Slovenija

Putinov 800 tisoč evrov vreden mercedes že 'priletel' v Slovenijo

Ljubljana, 29. 07. 2016 09.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Prvo od štirih ruskih letal je že pristalo v Sloveniji in pripeljalo vozni pas ruskega predsednika. Na njem je k nam prispel tudi Putinov črni mercedes, ki ustavi napad iz praktično vseh vrst vojaškega orožja. Putin ne bo dobil državnega darila, bo pa domov odnesel skodlo.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Putin državnega darila ne bo dobil
    03:32
    Iz SVETA: Putin državnega darila ne bo dobil
  • Iz 24UR: Putinov obisk ne bo samo pietetni
    01:35
    Iz 24UR: Putinov obisk ne bo samo pietetni
  • Iz 24UR: Slovenija je pripravljena
    03:16
    Iz 24UR: Slovenija je pripravljena
  • Iz 24UR: Središče dogajanja bo na Vršiču
    01:36
    Iz 24UR: Središče dogajanja bo na Vršiču
  • Iz 24UR: Putin iz letala direktno na Vršič
    01:17
    Iz 24UR: Putin iz letala direktno na Vršič
  • Iz 24UR: Utrjevanje vezi
    02:21
    Iz 24UR: Utrjevanje vezi
  • Iz 24UR: Ruski vozni park že pri nas
    01:35
    Iz 24UR: Ruski vozni park že pri nas
  • Iz 24UR: Kakšna bo večerja?
    02:17
    Iz 24UR: Kakšna bo večerja?
  • Iz 24UR: Ruski gosti v Kranjski Gori
    02:07
    Iz 24UR: Ruski gosti v Kranjski Gori
V nedeljo v oddaji 24UR ne zamudite rubrike 24ur Fokus, v kateri bomo osvetlili slovensko - rusko zgodbo. Zgodovina, ljudje, politika odnosi, posli ...

Ruski predsednik Vladimir Putin, zaradi katerega se ne le pri nas, ampak tudi v sosednjih državah obetajo težave v prometu, bo na letališče Jožeta Pučnika prispel v soboto ob 13. uri. Njegov vozni park pa je že v Sloveniji. Pripeljalo ga je prvo od štirih ruskih letal, ki prihajajo k nam. Med njimi je tudi Putinova črna mercedesova limuzina, ki po ocenah stane okoli 800 tisoč evrov. Tritonsko vozilo je sicer pravi oklepnik: ustavi napad iz praktično vseh vrst vojaškega orožja. Usposabljanje, da postaneš Putinov voznik, pa lahko traja kar od sedem do petnajst let. 

Putinov mercedes je že v Sloveniji.
Putinov mercedes je že v Sloveniji. FOTO: AP

Putin se bo po dosedanjih načrtih z Brnika odpeljal naravnost do Ruske kapelice, kjer ga bo sprejel predsednik republike Borut Pahor, skupaj pa bosta po končani slovesnosti nato odšla na ljubljanske Žale, kjer bo okoli pete ure popoldne otvoritev Spomenika sinovom Rusije in Sovjetske zveze, ki so umrli na slovenskih tleh v prvi in drugi svetovni vojni. Pred delovno večerjo na Brdu pri Kranju bosta imela predsednika na voljo kar 45 minut za pogovore na štiri oči, nato pa bo ruski državnik zvečer odpotoval nazaj v Moskvo.

Obisk je deležen velikega zanimanja. Za slovesnosti pri Ruski kapelici je namreč akreditiranih kar 260 predstavnikov medijev, od tega okoli polovica tujih.

Putin in pahor se rokujeta med srečanjem na Brdu pri Kranju 22. marca 2011.
Putin in pahor se rokujeta med srečanjem na Brdu pri Kranju 22. marca 2011. FOTO: AP

V Sloveniji je nekaj prahu dvignila narava obiska. V uradu slovenskega predsednika so v sporočilu za javnost namreč izpostavili, da bo Putinov obisk dogodek pietetne narave, katerega sporočilnost je pomen miru in nujnosti dialoga za ohranjanje miru, a bo tudi priložnost za dialog. Kremelj pa je na svoji spletni strani v napovedi zapisal, da bo šlo za delovni obisk. Napovedali so še, da bosta strani na najvišji ravni govorili o ključnih vprašanjih dvostranskega sodelovanja na področju trgovine, gospodarstva, investicij, kulture in humanitarnih zadev, bo pa to tudi priložnost za izmenjavo stališč o aktualnih vprašanjih v svetu in regionalnih vprašanjih.

Dilemo je razrešil zunanji minister Karl Erjavec, ki je pojasnil, da bo obisk pietetne narave, bodo pa ob robu potekali tudi neformalni pogovori. "Je pa predvidena tudi delovna večerja, na kateri se bomo verjetno pogovarjali tudi o drugih temah," je dejal.

Očitno večerja na gradu Brdu ne bo le vljudnostno srečanje. Slovenski in ruski politični vrh se bosta težko izognila tudi težkim temam. Denimo gospodarstvo in evropske sankcije proti Rusiji, ki jih podpira tudi Slovenija, pa ukrajinska kriza in napotitev 30 slovenskih vojakov na latvijsko-rusko mejo.  Državi tudi zelo različno razumeta vlogo človekovih pravic in medijske svobode. Slovenska stran pa bo verjetno tudi lobirala za kandidaturo Danila Türka za generalnega sekretarja Združenih narodov.

Erjavec je kritikom obiska sicer sporočil, da je bil obisk dogovorjen že pred ukrajinsko krizo.

Putin bo v dar dobil skodlo

Putin bo v dar dobil originalno, sto let staro skodlo z Ruske kapelice.
Putin bo v dar dobil originalno, sto let staro skodlo z Ruske kapelice. FOTO: Thinkstock

Slovensko stališče o naravi obiska bo obveljalo tudi pri poklanjanju daril.  Ker to ni uradni obisk, tokrat darila s strani države za ruskega predsednika ne bo, so proočali v oddaji Svet.  Mu bo pa društvo Slovenija Rusija podarilo 100 let staro skodlo s strehe Ruske kapelice, eno od skodel, ki so jo tja položili ruski ujetniki, ko so kapelico gradili.

Ni pa še znano, kaj bo ruski predsednik jedel na delovni večerji na Brdu, vsekakor pa bo šlo za kombinacijo značilnih slovenskih jedi, prilagojenih okusu gosta.

 

Kdo je povabljen? 

Slovesnosti ob Ruski kapelici se bo udeležil slovenski in ruski državni vrh, pa tudi visoki predstavniki katoliške in ruske pravoslavne cerkve. Kot je znano, je častni pokrovitelj letošnje slovesnosti predsednik republike Borut Pahor, kot najvišji ruski predstavnik doslej pa bo pod Vršič ob stoletnici kapelice prišel tudi ruski predsednik Vladimir Putin.

Na spominski slovesnosti med drugim pričakujejo premierja Mira Cerarja, predsednika državnega zbora Milana Brgleza, predsednika državnega sveta Mitjo Bervarja in več ministrov. Med njimi so po neuradnih informacijah zunanji minister Karl Erjavec, notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak, gospodarski minister Zdravko Počivalšek in minister za kulturo Tone Peršak. Na slovesnost je vabljenih tudi več poslancev.

Tudi v ruski delegaciji na slovesnosti bo več ministrov. Neuradno naj bi bil med njimi ruski minister za zveze in množične komunikacije Nikolaj Nikiforov ter namestnik ruskega zunanjega ministra Aleksej Meškov.

Tako kot vsako leto bo pri Ruski kapelici tudi delegacija ruske pravoslavne cerkve. Letos šteje 21 članov, na njenem čelu pa je vodja urada za zunanje zadeve pri moskovskem patriarhatu, metropolit Hilarion. Katoliško cerkev bosta na slovesnosti zastopala ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore in celjski škof Stanislav Lipovšek.

Poleg visokih gostov bodo k Ruski kapelici prišli tudi drugi obiskovalci. Prireditelji jih pričakujejo okoli 2500. Zaradi najstrožjih varnostnih ukrepov spričo udeležbe ruskega predsednika bodo morali v Kranjski Gori vsi skozi varnostni pregled, pri sebi pa bodo morali imeti akreditacijo.

Visoki predstavniki katoliške ter ruske in srbske pravoslavne cerkve na ekumenskem srečanju
Visoki predstavniki katoliške ter ruske in srbske pravoslavne cerkve na ekumenskem srečanju FOTO: Društvo Slovenija Rusija

Ekumensko srečanje predstavnikov treh cerkva

Na ekumenskem srečanju v Ljubljani so se danes sešli visoki predstavniki katoliške ter ruske in srbske pravoslavne cerkve. Delegaciji ruske in srbske pravoslavne cerkve je gostil ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. Na čelu delegacije ruske pravoslavne cerkve je bil vodja urada za zunanje zadeve pri moskovskem patriarhatu, metropolit Hilarion, delegacijo srbske pravoslavne cerkve pa je vodil zagrebško-ljubljanski metropolit Porfirije Perić. Na srečanju so sprejeli skupno izjavo, katere sporočilo je bilo poslanstvo miru in dialoga med vsemi tremi cerkvami.

Putin v Sloveniji
Putin v Sloveniji FOTO: Putin v Sloveniji
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (538)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FesterAdams
30. 07. 2016 13.02
-4
Ta mercedes je vreden 0.8milijona samo za rajo, kot smo mi. V resnici je vreden in je tudi stal vsaj 5X več. En vsrani McLaren, Koenigsegg ali Pagani stane mimogrede milijonček, seveda za butlje. Ta oklepnik pa s svojimi materiali, tehnologijo in varnostjo sploh ni primerljiv z omenjenimi. Če bi vračunali še DDV, ki ga država sama sebi valjda ne plačuje, razen naše, pa bi kočija bila še kaka dva ali tri cigle drašja. Brez veze je edino to, da ščiti osovraženo osebo. Pozdravlja vas Ana Politkovska...
dagi23
30. 07. 2016 08.07
-1
A na MB-ju bo tudi vinjeta za AC?
dagi23
30. 07. 2016 08.06
+1
Me zanima če bo imel ta mercedez tudi vinjeto ko bo šibal po AC?
FesterAdams
30. 07. 2016 13.03
Glede na maso in moč motorja bi najbrž spadal pod kategorijo tovornjakov.
KardinaIFrancRodeVKristusu2
29. 07. 2016 21.59
+46
Putin heroj, naš slovanski brat!.... Zasluži si absolutno varnost, on je edini, ki nas brani pred popolnim suženjstvom in hlapčevanjem ZDA in EU.... Ruske zastave smo pravi Slovenci, avtohtoni slovani že izobesili in s ponosom pričakujemo obisk največjega državnika sodobnega časa!..... AVE PUTIN, NAŠ HEROJ, SLOVANSKI BRAT, ŽLAHTNA SLOVANSKA KRI!!!! Ponosen sem, da sem slovan!!!
FesterAdams
30. 07. 2016 13.04
-1
KardinaIFrancRodeVKristusu2
29. 07. 2016 21.57
+17
Poglejte posnetek na YT: ˝Vladimir Putin-The Last Emperor˝…… THE BOSS V PRAVEM POMENU BESEDE…..
KardinaIFrancRodeVKristusu2
29. 07. 2016 21.57
+2
…kar oči so se mi zarosile…. Ponosen sem, da sem slovan!....
Mladen sir
29. 07. 2016 21.55
-2
Putin bo tukaj cela SLO posluša V.S: -miselno pa nisem dobil povabila .samota za SLO.lp
Simoni?
29. 07. 2016 21.48
+27
Slovenija - druga Švica, Rusija - raj na zemlji.... Le še Brane Kastelic manjka, pa bo jutri zbor treh največjih pravljičarjev, ki jih svet premore.. Po vzoru na Pavarottija, Dominga in Carrerasa.... pa to.
srebrnibreg
29. 07. 2016 21.49
-22
korintos23
29. 07. 2016 21.50
-21
srebrnibreg
29. 07. 2016 21.54
-22
kori- si ga videl. Že spet je pod drugim nickom.
SEJBOBOL
29. 07. 2016 21.45
+7
Uhahah kolk cirkev je , če bi obstaju 1x bog kot pravijo bi bila samo 1x vera , kar pa ni in ne bo mogoče , torej v kaj verjamemo v 1000x cerkev ali 1x boga . Najbolš v tisto kar vidiš in otipaš , če GA ne vidiš lahko samo slepo verjameš ...
korintos23
29. 07. 2016 21.46
+17
Najslabše pa je ko komunist prične v boga verjeti, potem pa vrag šalo jemlje!
iGURT
29. 07. 2016 21.54
+10
Religije ki temeljijo na dogmi, na slepi veri v to kar izreče cerkvena avtoriteta, brez lastnega izkustva, nimajo nobene veze ne z spiritualnostjo ne z Bogom, ....imajo vezo edino z biznisom. cin cin cvenk
korintos23
29. 07. 2016 21.43
+38
Javno mnenje, anketa, je tudi močno na strani Putina in normalnih ljudi!
NapovedovalecPrihodnosti
29. 07. 2016 21.47
-22
Hahahahahahahaa.Katerih normalnih??Pa menda nisi ciljal na sebe piljana,ijogurta,srebrnegadreka in ostalih tvojih bratrancev z dolenjske vasi?
korintos23
29. 07. 2016 21.48
+7
Zadnjič si se pa hvalil za tistih vaših 14%?
iGURT
29. 07. 2016 21.49
+7
na tebe kokodajočega pacienta z NoraTV 100% da ni mislil v tem svojem stavku..
NapovedovalecPrihodnosti
29. 07. 2016 21.55
-10
NapovedovalecPrihodnosti
29. 07. 2016 21.56
-4
srebrnibreg
29. 07. 2016 21.58
+6
ginger- Tako si pameten, da imaš glavo za štiri noge ne samo za dve.
NapovedovalecPrihodnosti
29. 07. 2016 21.59
+0
nemod
29. 07. 2016 21.42
+18
vozni pas? a ste vi total prtisnjeni na 24ur?
TRUMPP
29. 07. 2016 21.36
+4
Nemški avto,...vse jasno.....pa to.
korintos23
29. 07. 2016 21.38
+5
iGURT
29. 07. 2016 21.39
+4
me zanima če so tudi pri tem nemci goljufali na testih ..
KardinaIFrancRodeVKristusu2
29. 07. 2016 21.42
+28
Nemški avto izdelan iz RUSKEGA jekla, akumulator poganja RUSKI litij, in deluje na bencin RUSKEGA Gazproma.... Brez RUSKEGA plina pa bi stroji v tovarni Mercedeza obstali, delavci pa zmrznili.... Brez RUSKIH miljarderjev pa bi Mercedes že propadel....... PUTIN HEROJ, VELIKA RUSIJA!!!!!!!!!!!!!!!
NapovedovalecPrihodnosti
29. 07. 2016 21.49
-14
Zakaj pa putina niso usmerili po poteh kjer so še ostale protitankovske mine,da bi videl ali je ta kanta v kateri se je pripeljal kaj vredna ali ne?
korintos23
29. 07. 2016 21.51
+8
KardinaIFrancRodeVKristusu2
29. 07. 2016 21.57
+4
TRUMPP
29. 07. 2016 21.59
+4
Vse rusko,...samo pamet nemška,....Vse jasno,..pa to.
rdecioktober
29. 07. 2016 21.34
+14
A Mramor in njegovih 15 zapooslenih idiotov na ministrstvu za finance je ze spakiralo ..
korintos23
29. 07. 2016 21.35
+14
TRUMPP
29. 07. 2016 21.37
+12
Ne še,..odpravnino še pokasirajo,..potem gredo pa k drugim jaslim,....
rdecioktober
29. 07. 2016 21.39
+11
TRUMPP
29. 07. 2016 21.32
+10
Toti vaši novinarki pa šminko pošlihtajte,....Vse jasno,..pa to.
korintos23
29. 07. 2016 21.28
+1
Po odhodu Putina bo 100 nickni tudi tako delaven kot danes?
srebrnibreg
29. 07. 2016 21.33
+12
Moral je pa biti lenuh ali pa lopov v Jugi, ker pravi, da sedaj boljše živi kot takrat. Dejansko verjetno pojma nima kako se je živelo takrat, ker kdor je hotel delati je imel kar je rabil.
korintos23
29. 07. 2016 21.36
+10
V Jugi še ni šlo s tipkovnicami služiti in noč in dan noreti, pa tudi SDS še nismo imeli da bi mu to plačala!
srebrnibreg
29. 07. 2016 21.48
+8
Kar v smeh me spravi, ko piše, da na teden 70 ur dela. Kot, da je sedenje pred računalnikom in kopiranje enih in istih postov na članke pod stotimi nicki z pravljično vsebino kakšno delo.
NapovedovalecPrihodnosti
29. 07. 2016 21.51
-11
Škoda da putin ni raje za ta denar koliko naj bi bil vreden ta avto šel raje na operacijo vsaditve vsaj malo možganov.Bi lahko levim kokodakarjem (konjrintos23,srebrnidrek,ijogurt,piljan,kozlerika itd.)kaj malenkosti dopovedal tako jim bo pa spet ostala dalje praznina v glavah katere nosijo,da jim ne pada dež v grlo.AAAhhhhhhaaaaahhhhaaaaa
srebrnibreg
29. 07. 2016 21.53
+0
NapovedovalecPrihodnosti 29.07.2016 21:34:59 -1 1 Škoda da putin ni raje za ta denar koliko naj bi bil vreden ta avto šel raje na operacijo vsaditve vsaj malo možganov.Bi lahko levim kokodakarjem kaj malenkosti dopovedal tako jim bo pa spet ostala dalje praznina v glavah katere nosijo,da jim ne pada dež v grlo.AAAhhhhhhaaaaahhhhaaaaa
iGURT
29. 07. 2016 21.55
+8
isti trol kot rozika in še nekaj ostalih desnosučnih
iGURT
29. 07. 2016 21.22
+19
Ko je bil Putin ta mesec na Finskem tam nihče od desnosučnih ni kokodakal, očitno imajo tam bolj normalno desnico kot je ta ekstremna desnica iz NoraTV
korintos23
29. 07. 2016 21.25
+11
Ker finska desnica ni nastala iz trdih komunistov kot naša!
puspan
29. 07. 2016 21.26
+5
Gurt tu bi se celo strinjal s teboj, čeprav sva mnogokrat različnega mnenja.
korintos23
29. 07. 2016 21.32
+7
puspan, pa kako naj imamo pravo desnico če je nastala iz komunistov? Sramota za človeštvo je desnjak nastal iz trdega komunista, in takih nimamo malo.
puspan
29. 07. 2016 21.46
+6
Aha, se vidi, kdo je na cenzuri, spet mekani ć, kot vsepovsod.
NapovedovalecPrihodnosti
29. 07. 2016 21.53
+1
Konjrintos23.....Tako je bravo.Murgeljčan je samo eden in edini aleluja.
korintos23
29. 07. 2016 21.54
+6
šmajser1
29. 07. 2016 21.21
-1
Lepo trosimo denar, doma pa polovica ljudi na minimalki! Doba bi naj raje ostal!
šmajser1
29. 07. 2016 21.21
+0
korintos23
29. 07. 2016 21.22
+11
šmajser1
29. 07. 2016 21.25
+7
Ti, ki majo 400 eur pokojnine in tisti z minimalno placo so bolj doma v podnajemniskem stanovanju in tuhtajo kako bodo prilezli skozi mesec! Medtem ko elita vabi elito,da se malo menijo, da jim pac ni dolg cajt.
korintos23
29. 07. 2016 21.33
+2
Se motiš, milijon in nekaj deset tisoč jih je na hrvaški obali, ostali pa še kje drugje! Zakaj toliko jamraš in sereš po moji domovini?
113113
29. 07. 2016 21.18
+5
putin bi lahko za darilo našim veleumnim podaril kakšno lado njivo. pahor pa v zamenu njemu tisto kamelo ali kaj že je.
korintos23
29. 07. 2016 21.22
+1
Covidus
29. 07. 2016 21.27
+3
Uporabnik113089
29. 07. 2016 21.17
+12
Putin ima v uporabi letalo Ilyushin Il-96-300PU, naš Borut pa ima Falcona 2000 na servisu od leta 2013. Da se ve kdo je večji frajer.
iGURT
29. 07. 2016 21.19
+4
AlternativeFacts
29. 07. 2016 21.23
+12
Pahor ma miške male, Putin pa babuške...... :))
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.16
+8
jutr pride james bond putin : ))) on wsaj ne skriwa da je bil wčas w kgb : )))) janšot ni pa ne tič ne miš : ))))) po enih informacijah je bil cia agent po drugih pa udba pa to : ))))
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.16
+5
za gospodarstwo se mu pa hebe : )))) njemu so bolj pomembne kosti w gajbicah w barbara rowu k pa ene elektrarna teš6
iGURT
29. 07. 2016 21.18
+1
gajbice, Kučan, Udba, migranti, ...ostalega nima.
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.19
+1
komunistična partija sds kaj naj rečem : ))))
Uporabnik113089
29. 07. 2016 21.19
+8
Elektrarna TEŠ6 pa je produkt Meha in Potrčevih "Socialnih" demokratov.
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.21
+1
če je on desničar sm jst picikel : )))) komunistična partija napolno : ))) prwo je janšot pa stranka pol mugoče če kej cajta ostane pa dnarja dobijo zombiji pa to : )))))
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.22
+1
španowija te6 bla sd plus sds : )))) še en dokaz kok znajo zlo lepo sodelowat med sabo : )))) drgač so pa wsi isti : )))))
Uporabnik113089
29. 07. 2016 21.22
+7
Janša je toliko desničarja, koliko so Kučanovi "Socialni" "demokrati".
iGURT
29. 07. 2016 21.26
+2
korintos23
29. 07. 2016 21.27
+5
Kaj vaš te tak toti TEŠ 6 moti, delavci imajo službe, tajkuni so si pa malo opomogli!
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.30
+3
pokradli so pa kako miljardo z aneksi : ))))
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.31
+1
mokre sanje zoknija : ))))) da pokrade miljardo pa zlifra 10% ke na ciper : ))))
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.33
-1
weš kolk je 10% korintos od miljarde?? : )))) to je 100 jurjeu : ))))
korintos23
29. 07. 2016 21.34
+1
Cyber, zakaj pa ne bi kradli če vedo da ne bodo kaznovani!?!
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.35
-2
se oprawičujem to je 10% od miljona : ))) od miljarde je 10 miljončkou pa to : ))))
korintos23
29. 07. 2016 21.37
+2
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.37
+1
itaq maš prou korintos : ))) če cmero legalno krade pa bramor zakaj nebi še ostali se popolnoma strinjam : ))))
korintos23
29. 07. 2016 21.38
+2
Cerar je še najmanj od teh pokradel samo ti tiste velike lopove zagovarjaš!
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.40
-2
desetiški system mamo drgač korintos : ))) 1 meter je 10 000 obseg zemlje itd : )))) 10 kubičnih centimetrou je en kilogram itd : )))))
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.41
-1
ahh kje pa cmeero nč ni kriw sam swetuje občasno po šolah za 100 jurjeu itd : ))))
korintos23
29. 07. 2016 21.41
+2
korintos23
29. 07. 2016 21.42
+2
Cyber, to kar svetuje ni kraja, svetoval je tudi za časa tvojega svetega Ivana!
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.43
-1
se poprawljam en kubični liter je 10 cm x 10 cm x 10 cm w kocki : ))) w to naliješ en liter wode k tehta en kilogram pa to : )))))
korintos23
29. 07. 2016 21.44
+2
A ti Evre že na litre brojiš? Potem so te pa litri že daleč pripeljali! hahaha
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.45
-3
nemorš wrjet w kocko 10x10x10 naliješ liter wode pol jo pa wržeš na wago je eno kilo : ))))
korintos23
29. 07. 2016 21.47
+2
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.48
-1
korintos23
29. 07. 2016 21.49
+1
Jaz imam belo vino in modro frankinjo, če ti to kaj pomaga!
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.49
-3
kolk je pospešek prostega pada drgač korintos k si tko pametn : ))))
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.52
-3
ti bom jst powedu to ene 10 metrou na sekundo kwadrat : )))) gremo k mal bolj komplexnim wprašanjem : ))) če te jst spustim iz 100 metrskega stolpa s kako hitrostjo boš prletu ob tla : )))))
korintos23
29. 07. 2016 21.53
+0
Jaz grem na Jogi k ženi ti kot samec pa to lahko računaš celo noč! Lahko noč Cyber, manj pij, drugače si dober dedec.
CyberWorm90
29. 07. 2016 21.55
-1
čevapgpt
29. 07. 2016 21.15
+5
Vozni pas ali ste mislili slučajno vozni park? Je pripeljal še svojo cesto s sabo? Ali pa ste mogoče začeli zaposlovati pri vas šalabajzerske " novinarje" iz žurnala, ki so komaj pisni?
Udovch
29. 07. 2016 21.28
+2