev, ki so prihodnje leto. Vodja poslanske skupine SLS Jakob Presečnik
Državni zbor je včeraj po večurni razpravi potrdil zaupnico vladi. Za zaupnico je glasovalo 51 poslancev, 33 pa jih je bilo proti. Po izglasovani zaupnici je premier izrazil razočaranje nad opozicijo, ki se po njegovem mnenju ni uspela ograditi od "blatenja države v tujini". Janša je svoje prve vtise strnil v misel, da se je sporočilo seje državnega zbora glasilo: "Vlada je slaba, kolikor je možno, vendar naj vlada."

Po premierjevih besedah sporočilo, da zaupnica ni bila vezana na koalicijo, temveč na projekt predsedovanja Evropski uniji, med opozicijo ni bilo sprejeto in razumljeno, nad čimer je bil razočaran. Ugotovil je, da je bil sporazum o sodelovanju samo mrtva črka na papirju in tako vlada "ostaja bolj ali manj sama pri tem projektu". "Očitno ni nikogar, ki bi želel koaliciji pomagati ali jo nadomestiti," je dejal.

Bajuk: Iskali smo razumevanje
Vlada bo v prihodnje, poleg tega, da bo odgovorno zaključila priprave na vodenje, še posebej posvetila pozornost blaginji državljanov, napoveduje premier.
Vlada bo v prihodnje, poleg tega, da bo odgovorno zaključila priprave na vodenje, še posebej posvetila pozornost blaginji državljanov, napoveduje premier. FOTO: POP TV

Predsednik NSi Andrej Bajuk je izrazil strinjanje s predsednikom vlade, ko je dejal, da iščejo podporo in razumevanje celotnega državnega zbora in celotnega političnega prostora. "Podpora se mi zdi pomembna tudi zaradi negativnih sporočil, ki so bila poslana po svetu iz slovenske države. Ta sporočila so negativna za ugled Slovenije in močno omejujejo verodostojnost nalog, ki jih bo morala vlada v prihodnjem času izvesti," meni Bajuk.

Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci komentiral ponedeljkovo glasovanje o zaupnici vladi in dejal, da je bila to farsa, ki si je državljanke in državljani ne zaslužijo. Dejal je, da v predvolilnem letu ni pravi čas za ukvarjanje z inflacijo, da pa je bolje pozno, kot nikoli.

Vodjo poslanske skupine SLS Jakoba Presečnika rezultat glasovanja ni presenetil, čeprav je, kot je dejal, upal, da bo za zaupnico glasoval tudi kakšen poslanec iz vrst tistih opozicijskih strank, ki so podpisale sporazum o sodelovanju pred in med predsedovanjem Slovenije Evropski uniji. "Tako se bo treba zanesti zgolj na sile v koaliciji," je dejal Presečnik.

V Slovenski ljudski stranki (SLS) so z rezultatom sinočnjega glasovanja o zaupnici vladi zadovoljni, so sporočili iz SLS. Ob dejstvu, da je bila zaupnica vezana na predsedovanje EU, pa so v stranki pričakovali širšo podporo vsaj s strani strank, ki so podpisale sporazum o sodelovanju med predsedovanjem EU.

V SLS zavračajo očitke, "da bi bila zaupnica predlagana zaradi morebitnih nesoglasij v koaliciji", saj za to ne vidijo razlogov. To naj bi po mnenju SLS pokazalo tudi glasovanje v državnem zboru, kjer je vseh sedem poslancev SLS enotno podprlo zaupnico. Poslanci SLS namreč ocenjujejo, da je napete notranjepolitične razmere potrebno umiriti ter odgovorno in strokovno izpeljati projekt predsedovanja EU.

Predsednik najmanjše koalicijske stranke DeSUS Karl Erjavec pa ocenjuje, da je koalicija na glasovanju dokazala svojo trdnost, saj je dobila toliko glasov kot ob nastopu mandata. Po Erjavčevem mnenju gre tudi za "pomembno sporočilo slovenski javnosti, da lahko ta vlada kompetentno opravlja vse naloge, ki so vezane na predsedovanje Evropski uniji". Erjavec je poudaril, da je bila pomembna zlasti podpora DeSUS, saj bi se v nasprotnem primeru politična kriza poglobila. Predsednik najmanjše koalicijske stranke je še dejal, da vlado v prihodnjem letu poleg predsedovanja čakajo še druge pomembne teme kot sta sprejem proračuna in paketa pokrajinske zakonodaje.

Lahovnik: Drama z znanim izidom

Premier je izrazil razočaranje nad opozicijo, ki se ni uspela ograditi od blatenja države v tujini, kar ga "utrjuje v prepričanju, da so ta ravnanja ne samo posredno politično sponzorirana, ampak da so tudi politično organizirana."
Premier je izrazil razočaranje nad opozicijo, ki se ni uspela ograditi od blatenja države v tujini, kar ga "utrjuje v prepričanju, da so ta ravnanja ne samo posredno politično sponzorirana, ampak da so tudi politično organizirana." FOTO: POP TV
Bojimo se, da bo prišlo do gospodarske krize, vlada pa po našem mnenju nima ukrepov, s katerimi bi se borila proti njej. Vodja poslanske skupine SNS Sašo Peče

Vodja poslanske skupine Zares Matej Lahovnik meni, da bi moral predsednik vlade odstopiti že z začetkom prejšnjega tedna, če je mislil resno. "Ta dramaturški zaplet je imel znan izid. Mi te vlade nismo podpirali in je tudi sedaj ne podpiramo," je dejal.

Glasovanje o zaupnici vladi se je končalo po pričakovanjih, je na današnji novinarski konferenci ocenil predsednik stranke Zares Gregor Golobič. Po njegovem mnenju to ni bil primeren instrument. Golobič je predsednika vlade pozval, naj razblini dvome o morebitnem odstopu v dobro dela ministrov. Večina, ki je v ponedeljek glasovala za zaupnico, je natančno tista, ki predstavlja to vladno koalicijo in ki je izglasovala večino zakonov v tem mandatu, je dejal Golobič.

Golobič je potrdil, da bodo v poslanski skupini v naslednjih dneh vložili interpelacijo zoper notranjega ministra Mateja in to ne glede na podporo ostalih opozicijskih strank. Podporo interpelaciji so sicer po Golobičevih besedah potrdili v poslanski skupini LDS.

Po njegovem mnenju je premier uporabil protislovne in napačne argumente pri glasovanju o zaupnici, ki bi moralo služiti preverjanju podpore vladi oz. njenemu predsedniku. Obstaja občutek, "da predsednik vlade ni iskal tega sporočila, saj je v obrazložitvi navajal nekaj povsem drugega," je dejal Golobič in pojasnil, da je Janša v svojem govoru omenjal predvsem javnost, novinarje in medije, torej tiste, ki nimajo možnosti odgovarjati na obtožbe v parlamentu. Zato je diskusija obvisela "z grenkim priokusom, da ostaja neka nedovzetnost za kritiko na strani predsednika vlade".

Za Golobiča je šlo pri Janševem govoru za neupravičeno dramatiziranje, pri čemer so njegovi argumenti bili medsebojno izključujoči. Pomemben razmislek je Golobič namenil ministrom sedanje vlade, ki so zaradi neizrečenega razmisleka o možnosti premierovega odstopa v prihodnje po njegovem v svojem delu najbolj moteni.

Na kritčno prikazovanje Slovenije v tujini po Golobičevem mnenju premier gleda z napačne perspektive. "Evropa za Slovenijo ni tujina," je pojasnil ter navedel primer Lukenda, kjer se noben slovenski organ ni upal odzvati na sodbo Evropskega sodišča za človekove pravice proti Sloveniji. Zato bi morala slovenska vlada biti bolj dovzetna za vprašanja, predloge in kritike iz EU, je menil Golobič.

LDS bo ostala kritična do vlade, je napovedala Kresalova
LDS bo ostala kritična do vlade, je napovedala Kresalova FOTO: Dare Čekeliš

Po besedah predsednice LDS Katarine Kresal je bila interpelaciji zgolj poskus discipliniranja koalicijskih partnerjev. "Po nastopu premierja je povsem jasno, da si želi popolnoma zatreti vsako kritično misel v Sloveniji," je dejala Kresalova in napovedala, da bo LDS ostala kritična do vlade, "saj gre pri predsedovanju EU za tekoči posel, ki ga je Slovenija sposobna izpeljati do konca".

Vodja poslanske skupine SNS Sašo Peče je ugotovil, da nobena politična stranka ni izstopila iz koalicije, "kar pomeni, da je predsednik vlade dobil podporo vseh tistih, ki so ga podpirali tudi v začetku". ''Zaupnica vladi je bila pričakovana. Pravzaprav je politika sedanje vlade že ves čas takšna. Namreč, vlada se je z glasovanjem o zaupnici spet želela predstaviti kot žrtev opozicijskih napadov, pa ji tudi tokrat ni uspelo,'' pa meni predsednik SMS Darko Krajnc. Po njegovem mnenju je bilo sicer omenjeno glasovanje voda na mlin opoziciji, ki je s tem dobila priložnost za dodatno medijsko izpostavljanje. ''A kot kaže, psi lajajo, karavana pa gre dalje.''

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (260)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tirnanog1
22. 11. 2007 18.44
prašek. Moje oče me je vzgojil v poštenega in z lastno glavo mislečega SLOVENCA. Ti in tvoja leta pa mojega spoštovanja ne zaslužita, ker take kot si ti berem kot odprto knjigo in to kar prebiram ne zasluži spoštovanja... ČEstitam k vzgoji otrok v poslušne psičke... NE vleci ven let , ker kot rečeno, spoštovanje zaslužijo pošteni in tega vredni ljudje, ti pač to nisi, kaj naj zdaj... Tebe pač spoštujejo Prvoborec in podobni jaz te ne... ker si podrepnik, podpihovalec, kurjač, udbaš, manipulator, in še in še in še.... Skratka vse kar napišeš je kot da bi pes najbolj umazan lajal v luno... To si ti... Ajde zdej se pa razpali!!! PA zraven ko boš pisal odgovor ne pozabi dat na CD predvajalnik eno udarno, kašno internacionalo, al pa druže tito, al pa kaj podobnega....Skratka Pook me hole bay... (pa preden se bo kakšen degeneriranec našel in govoril naj se naučim angleščine, svetujem keltski slovar...)
exim@t-2.net
22. 11. 2007 14.40
prašel: si danes že naredil kaj koristnega? Potrudi se vsaj priti od kavča k mizi. Hrano ti tako ali tako kupujemo delovni davkoplačevalci
exim@t-2.net
22. 11. 2007 09.34
prašek, murovec: Kako bi zgledalo, če bi vidva enkrat samkrat v življenju preverila, predno napišeta. Se to lahko zgodi? Meketanje pač ni konstruktivna kritika za normalne ljudi. Je pa "čtivo" za Kučanove podrepnike in za nivo Školča!
tirnanog1
21. 11. 2007 18.24
aja pa še to.. Koga pa ima JJ v trgovinskem kartelu? Tuša, ne vem kako je to možno, ko je pa Mirko Boškotov prijatelj in sočlan SDja. Morda MErcator... Hm, kakor vem tam država nima nič? Hofer morda ali LIDL, ne to so tuje firme, TUJE!!!! Ahaaa, morda LEclerc, a ne, to je Francosko, Spar?!? Mah, dej PRvo Borec, pojdi komu drugemu solit pamet... oz kar vsem tukaj gor... Adijo raja...
tirnanog1
21. 11. 2007 18.21
Izidor?!? Kdo je izidor? Oprosti, ne Hinko ne Prašek ne moreta biti moja očera in leta jim ne dajo pravice do mojega spoštovanja. Z svojimi pisarijami in dejanji ju pač ne morem spoštovati... Žalim nikogar, samo napišem to kar je res, kot ti in ostali tu... A ne smem mogoče?!? Skratka, nima smisla, se ne grem več... Vi kar tolcite in se slepite naprej tu gor, jaz grem pa raje zaslužit svoj kruh in mleko...
Prvo Bore
21. 11. 2007 18.16
tirnanog1 Saj veš kako pravijo, če bi si bili pdobn, bi bilo ZELO dolgčas. Amapk Izidor noben Ti ne daje pravice, da žališ Hinkota in praška, ki bi Ti lahko bila očeta. Noben ni oporekal vladi, ko smo dobili. Pa naj vodijo smo si rekli ! Takrat ko so začeli, smo brez medijev vedeli , da lahko nekaj kupumi za 1000 SIT. Sesaj brez medijev VEMO, da z 10 € nimamo kaj početi v trgovini. Ampak VSi pa vemo, da ima MJJJ svoje ljudi v trgovinskem kartelu. Ne se tako razburjat in v teh filmih boš videl, da se dogajajo isti scenariji v Sloveniji, kot pa v Ameriki. Počasi v življenje,ker si mald !! P.s. Čudno, da nisi kritiziral OSEBNI STEČAJ ??
tirnanog1
21. 11. 2007 18.09
prašek... potem si v penziji... in si definitivno to kar sem napisal prej... Bodi tiho, uživaj penzijo, ne zaserji še naše prihodnosti, ampak nam pusti da jo živimo sami... Uživaj prispevke, ki ti jih plačujem tudi jaz in si jih ne zaslužiš... V zakol so nas 13 let vodili nekdanji oblastniki, definitivno nas bodo zaklali pa tisti katere boste taki kot ti izvolili drugo leto. Ti si eden izmed nostalgikov ki bodo soustvarjali naš propad... Čas je da se umakneš... JJ jokal, nisem imel tak občutek, je pa povedal veliko z argumenti in dokazi podkrepljenih dejstev katerih se vsi zavedate, ampak pač on je JJ in je treba vse kar nardi kategorično zavrnt.. Saj to je vendar nekje pisalo, ali je izjavil Lahovnik, ali morda Kučan, ali je bil Golobič...Hm...
tirnanog1
21. 11. 2007 18.02
PB. S tabo sem že zdavnaj zaključil, ker si najbolj provokatorski in malce "nezdrav" na tem forumu, predvsem pa ne bereš postov. Rekel sem da je amerika zmanipulirana in ne da je tam blaginja. Da so boljši vaši si rekel ti ne v tej temi ampak v oni o ministrih... Jaz ne pravim, da je kdo boljši kot nekdo drug, Nihče ni brez napak. Ampak pravim to, da bo to kar prihaja daleč najhujše od vsega do sedaj... in dejstvo je, da ste nekateri zmanipulirani do amena, oziroma ste sami manipulatorji... In ne ti men o ženah.... Da ne bom začel še jaz.. SAj se spomniš a ne?!?
Prvo Bore
21. 11. 2007 17.48
tirnanog1 dober dan Kaj Ti je ?? A Ti žena ni dala, sedaj pa zlivaš žolč na nas ?? Nihče ne pravi, da so naši( tako Ti praviš) kaj boljši, ampak so malo boljši od teh. Teli so podpisali zakon o Osebnem bankrotu, če sploh veš kaj je to. Šli so , da do konca iztrebijo in ponižajo slovenski narod. Da nam vzamejo dostajanstvo !!! Sem Ti že nekajkrat povedal, da bi tudi sam tulil na tvojem mestu, ker si izgubljena naša generacija, ki nima NIČ od življenja. Predlagam Ti ogeld filma Zeizgeist in American freedom to Faschizem ter money as debt. Lahko se pa tudi zmeniva v Domžalah, pa Ti jih prinesem v lokal. Zvedel boš resnico o veliki blaginji Amerike. Prideš ??
tirnanog1
21. 11. 2007 17.44
hinko... hinko....moj hinko.... trosi te tvoje pocukrane zgodbice komu drugemu in ne meni... jaz ne padam na te sdjevske fore... JJ, je dragi moji v 3h letih naredil več kot katerakoli vlada dosedaj. Gospodarska rast je enormna, ne zaposlenost je precej manjša in ja na račun gospodarske rasti se je delno zvišala inflacija... ampak veš, se je v vseh evropskih državah, vsepovsod se je povečala inflacija... vsi jamrajo zaradi cen, pa ne krivijo vlad, ampak dejanske krivce... zakaj nimate boljših plač? Ker tulite v napačne rogove. Nihče nikoli ne štrajka pred fabrkami? Zakaj ne? Ker so sindikati jasno nesposobni to speljat? JJ totalitarist, dej dej hinči, mešaš hruške v kotlu polnem jabolk... Predvsem je realen, pove dejstva, napaka je le ta, da je preveč direkten in to marsikoga boli.... Definitivno ni brez napak, ker nihče ni, ampak to kar prihaja dragi moji... No pa sej boste videli ko bo to nastopilo pa da vas vidim takrat... Skratka hinko, ne trosi bedarij...
hinko.murovec@siol.net
21. 11. 2007 17.32
Tirnanog1, dragi moj, lahko poskušaš žalit a moraš vedeti, da je za žalitev potreben človek, ki je tega sposoben in ima na podlagi česa izrekat žalitve. Žal te podlage pri tebi ni videti in je trud z žalitvijo kot jesenska sapa, ki ne odnese klobuka. Saj končno ni važno kdo , važn je samo, da sedanja vlada zadevo pelje tako, da so tega siti že večinoma vsi, da ne znajo pošteno odgovorit na ključna vprašanja. Če bo naslednja , pa neglede kdo bo v njej enako šlampasto delovala bo pač deležna enako ostre kritike. Kar delajo slabo je slabo in pika, če se kaj izrazito navezuje na zgodovinsko ozadje je to njihov kiks in ne naroda. Ja za boga milega, JJ ima večino v parlamentu in dejansko absolutno komando pa se sedaj, ko mu je narod dal vedeti, da ga ne mara namesto , da se zamisli nad svojim delom začne kujat kot užaljen mulec. Res vredno " velikega vodje in osvoboditelja " , je vsaj pokazal kakšna zamerljiva cmera je. LP
DarthRevan
21. 11. 2007 17.32
Eh, samo hotel sem videt kakšen je občutek, ki ga doživljate, ko pišete tisto, kar sem prejle napisal jaz. Ne razumem, jaz se nisem počutil nič bolje. Pa tudi ne vem kje je govora o tem d abi oblast komu morala kaj dat. Gre samo za to, da danes za isti denar dobiš precej manj kot nekaj let nazaj. To je vse.
tirnanog1
21. 11. 2007 17.28
prašek, če ti pogled v tošl pove da je nekaj narobe. potem pejd k šefu pa če si zaslužiš zahtevaj večjo plačo. ali pa se znajdi.... nihče ti ne bo dal denarja, še najmanj pa katerakoli oblast...
DarthRevan
21. 11. 2007 17.28
Tirnanog1 nehaj pisat kozlarije po forumu pa pojdi delat in ustvarjat dodano vrednost! Če si seveda sposoben delati in nisi dober samo za otresanje gobca in žaljenje vsepovprek.
tirnanog1
21. 11. 2007 17.26
bla, bla, bla...bla,bla....veš nekaj piše, ampak kot vse kar tu piše je kot brca v temo, predvsem tvoji posti... Ha, a ti zaprašeni moronček misliš, da ti bo dala nova oblast denar oz napolnila tvojo denarnico? če to misliš si še bolj degeneriran kot zgleda. Boš že videl, ko boš žrl smeti.... PA najbrž pljuval po takratni vladi... Na tvoje vprašanje o narodu... Manipulacija ko imaš na svoji strani medije je enostavna. Kar poglej ameriko, oz še najbolje bo kar poglej kaj je miloševiču uspelo v srbiji... Vsi ki mislite kako bo bolje pod novo(staro) oblastjo ste... mah, kaj ovce ste....lepo orodje v rokah opozicije... Ne nisi komunist, oz komunisti.. OVČETINA :):):)
tirnanog1
21. 11. 2007 17.12
Ne hinko murovičiči. Ti in prvoborec in ostali ljubitelji crvene zvezde, ste podpihovalci, provokatorji ali pa preprosto omejeni, da ne vidite , kaj počne opozicija. Dejstva so vam malo mar, raje kot ovce sledite temu kar vam posredno v vaše omejene glave meče partijski voditelj kučko.. Pa sej vam ni za zamert, taki pač ste, produkt režima v katerem ste blesteli in bili nasploh oh in sploh, zdaj pa se je za nekaj let to ustavilo. Brez skrbi, se bodo te časi vrnili na žalost, drugo leto, ko bodo na oblasti lopovi (Golobič), še večji lopovi (LAhovnik)...
tirnanog1
21. 11. 2007 17.08
Prvo Borec | 21.11.2007 | 14:17 manjakranjc Manca dober dan. Ampak zapomni si te številke, KER NIKOLI VEČ JIH NE BOSTE IMELI. LOL LOL TIC TAC TIC TAC Kja sem žleht, ane Manca ?? Ne, prizadet si!
hinko.murovec@siol.net
21. 11. 2007 17.06
Exim. Torej vsi, ki ne prenašamo svetohlinskega spletkarja in sedaj že izkazano nesposobneža v smislu nekaj res izpeljat kot treba do konca smo sovražniki Slovenije?? Če je to kar je naredil iz Slovenije JJ ljubezen do Slovenije potem se bojim, da ji bo pod najhujšim sovražnikom še vedno bolje kot pod njim. Sicer pa, brez veze, razumeš kar hočeš, trmast si kot JJ in verjetno bi ti pasalo skupaj z Vizjakom odrezat kak košček od toplic, je pri rokah in lažje kot gojit jagode. Srečno ljubitelji Slovenije, svoje ste že krepko dokazali. LP
exim@t-2.net
21. 11. 2007 16.18
prašek: zakaj si proti Sloveniji? A se ti res zdi, da nam je nilo lepše, ko nam je vladal Rop in bil na čelu države Kučanov klan? Kar res ne uvidiš, kje je tajkunstvo? Zakaj samo žališ, vsi tvoji posti so pa tako ali tako preveč brezvezni, da nanje niti odgovoriti ne znam. Pa ne samo jaz! A ti ni jasno, da je Janša dosegel zmago- če ne zaradi drugega, pa zaradi tistih 6 manjkajočih poslancev. In, glej si ga no , teh 6 ni bilo iz pozicije!
manjakranjc@hotmail.com
21. 11. 2007 14.56
Prašek, imaš ZARESno oprane možgane :) PrvoBorec si žleht, ampak ravno zaradi tega si prisrčen :P