Slovenija

Bo Makoterjeva oproščena?

Ljubljana, 12. 09. 2007 21.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tina Kodre
Komentarji
7

Vrhovno sodišče v zadevi Milice Makoter obravnava pritožbo tožilstva, ker je višje sodišče lani Maketorjevo oprostilo.

Ji bodo v četrto znova sodili?
Ji bodo v četrto znova sodili? FOTO: Jani Dolinšek

Vrhovno sodišče bo odločitev v zadevi Milice Makoter sporočilo v roku petnajstih dni do enega meseca. Senat lahko oprostilno sodbo, ki jo je lani izreklo mariborsko višje sodišče, potrdi ali razveljavi in v tem primeru zadevo vrne v vnovično sojenje v Maribor.

Tožilstvo se je na oprostilno sodbo pritožilo, ker meni, da je dokazov za obsodbo Makoterjeve dovolj.

Ker nemški forenzik na zadnjem sojenju ni mogel ne potrditi, ne izključiti, da je lističa z navodili za uporabo telefona napisala Makoterjeva, je tožilstvo predlagalo soočenje nemškega s slovenskim forenzikom. Postavili pa naj bi še tretjega, ki bi odpravil morebitna nesoglasja med obema.

Oprostilna sodba, ki je Makoterjevo oprala obtožbe, da je naročila umor svojega moža Janka Makoterja, bi tudi na vrhovnem sodišču morala obveljati, sta prepričana zagovornika Makoterjeve. Odločitev je zdaj v rokah vrhovnega sodišča. Do sredine oktobra bo znano ali bo Milica Makoter po osmih letih dolgih sodnih postopkov oproščena, ali pa bo morala v isti zadevi še četrtič sesti na zatožno klop.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Alojz Ovni?
02. 11. 2007 19.26
V nedolžnost gope Milice Makoter sem bil prepričan od vsega začetka, Na to temo sem oddal svoj komentar že pred davnim časom. Bravo gospa Makoter. Sicer pa se tudi osebno poznamo. Še naprej veliko poslovnih uspehov vam želim.
senca2007
13. 09. 2007 13.34
Kot Mestece Peyton svoje čase... (zeh zeh)
zurbrigen
13. 09. 2007 13.10
@dejan.keuc Oni na zečetku vedno imajo dovolj dokazov, ker takrat si razlagata dokaze po svoje (tožilstvo in policija) po 6 mesecih pripora mora biti vložena obtožba, drugače te morajo spustit, po obtožbi pa imajo še 2 leti fore da ti zadevo dokažejo in pravnomočno obsodijo, če si v priporu več kot 30 mesecev brez pravnomočne sodbe, odkorakaš domov, kot je makotereva. Da pa je zadeva taka, so krivi samo tožilci in policaji, ker nimajo potrpljenja, ampak vsi evforični ko je treba koga zapret in delat preiskave, delajo napake, zaradi katerih pozneje evidentno krivi odhajajo na prostost in bašejo v žepe odškodnine. Čezdalje večkrat pa se vprašam. če teh napak ne delajo namerno, ker največkrat jo naredijo v odmevnih primerih, zakaj je ne naredijo pri lopovu ki je vlomil v šacuno in ukradel flašo vina-salamco-čike ? Zakaj mali lopovi nikoli ne odkorakajo s sodišča zaradi napake sodišča ali policije ??
Dejan Keuc
13. 09. 2007 08.57
Ne pravim da mora v zapor... Če je nedolžna pa naj je ne bi niti priprli, če vedo da nimajo dovolj dokazov... Ne pa da samo kradejo čas in denar...
bonsai9@email.si
13. 09. 2007 07.52
Na kol jo nataknit morilko. Že tako je tko nagraužna, da vsakogar mine do hrane za nekaj dni, da jo sam vidi.
Razcefuk
13. 09. 2007 02.01
V zapor naj jo vržejo in nehajo zapravljat napeša denarja.
Dejan Keuc
12. 09. 2007 22.18
Bravo slovensko tožilstvo in policija!!! Kot vedno.. Odškodnina pa bo ogromna... Kdo jo bo plačal? Tožilci in kriminalisti? Prav bi bilo.. Na žalost pa bomo to kot vedno davkoplačevalci..