Slovenija

Bi radi imeli zmagovalne smuči Petra Prevca?

Ljubljana, 11. 03. 2016 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za smuči, ki so najboljšega slovenskega smučarskega skakalca Petra Prevca spremljale na vseh skakalnicah v letošnji zmagovalni sezoni, se lahko na dobrodelni dražbi, ki se začne v ponedeljek, potegujete tudi vi. Izklicna cena za 257 cm dolge in skupaj z okovjem okoli sedem kilogramov težke smuči, bo 360 evrov.

Peter Prevc je letos postal tako zmagovalec novoletne skakalne turneje kot svetovni prvak v poletih in dobitnik velikega kristalnega globusa, in vse to je dosegel na smučeh, ki jih bo zdaj dal na dražbo, izkupiček pa bo namenjem projektu Botrstvo.

Smučarski šampion bo svoje smuči podaril na dobrodelno dražbo.
Smučarski šampion bo svoje smuči podaril na dobrodelno dražbo. FOTO: Damjan Žibert

Dobrodelna dražba se bo po poročanju Vala 202 začela v ponedeljek, 14. marca, ob 10.10. Izklicna cena za smuči, dolge 257 centimetrov, ki skupaj z okovjem tehtajo med šest in sedem kilogramov, bo 360 evrov, kolikor znaša celoletno botrstvo za enega otroka.

Kot je za omenjeni radio povedal najboljši slovenski smučarski skakalec v zgodovini Peter Prevc, se je odločil, ''da Botrstvu podarim par smuči, ki je bil del moje dragocene opreme v letošnji zmagoviti sezoni. Z menoj so bile na vseh skakalnicah, tudi na novoletni skakalni turneji in v Engelbergu''.

Na dražbi se bodo torej znašle smuči, ki so pomemben del zgodovine slovenskega športa, prav tako pa imajo veliko vrednost tudi za Prevca. ''Zame imajo zelo veliko vrednost! So izjemno pomemben del opreme, saj so smuči krila skakalca in ko enkrat najdeš take, ki ti ustrezajo, jih imaš vso sezono ob sebi in skrbiš zanje. Te so res super,” je o pomembnem delu svoje opreme povedal najboljši skakalec in letalec te sezone.

Kot poudarjajo na Valu 202, bo dražba smuči skakalnega šampiona pravzaprav precej več kot dražba, saj bo pomenila pomemben del zbiranja sredstev za 200 otrok, ki na botra čakajo že dolgo časa in jim bo 30 evrov na mesec veliko pomenilo.

Denarja za enoletno botrstvo za vsakega izmed 200 otrok ne bodo zbirali le z dražbo smuči ampak tudi z donacijami v poljubni višini in sms sporočili z geslom BOTER5 na številko 1919.

''Večkrat sem spremljal dražbe na Valu 202. In ker vidim, da gre za zaupanja vreden projekt in da so sredstva porabljena za res dober namen, jih ob pomoči svojega izdelovalca opreme z veseljem podarim,'' je še pojasnil Prevc.

Dražba bo sicer potekala vsak dan do petka, 18. marca, do 8. ure zjutraj. Najboljšemu ponudniku bo smuči na javnem sprejemu na Kongresnem trgu v Ljubljani v torek, 22. marca, izročil Peter Prevc. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.