Slovenija

Bo zakon navijaškim izgrednikom pristrigel krila?

Ljubljana, 01. 10. 2010 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Bojana Ksela/Brane Kastelic
Komentarji
71

S spremenjenim zakonom o policiji naj bi bile kazni za navijaške izgrede izredno hude. Zgled bo Velika Britanija, kjer denimo za vrženo baklo na igrišče sledi kazen 15.000 evrov.

S spremenjenim zakonom o policiji naj bi bile kazni za navijaške izgrede izredno hude. Zgled bo Velika Britanija, kjer denimo za vrženo baklo na igrišče sledi kazen 15.000 evrov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (71)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Torcida Split
07. 10. 2013 22.55
Torcida Split
19. 10. 2010 15.25
Tu se vidi da so usi ko hočejo uturit zakon u navijačih popolnoma neumni ! V anglji je na tekmi 50.000 ljidi in več, da so bile smrnte žrtve. Daj je bila kaka smrtna žrtev s SLO?' tam so razdejali in požigali štadijone daj je bilo to v SLO? ker se 50 mulcov stepe pa zakon ki vam je logika? na tekmi 1x več policistov in varnosnikov... in to je to prosim vas na slo ligo je povprečno 850 gledaucev :D ZRESNITE SE IN POMISLITE KA GOVRITE !!!
dule100
03. 10. 2010 10.06
Zakaj pišete "navijaški izgrdniki" ? To so navadni huliganski pretepači ! Za njih se ni treba delati stroškov z raznimi ograjami in kletkami. Enostavno se jim prepove vstop na šadion. Seveda pa je problem v tem, da bodo potem našli drugo področje za svoje izživljanje. Kajti njim so klubske barve malo mar !
buenos
02. 10. 2010 20.16
sej gledam po TV tekme angleške lige,jim kaj manjka?polni stadioni,navijanje domačih in gostujočih navijačev,prepevanje,skandiranje...pa ravno tako nimajo visokih ograj , ki bi ločevale gledalce od igrišča,ni bakel,ni razbijanja stolov,ni uletavanja na igrišče...pa isto ljubijo svoja mesta,klube...sej pa tuki ni govora o prepovedi ogleda tekem ultrasom,le malo bolj civilizirano naj bi izgledalo vse skupaj
prehlad
02. 10. 2010 20.13
SAJ KOMUNJAKOVIČEM JIH NE MOREJO KJER JIM ŠE ZRASLI NISO RAZEN REPA
Davorin Hergamas
02. 10. 2010 19.15
zamujate 20 let,pa boljše zdaj kot nikoli
domremy
02. 10. 2010 18.49
bergmann 02.10.2010, 16:47 2 vsi, ki se imate za ekstremno pametne in govorite da smo navijači neizobraženi, bi vam rad povedal, da se hudo motite saj večina navijačev dela fakultete in tudi sam sem študent letalstva in sem bodoči pilot saj že letim manjša letala. zato prosi da se malo zamislite glede komentarjev, ki jih pišete in so velike zmote. POTEM SE PA ZAČNITE OBNAŠATI VAŠEMU "VEČINSKEMU" FAKULTETNEMU IZOBRAŽEVANJU PRIMERNO....civiliziran in šolan človek ne uničuje javne lastnine kot zaostala opica. Poleg tega kakšna ura materinščine ne bi škodila in bi PILOTIRALI namesto "leteli" manjša letala... Zanimivo da ostali lahko gremo na tekmo in fajn navijamo ter spodbujamo naše fante in dekleta tudi brez divjanja po tribunah....DEJMO KRIM!!!!;)
titovka
02. 10. 2010 17.57
jaz bi jim čist porezala krila.
zelenagoba
02. 10. 2010 17.33
če nebi bilo dregonsov pa viol na tej tekmi, bi bili s 15€ plačane karte zelo oškodovani! Za začetek bi bilo najbolj, da začnemo kar mi trenirat ker tok kokr je pa slovenska liga u podnu, pa pomojm tud liga ferskih otokov ni.. začnimo z nogometom, nato pa z navijači. bodte srečni da kdo sploh pride.. če nebi bilo ultrasov bi jaz in moj prijatelj zasigurno prespala oba polčasa!
TravisBarker
02. 10. 2010 16.56
namest da se kle ukvarjajo z raznimi zakoni da bodo ustavl navijace naj se raj ukvarjajo zdej z stavko in z tem sranjem ko je... IN se neki... Če ze bodo uvedl ta zakon zakaj ga sele zdej ? Dragonsi in viole se niso pretepale blo je neki mansih izgredov razn viole so metale stole in zgale stadion ... Ampak zrd takih k so zgal stadion pa metal stole in jih lomil so pa kamere na stadionu ampak * in je se g. Janković reku da bodo usazga izgrednika izsledil... seveda se nobenga niso... Pa Lp Viole *
bergmann
02. 10. 2010 16.47
vsi, ki se imate za ekstremno pametne in govorite da smo navijači neizobraženi, bi vam rad povedal, da se hudo motite saj večina navijačev dela fakultete in tudi sam sem študent letalstva in sem bodoči pilot saj že letim manjša letala. zato prosi da se malo zamislite glede komentarjev, ki jih pišete in so velike zmote.
motofrik
02. 10. 2010 15.07
Mislim, da je večina navijačev (tistih, o katerih teče debata o kaznovanju) totalnih zgub, ki jim je edini cilj pijančevanje in ''navijanje''. O.K., naj se pretepajo po stadionih, ampak po mestih se znašati nad avti, klopmi... tu pa ni milosti. To ni navijaštvo. V takih primerih pa dat policiji povsem proste roke.
motofrik
02. 10. 2010 15.02
Ta zakon naj se sprejme in dosledno izvaja. Pa ni važno, je Viola, Dragon.. ali pa iz Kuzldorfa.
domremy
02. 10. 2010 13.58
Slo2121 02.10.2010, 12:47 1 BRAVO BRAVO..... Vsak navijač je primitivec z IQ pod 60, nima nič drugega počet kot pit alkohol in dobiva denar od borze ker tak šole ni mogel dokončat.... Še enkrat bravo !! za tiste, ki to niso razumeli to je bilo sarkazem !! Tisti ki tu pišejo pa so tak pametni (ja prepoved, denarnekazni...) vi nimate pojma o navijaštvu ali pa kaj pomeni svoje mesto pa klub ljubiti ! Vi ste tisti ki ste zakompleksani in ste glasni samo prek interneta, ker nimate pravega življenja pa ne vete zakaj živite ! Vsak navijač je iz Maribora, Ljubljane, Celja... Bi vse naredo za svoj klub. Nekaj se naj mestna uprava pa klubi vprašajo kdo je od koga odvisem navijači od vas ali vi od njih ? Vse kaj boste z zakonom naredili je to da bodo prazne tribune in da boste lahko vse stadione dol podrli ker nebo nobeden hodo več na tekme !! Jaz priporočam vsem navijaškim skupinam, da ne grejo na nasljedno tekmo naj bodo prazni sektori, če neželijo imet navijačev !! Bomo videli kako bo te vzdušje. ZANIMIVO. Nisem vedela, da svoj klub bolj ljubijo tisti, ki razbijejo pol stadiona, in da je ljubezen do svojega mesta nekaj vredna le, če se jo izkazuje z zažiganjem raket, lomljenjem inventarja in garbanjem navijačev nasprotnega moštva. Nisem vedela, da je to nasilno vzdušje edino pravo in da bodo tribune prazne, če se bo največjim razgrajačem prepovedal vstop. Saj, kar pojdite. Ampak za vsako škodo, ki jo naredite, naj vam izstavijo račun. In bodite dedci, za kakršne se imate, pa sprejmite odgovornost za to, kar počnete.
Red_October
02. 10. 2010 13.51
Me zanima,če tile huligani tudi doma izvajajo takšne razbijaške pohode.
Yugos
02. 10. 2010 13.23
Navijač je človek ki nima ciljev v življenju in lahko edino skozi uspeh kluba čuti zadovoljstvo
Slo2121
02. 10. 2010 12.47
BRAVO BRAVO..... Vsak navijač je primitivec z IQ pod 60, nima nič drugega počet kot pit alkohol in dobiva denar od borze ker tak šole ni mogel dokončat.... Še enkrat bravo !! za tiste, ki to niso razumeli to je bilo sarkazem !! Tisti ki tu pišejo pa so tak pametni (ja prepoved, denarnekazni...) vi nimate pojma o navijaštvu ali pa kaj pomeni svoje mesto pa klub ljubiti ! Vi ste tisti ki ste zakompleksani in ste glasni samo prek interneta, ker nimate pravega življenja pa ne vete zakaj živite ! Vsak navijač je iz Maribora, Ljubljane, Celja... Bi vse naredo za svoj klub. Nekaj se naj mestna uprava pa klubi vprašajo kdo je od koga odvisem navijači od vas ali vi od njih ? Vse kaj boste z zakonom naredili je to da bodo prazne tribune in da boste lahko vse stadione dol podrli ker nebo nobeden hodo več na tekme !! Jaz priporočam vsem navijaškim skupinam, da ne grejo na nasljedno tekmo naj bodo prazni sektori, če neželijo imet navijačev !! Bomo videli kako bo te vzdušje.
igicza
02. 10. 2010 12.14
V tej vladi do zdaj ni bil sprejet en pameten zakon!!!!!!!!! Zato bi že čas bil, da sprejmejo kakšen nov zakon, toko kot je npr. ta, kjer se predlaga prepoved vstopa za izgrednike, visoke kazni, itd. To povsem podpiram!!! Poleg večje varnosti in manjše škode, bi izgredniki učinkovito polnili proračun!!!! Kdor greši naj plača, ne pa da se proračun polni z denarjem nedolžnih državljanov.
gulmor
02. 10. 2010 11.52
Vse zakone sprejemamo prepozno...ko je škoda že narejena. Pa ni treba nič na novo odkriti...zgledov je ničkoliko po Evropi.
domremy
02. 10. 2010 11.39
tovrstni navijači vedno znova s svojimi izgredi dokazujete, da vam za samo igro nogometa v resnici dol visi, samo da sproščate svoje komplekse s par kubiki alkohola v anusu.... kar se mene tiče, bi vas mirne duše pustila stati pred stadionom, če se na njem ne znate drugače obnašati kot ogabno krdelo primitivnih opic. Ali pa vam za vsak polomljen stol posebej odtrgala od plače - vkolikor niste večinoma na zavodu in vam je očitno dolgčas. Ampak tudi v tem slučaju bi bagro poslala fizično popravljat nastalo škodo. PRIMITIVCI - kakšni navijači neki!