Slovenija

Barbara Brezigar: Beznik laže

Ljubljana, 22. 07. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.Z./E.P.
Komentarji
0

Vinko Beznik, nekdanji poveljnik specialne enote policije trdi, da je Barbara Brezigar sodelovala pri pripravah na aretacijo Milana Smolnikarja v aferi Depala vas oziroma je za to vedela. Brezigarjeva pa Bezniku odgovarja, da je to "čista laž".

Barbara Brezigar
Barbara Brezigar FOTO: POP TV

Beznik pravi, da mora resnica v primeru aretacije Milana Smolnikarja priti na dan. Vi pa trdite, da njegove trditve o vašem sodelovanju pri aretaciji Smolnikarja niso točne. Beznik trdi, da ste bili prisotni pri aretaciji Milana Smolnikarja.

Ne samo, da trdim, da Beznikove izjave niso točne, temveč so čista laž. Mislim, da je bolj ali manj vsem jasno, da v teh trditvah ni niti kančka resnice, tako da mislim, da nima smisla o tem debatirati.

Beznik svojih trditev za zdaj še ni podkrepil z dokazi, čeprav trdi, da jih ima. Ga nameravate tožiti in na ta način priti resnici do dna?

Svojih trditev ne bo mogel potrditi z nobenimi dokazi, razen v primeru, da bi uporabil neke lažne listine, potem že mogoče. O morebitnem iskanju moralnega zadoščenja na sodišču pa bom še razmislila.

Zakaj se po vašem mnenju zgodba o vašem domnevnem sodelovanju v aferi Depala vas pojavlja prav zdaj, po toliko letih?

Očitno nekoga nekaj moti. Vsem pa bi predlagala, da preberejo moj sklep o zavrženju kazenske ovadbe, kjer zelo jasno piše, da je bila policija zlorabljena v politične namene.

Ob dogodkih v Depali vasi leta 1994 je bila Slovenija kot kaže na robu spopada med policijo in vojsko. Beznik pravi, da je bojno pripravljenost policijskih specialcev sam ukazal in da je bil za to sam pristojen. Vaše mnenje.

Mislim, da je v pravni državi povsem jasno, da izredne razmere lahko okliče le državni zbor. Kaj bi bilo, če bi to počela policija, si ne želim predstavljati.

Odkod je po vašem mnenju Beznik dobil informacije, da naj bi vojska načrtovala napad na policijo?

To bi morali vprašati njega. Jaz še vedno trdim, da je v primeru Depale vasi, ko sem raziskovala ta primer, prišlo do tega problema, da je šlo za obračun med politikami na hrbtih tožilcev, česar ne bom nikoli dopustila. Moramo vedeti, da so v demokratični državi veje oblasti deljene.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja