Slovenija

Erjavec: Čudim se, da Balažic prihaja v javnost z zgodbo, ki jo je sam skuhal

Ljubljana, 08. 07. 2014 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Odpoklicani veleposlanik Balažic trdi, da se je po nalogu slovenskega političnega vrha pogovarjal z obsojenim pedofilom Omanom. A Erjavec pravi, da Balažic za to ni imel pooblastil ter da je njemu in javnosti lagal, da ni sedel za mizo z Omanom.

Nicholas Oman
Nicholas Oman FOTO: Kanal A

Odpoklicani slovenski veleposlanik v Avstraliji Milan Balažic je predstavil ozadje svojega odpoklica. Kot trdi, je po nalogu slovenskega političnega vrha sodeloval v tajnih pogovorih z Nicholasom Omanom glede naftnega nahajališča v Republiki srbski. Balažic je na novinarski konferenci trditve podkrepil s številnimi dokumenti.

Iz njih je razvidno, da je Balažic po nalogu premierke Alenke Bratušek sodeloval v "tajni diplomatski dejavnosti", o kateri sta bila po njegovih besedah poleg Bratuškove obveščena tudi zunanji minister Karl Erjavec in predsednik republike Borut Pahor. Posrednik naj bi bil takratni predsednik koalicijskega SD Igor Lukšič, ki je Balažicu prvo elektronsko sporočilo na to temo posredoval junija lani. Z zadevo je bil po Balažicevih besedah seznanjen tudi svetovalec za zunanjo politiko v kabinetu predsednice vlade Peter Grk.

Oman naj bi Sloveniji podaril zemljišče

Kot je na novinarski konferenci pojasnil Balažic, je bil obsojeni pedofil in preprodajalec z orožjem Oman pripravljen Sloveniji podariti zemljišče v Republiki srbski, kjer naj bi bila nafta. V zameno je želel dobiti nov slovenski potni list zase, za hčerko in sina ter možnost občasnega prebivanja v Sloveniji. Slovenija je po Balažicevih trditvah oblikovala tudi posebno skupino, ki se je ukvarjala z zadevo.

Balažic je povedal, da mu je Oman junija lani na veleposlaništvu v Canberri izročil dokumente, iz katerih je bilo razvidno, da je vladi Republike srbske posodil 60 milijonov ameriških dolarjev. Ta mu ni bila sposobna vrniti posojila in je dolg poplačala z zemljišči, kjer je nafta. Dokumenti so tudi potrjevali, da je na teh zemljiščih tudi rafinerija nafte, ki je v ruski lasti. Prav ta zemljišča je Oman, kot je dejal odpoklicani veleposlanik, želel podariti slovenski vladi. Tudi satelitski posnetki naj bi potrjevali, da gre za zemljo z nahajališči nafte.

Balažicu je Oman dejal, da želi Sloveniji omejeno zemljišče podariti, ker ga kot slovenskega domoljuba skrbi gospodarska kriza, sicer pa je že enkrat z orožjem reševal Slovenijo.

Po Balažicevih besedah je minister Erjavec veleposlanika med drugim obvestil, da je predsednica vlade angažirala Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo (Sova). Ta je od premierke dobila navodilo, naj preveri podatke o morebitnih naftnih nahajališčih v Republiki srbski in dejanskem stanju vpisa zemljišč Omanovega podjetja v zemljiško knjigo. Premierka naj bi kasneje v Republiko srbsko poslala tudi posebnega odposlanca, bivšega diplomata.

Iz Balažicevih dokumentov je tudi razvidno, da je bil novembra lani v Melbournu sestanek z Omanom in bogatimi Avstralci ter lastniki velikih podjetij, ki naj bi bili zelo zainteresirani za naložbe v Sloveniji.

Na slovenskem zunanjem in notranjem ministrstvu so v tem času po Balažicevih besedah tudi preverjali, ali ima katera od držav v schengenskem sistemu kakršne koli zadržke glede Omana, ter ugotovili, da jih nima.

Milan Balažic
Milan Balažic FOTO: Kanal A

Ogorčenje zaradi Omanove udeležbe na odprtju konzulata

Balažic je položaj slovenskega veleposlanika v Avstraliji prevzel leta 2011, predsednik republike pa je ukaz o odpoklicu podpisal 9. junija. Razlog je bila Omanova udeležba na odprtju slovenskega konzulata v Melbournu marca letos, ki je sprožila veliko ogorčenje med številnimi člani slovenske skupnosti v Avstraliji. Ti so Erjavcu, Bratuškovi in Pahorju poslali številna protestna pisma, zunanje ministrstvo je nato uvedlo izredni nadzor in druge postopke, s katerimi naj bi razjasnili dogajanje. Erjavec je po koncu preiskave predlagal odpoklic Balažica.

A Balažic trdi, da so očitki, da je na otvoritev Omana povabil, "popoln izmislek". Kot je dejal, so posamezniki, ki so protestirali, "tesno politično in poslovno povezani z neformalno strukturo stranke SDS, ki deluje v Avstraliji".

Balažic je še ocenil, da je "slovenska politika v primeru njegovega odpoklica dosegla najnižjo raven politične kulture in moralne integritete".

Dejal je, da je zdaj "nastopil trenutek resnice, ki mora biti slišana". "Slišana mora biti zato, ker si nekateri slovenski politični voditelji predstavljajo, da si lahko privoščijo prav vse in jo odnesejo brez posledic," je povedal.

Slovenska politika je po njegovih besedah pokazala "popolno neodgovornost v državnih interesih in je diplomacijo žrtvovala za pridobivanje političnih točk".

"Odpoklican sem bil namreč zato, ker sem izvajal vladna navodila, in ne zato, ker jih ne bi. Kot diplomat – se pravi kot instrument v rokah državne politike – sem postal žrtev politike, ker sem sledil navodilom nadrejenih, ki niso sposobni sprejemati odgovornosti za svoja dejanja. Moj odpoklic z mesta veleposlanika predstavlja eno največjih politizacij slovenske diplomacije v zgodovini samostojne Slovenije," je dejal Balažic.

Kot je danes še napovedal, se bo v prihodnjih dneh odločil, ali se bo zaradi odpoklica obrnil tudi na sodišče, "končno sodbo pa prepušča ljudstvu".

V kabinetu predsednice vlade vse zanikajo

Glede na vsa dejstva, ki bi nekdanjemu veleposlaniku morala biti poznana, je sramotno, da se je nekdanji veleposlanik srečeval in potegoval za obsojenega pedofilije. kabinet predsednice vlade

V kabinetu predsednice vlade so trditve nekdanjega veleposlanika odločno zavrnili. Pravijo, da gre za zgodbo, kjer se realnost meša s fikcijo. Po njihovih besedah sta Bratuškovo o domnevnih Omanovih željah obvestila Balažic in nekdanji predsednik ene od političnih strank. "Sama je njihove predloge po sestajanju in pogovorih odločno zavrnila, kar je tudi preverljivo dejstvo," pravijo v kabinetu predsednice vlade. Dodajajo, da Bratuškova ne more vedeti, kaj sta se Balažic in nekdanji predsednik stranke – ki ga v kabinetu očitno ne želijo imenovati, iz Balažicevih trditev pa je razvidno, da gre za Lukšiča – pogovarjala. Pravijo pa, da ta predsednik stranke ni bil član vlade ter ni imel in ne more imeti nobenih ustnih pooblasti, da se v imenu vlade kaj dogovarja. "Zagotovo vlada ne na odprti niti na zaprti seji ni o čem takem nikoli razpravljala," dodajajo.

V svojem odzivu so v kabinetu predsednice vlade zapisali še, da je sramotno, da se je nekdanji veleposlanik srečeval in potegoval za obsojenega pedofilije. Ravnanje ministrstva za zunanje zadeve, ki je Balažica odpoklicalo z mesta veleposlanika, pa kabinet predsednice vlade podpira.

Bratuškova: Balažica sploh ne poznam

Bratuškova se je sicer tudi osebno odzvala. Med predvolilnim obiskom v Pomurju je zatrdila, da nikoli ni bila v stiku z Balažicem, ne po telefonu ne po elektronski pošti niti ga ne pozna. Povedala je, da so se na kabinet res obračali z željo, da bi se sestala z Omanom, a je to "ostro in takoj" zavrnila. "Verjamem, da je danes Balažic prizadet, ker je ostal brez službe, si pa Slovenija takšnih diplomatov ne zasluži," je še dejala Bratuškova.

Lukšič dejal, da je zadevo preverjal neformalno in da vlade s tem ni obremenjeval

Igor Lukšič
Igor Lukšič FOTO: Damjan Žibert

Lukšič pa je medtem potrdil, da se je pri njem maja ali junija lani oglasil Omanov brat, ki živi v Sloveniji. Pri njem se je oglasil s ponudbo, da bi Oman Sloveniji podaril ozemlje v BiH, pod katerim naj bi bila nafta in to kot darilo in ničesar naj ne bi želel v zameno.

Po Lukšičevih besedah je nato sam poskušal neformalno preveriti, zakaj se je Omanov brat oglasil pri njem. "Nisem bil niti v vladi in nisem nič," je povedal Lukšič in dodal, da je želel preveriti, ali je Oman sploh lastnik tega, kar bi podaril, in ali je Oman res zainteresiran za to.

Lukšič je to poskušal neformalno preveriti pri Balažicu in ga je to po lastnih besedah prosil kot kolega in sošolca s fakultete v zasebni konverzaciji in ne kot veleposlanika.

Balažic je po Lukšičevih besedah ugotovil, da Oman ne more iz države, da je obsojen pedofil in kar zadeva Omana se je tukaj zanj stvar končala. Lukšič je po lastnih besedah tudi preveril, kdo je lastnik ozemlja in ugotovil, da ga ne poseduje država, ampak zasebniki, kar pomeni, da so Omana "v tej zadevi prevarali, ampak to je njegova stvar".

"Moj zaključek je bil, da vlade s tem nima smisla obremenjevati," je povedal Lukšič in dodal, da je bila zadeva zanj končana. Dodal je, da ne ve, kaj je naprej počenjal Balažic in kakšne formalne odnose je imel s predsednico vlade in predsednikom republike. Lukšič je tudi zanikal, da bi v tej zadevi svetoval vladi.

Erjavec: Balažic je kršil zakon o zunanjih zadevah

Karl Erjavec
Karl Erjavec FOTO: Miro Majcen

Zunanji minister Erjavec je komentiral, da je imel Balažic nepooblaščeno stike z Omanom. Balažic ga o stikih z Omanom ni obveščal, kar je ugotovil šele, ko je bil opravljen nadzor nad delom veleposlanika.

Erjavec je povedal, da mu je Balažic, ko sta govorila o tem, pojasnil, da ga je poklical nekdanji šef SD Lukšič, ki mu je povedal, da ima Oman menda zemljišča v BiH. Erjavec je takrat, kot je dejal danes, Balažicu povedal, da je kršil zakon o zunanjih zadevah in da bi moral poročati ministru. "Če bi me o tem obvestil, bi zadevo takoj zaustavil, saj že na prvi pogled vse tole zgleda zelo neresno," je dejal Erjavec.

Erjavec je obenem opozoril, da je veleposlanik lagal njemu, parlamentarnemu odboru za zunanjo politiko (OZP) in slovenski javnosti, ko je govoril, da ni sedel za mizo z Omanom, ampak da se je usedel le za hip, ker je čakal, da pride na vrsto za nagovor. A ko smo kasneje prejeli materialne dokaze in fotografije, se je potrdilo, da je lagal vsem, je še dejal Erjavec. "Takrat sem pa sprožil postopek glede njegove razrešitve," je dodal.

Da bi se z Balažicem pogovarjal glede Omanovih zemljišč, je zanikal tudi predsednik republike Borut Pahor. "Ne samo glede omenjene teme, tudi sicer predsednik Pahor v času mandata veleposlanika Balažica v Avstraliji ni imel stikov z njim, razen na 18. rednem letnem posvetu slovenske diplomacije 6. januarja 2014," pravijo v Pahorjevem kabinetu.

Balažic je v pogovoru z Erjavcem po ministrovih besedah zatrjeval, da je imel pooblastilo vlade za te pogovore. "Naj povem, da tega ni imel, ni imel ne sklepa ne navodila," je dejal.

Bratuškova je po Erjavčevih besedah zanikala, da bi izdala kakršna koli navodila glede tega. Lukšič naj bi ji sicer nekoč le omenil, da bi se Oman želel z njo sestati, a se sama z njim ni želela srečati, je povedal minister.

Kot je še dejal, se je pokazalo, da Balažic ni bil ustrezen mož za mesto veleposlanika. Pojasnil je, da ni bil karierni veleposlanik, ampak nekarierni diplomat in je bil na to mesto postavljen, še preden je sam prevzel mesto zunanjega ministra.

"Čudim se, da prihaja v javnost z zgodbo, ki jo je pravzaprav sam skuhal," je še menil Erjavec. Današnjo novinarsko konferenco Balažica pa sicer Erjavec povezuje s predvolilnimi potrebami.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1016)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mogerad
09. 07. 2014 16.58
-1
naša pametna vlada bi od koga kupila in se pogajala tudi za otok v piranskem zalivu. dobro morda bi čez par let ugotovili da ne obstaja in bi jokali da kako so jih zavedli in krivdo pripisali drugim
Ope?enka
09. 07. 2014 16.30
+1
Enkrat jim je ratal, zdaj bi to prakso nadaljevali, še več sodnikov bo izstopilo. Odbor 2014 zanika napad na sodnico: Ponovno so brez enega samega dokaza obsodili nedolžnega!"Nobena udeleženka shoda Odbora 2014 v ponedeljek, 7. 7. 2014, ni z dežnikom udarila sodnice," se je Odbor 2014 odzval na obtožbe o napadu na sodnico.Od Antona Panjana, predsednika Višjega sodišča v Ljubljani, Marjana Pogačnika, predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani in Janje Roblek, predsednice Slovenskega sodniškega društva zahtevamo opravičilo za hujskaški sodniški medijski napad na miroljubne udeležence shodov Odbora 2014 še posebej shoda 7. 7. 2014, brez enega samega dokaza krivde.
TOPLOVODAR
09. 07. 2014 16.15
+4
Zunanji minister in prvak Desusa Karl Erjavec je medijem zamolčal počitniško stanovanje v naselju Karigador v hrvaški Istri. Na vprašanje portala PlanetSiol.net, ki so ga zastavili prvakom strank, je glede lastništva nepremičnin odgovoril: »lastnik stanovanja v Ljubljani (71,3 kvadratnega metra), solastnik hiše v Naklem (190 kvadratnih metrov).«
Ope?enka
09. 07. 2014 16.04
+1
V aferi je sodeloval tudi Kučan, Hanzi TV pa nič o tem, bo treba še protestirat pred H-TV.
Ope?enka
09. 07. 2014 15.44
+2
Hanzi TV, danes nič več o pedofilu Omanu, Lukšiču, Bratovškovi, Erjavcu in Pahorju, če bi bil vmešan J.J. jih bi cel mesec poslušal.
ZVESTSDSu
09. 07. 2014 15.33
+2
kdaj je, ob 17 ali 17,30 bom cel Velenje pripelu, vse za SDS.
Repinclpatatis
09. 07. 2014 15.25
+4
Kučan je obiskal vlado, kdaj že ? Dogodki ki se javno vrstijo v tem času ?, AB . se z njim pogovarja, o čem ???-včeraj se je ob vprašanju glede zadeve Balažič postarala-pozelenela. Lukšič in Alenka sta se zapletla v svojih izjavah ? Zapletu se je ERJAVC B in B ! Balažičevi dokumenti in pričanje si je bilo vredno posneti . Dalje,kar se tiče dokumentov o zemlišču in last. dokument N. O. ima nekaj posebnega. Zaboji, ki se pokažejo so od kje ? BALAŽIČ JE poskrbel da lahko Kučana , Pahorja, ??Magistricosno '', Kahla, LUKŠIČA, takoj priprejo in napišejo obtožnico, sodba je lahko kot pri PRIJATELJU, v par mesecih. Tabi imela vse dokaze , ki jih JANŠEVA ne bo imela NILKOLI jasno iha . pa od tga neu nič vse bo tepihovano jasno ????
ZVESTSDSu
09. 07. 2014 15.35
-2
Naših ne obtožujemo in zapiramo, zato smo Fischerja in Maslešo nastavli.
brabusednet
09. 07. 2014 15.06
+0
Levičarji so za kos zemlje z vonjem po nafti tudi svoje otroke pripravljeni posodit pedofilom.Za svojo korist bi še z Dolfijem trgovali.Dobro,da so volitve pred vrati a sem skeptičen pravilne odločitve ljudi levo naklonjeni.
Ope?enka
09. 07. 2014 15.03
+0
CyberWorm92, upam, da se ti je zlomila roka, pijanček.
brabusednet
09. 07. 2014 15.00
+3
Danes sem v službi poslušal radjo prvi program in v nobenih poročilih niti besede o zadevi Balažic.Ubogi novinarji politično usmerjeni to je za vas tabu tema.
murglpal?ek
09. 07. 2014 15.24
-1
zvit kot presta
09. 07. 2014 14.57
+2
Oman je res vreden svojega denarja, poleg tega je še obsojen pedofilije. Slovenski politiki so v minulih letih z njim že nekajkrat "poslovali" predvsem pri orožarskih poslih. Spomnite se samo tistih nesrečnih zastarelih plinskih mask, ki so dolga leta potem nerabljena ležala v vojaških sladiščih. MORS mu jih ni hotel plačati, zato se je z državo celo nekaj tožaril. Ampak tak pač je, človek s številnimi vezami doma in po svetu in trgoves s smrtjo. Amapak, da se gredo z njim slovenski levičarski politiki tajno dogovarjati o domnevni bosanski nafti, to pa je onkraj razuma. Levičarska neumnost in pohlep dejansko ne pozna meja.
brabusednet
09. 07. 2014 14.56
-1
Po mojem se je Lukšić zanimal za zemljo zato,da bi tudi on nekaj zaslužil.Pa tudi ostali z Korlom in šiviljo na čelu.Če bi Oman res imel to zemljo v Bosni,nikoli ne bi bila lastnica Slovenija ampak vsi ti politiki ki so za to vedeli.Sedaj pa vsi lažejo in krivdo zvračajo na Balažica.Šivilji se na frisu vidi,da laže.Potem pa naj,kdo reče,da diplomska naloga ni plagijat.Z lažjo in prevarami je zlezla na politično sceno.Smilijo mi pa se njeni volilni podporniki in bodo zelo razočarani,če že niso bodi po volitvah.
B?AN
09. 07. 2014 14.52
+0
Kaj je levaki ste danes vsi nekam žalostni. Nobenega od vpletenih ne imenujete več kriminalec manipulator in ne vem kaj še. Balažic naj bi imel vse dokaze, da je SD ali pa kar Lukšič sam hotel imeti svojo vrtino v zameno za izdajo potnega lista Omanu.Sedaj upam da se odkrije še kaj o Cerarju, no pa saj za mene je že dovolj da si računa dvojne kilometrine in ima urno postavko 150€, pa tak socialni čut - zmolsti državo do konca.Sedaj mu je pa rekel Kučko dost si cuzal sedaj moraš pa prevzeti vodenje da bomo ostali lahko cuzali naprej.
asdfghjklqwertz
09. 07. 2014 14.44
+0
Ti lopovi se vlečejo ven ob vsem. Enega človeka, ki bo za njih vse naredil, kakor mu vlada naroči, bodo nekam porinili, ko/če bo javnost za to izvedela, pa bodo s prstom kazali samo na njega, da se izvlečejo ... aja, pa še volitve so.
helter skelter
09. 07. 2014 14.28
+4
Kdor je včeraj gledal Odmeve, si je lahko ustvaril sliko o levičarskih manipulatorjih in lažnivcih. Kaj so imeli za bregom? Da bodo na skrivaj v zameno za potni list Omanu dobili vrtino polno nafte, ter postali šejki? Erjavec, Bratovškova, Kučan, Pahor, Lukšič - sram vas je lahko. VSI BI MORALI ODSTOPITI IN BITI OBSOJENI.
OdGurtaSosed
09. 07. 2014 14.30
+0
murglpal?ek
09. 07. 2014 14.33
+1
dbitls@ Pozabil si omenit še pristranskost medijev....v korist levosredincev seveda...
helter skelter
09. 07. 2014 14.36
+1
Obsodil bi jih, da so se v zameno za izajo potega lista pedofilu Omanu, privat na skrivaj pogajali za zemljišče v Bosni. A ti tu ne vidiš kaznivega dejanja?
Repinclpatatis
09. 07. 2014 14.40
+1
dbitls je dovol in vsi dokazi so ! Dokazi, ki ji sodba in obtožnica za Janeza Janšo nima, jasno !!!
OdGurtaSosed
09. 07. 2014 14.41
+0
helter skelter
09. 07. 2014 14.45
-1
Če bi bil v to afero vpleten Janša, bi ga v trenutku priprli, ker so pa ta levi, bo šlo pod preprogo ....
prašekk
09. 07. 2014 15.01
-2
dbitls ......... Vse to se je začel dogovarjati Ivan ! Vem da ne verjameš ker ni nikjer pismenega dokaza, ampak tako pač je !!!!!!!
Repinclpatatis
09. 07. 2014 14.11
+1
Ko sem naredila analizo dogodka lepo pokaže, da je tu KUČAN glavni akter. ..EDINI daleč EDINI, KI ima zelo velik inters in to x 3 Zakaj naj bi ostalo vse pri Balažiču in v tišini, zakaj ??????
OdGurtaSosed
09. 07. 2014 14.15
+2
.......eeeeem, kje vidiš ti tukaj penzionista Kučana ?
OdGurtaSosed
09. 07. 2014 14.16
-1
Repinclpatatis
09. 07. 2014 14.18
+1
Vse je res in preizkušeno, sem pisala dalje, sproti briše !!
murglpal?ek
09. 07. 2014 14.19
+3
BOB@ Se ti ne zdi malo čudno, da ta ubogi penzionist hodi k predsednici vlade na kavo.........
OdGurtaSosed
09. 07. 2014 14.21
+0
Ne, zakaj bi se mi zdelo čudno ? Spoštovana oseba, 2x predsednik države, moder mož, ne vidim nič čudnega kaj šele slabega ... ... pa ti ?
Repinclpatatis
09. 07. 2014 14.21
+3
Bollazar , razmišljaj, kaj vse je njegov interes, on je glavni kar se tiče česa že in koga je mislil dodatno namočit in ??????
OdGurtaSosed
09. 07. 2014 14.25
-1
A je glavni ? Glavni česa ? Kakšen interes ? Koga je namočil ?
OdGurtaSosed
09. 07. 2014 14.26
-1
....... glede 'obiskov', so obiski pri njej prepovedani, ima Milan hišni pripor? Ne ...
murglpal?ek
09. 07. 2014 14.27
+2
BOB@ ha,ha,ha ti pa si en kljukec.......anja +++++,vem kaj misliš , pa tudi mene vztrajno briše......
OdGurtaSosed
09. 07. 2014 14.29
-1
Samo lepo sem vprašal .......... ..... odgovora pa od nikoder
murglpal?ek
09. 07. 2014 14.37
+2
Preberi si post nad tvojim, pa boš razumel zakaj ni odgovora...
OdGurtaSosed
09. 07. 2014 14.42
-2
Repinclpatatis
09. 07. 2014 14.42
+2
OdGurtaSosed
09. 07. 2014 14.48
-3
okej okej, ne se razburjat, tam imaš nov članek, spet ponarejeni dokumenti iz rok SDS
zvit kot presta
09. 07. 2014 14.51
+4
Bob, če sem jaz vso zadevo prav razumel, je bil Kučan celo prva kontaktirana oseba s tem v zvezi. In stvar je podprl!!!! tako vsaj trdi Balažic.
Repinclpatatis
09. 07. 2014 14.58
+2
Ta lican, ker ...... poklical ga bo.... fredimo več in bol temelito se ima svoj čas in jutri so dovoljene sanje po jutrišnem je nov dan. Gremo pa tja kjer naj-------+++++++ ********* Feršten ?
Repinclpatatis
09. 07. 2014 15.04
+2
Kdo je donil kolajno iz rok predsednika BIH za pomoč v tistih zabojih, ki so jih sinoč odpirali, not pa frače halo ??
BULDOH
09. 07. 2014 14.07
+2
Ehjavc-ti boš končal v tistih znamenitih kantah.....
24Ppkur
09. 07. 2014 13.36
+5
Vsi omenjeni imajo masla na glavi .... lažejo kot pes teče .... značilno za levake
OdGurtaSosed
09. 07. 2014 14.16
+0
vestalka1
09. 07. 2014 13.07
+3
Šesti čut mi pravi da so tukaj edine verodostojne besede Lukšiča, da je preverjal, če je Oman sploh lastnik zemljišča v Bosni. Vsi ostali so eni klovni v tej zgodbi, ki si brez sramu spustijo na nivo beb.ca. Joj bomo Slovenci še nasrkali. Strah me je.
24Ppkur
09. 07. 2014 13.37
+3
Meni pa sedmi čut pravi, da tudi lukščič ni brez greha .... vsi omenjeni imajo masla na glavi
M_teorija
09. 07. 2014 12.57
-2
Nobena juha se ne poje tako vroča kot tista k jo JJ skuha!?