Slovenija

Primer sirskega begunca Ahmada Šamija: 'Za vlado je zadeva zaključena, postopki za deportacijo tečejo naprej'

Ljubljana, 16. 11. 2017 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Vlada je v primeru sirskega begunca Ahmada Šamija ugotovila, da v tej zadevi nima pristojnosti, 51. člen Zakona o tujcih pa zanj tako ne more priti v poštev. Šami bo tako verjetno kljub vsemu deportiran.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Neuradno: Zaradi Cerarjeve 'solo akcije' med ministri precej slabe volje
    02:39
    Iz 24UR: Neuradno: Zaradi Cerarjeve 'solo akcije' med ministri precej slabe volje
  • Iz 24UR: Šamijevi podporniki šokirani in presenečeni, takšnega razpleta niso pričakovali
    00:56
    Iz 24UR: Šamijevi podporniki šokirani in presenečeni, takšnega razpleta niso pričakovali
  • Iz 24UR: Šamiju še vedno grozi izgon
    01:44
    Iz 24UR: Šamiju še vedno grozi izgon
  • Iz SVETA: Kaotično dogajanje na seji vlade
    03:53
    Iz SVETA: Kaotično dogajanje na seji vlade
  • Iz 24UR ZVEČER: Gorenak in Moderndorfer o izgonu begunca
    06:57
    Iz 24UR ZVEČER: Gorenak in Moderndorfer o izgonu begunca

Generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič je po seji vlade potrdila, da je vlada v zvezi s sirskim beguncem z Ahmadom Šamijem danes razpravljala o morebitnem interesu države za izdajo dovoljenja za Šamijevo začasno bivanje v državi. "Konsenz o tem, ali obstaja interes države za to ni bil dosežen, zato je za vlado zadeva zaključena, o vsem ostalem pa bodo sedaj odločali upravni organi," je pojasnila Kozlovičeva.

Zadeva tako ostaja v pristojnosti ministrstva za notranje zadeve, ki je sicer izdalo odločbo o deportaciji Šamija. Postopek za deportacijo Šamija po njenih besedah nikoli ni bil prekinjen, še zmeraj teče in je lahko izveden v šestih mesecih.

Sirski begunec Ahmad Šami bi rad ostal v Sloveniji.
Sirski begunec Ahmad Šami bi rad ostal v Sloveniji. FOTO: Kanal A

Kot je še dejala Kozlovičeva, si je tudi premier Miro Cerar prizadeval za to, da bi se lahko Šamijev status uredil, a "premier ni nikoli pozival k temu, da se postopki ustavijo".

V torek pa je bil Šami po besedah Kozlovičeve le pozvan v azilni dom, da se ga seznani s tem, v kakšnem postopku je. Izročitev se po njenih besedah izvrši dogovorno, torej ko so organi obeh držav - v tem primeru Slovenije in Hrvaške - dogovorjeni za izročitev.

Tudi na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) so pojasnili, da predaje Šamija v torek ni bilo, saj do njegovega dejanskega prihoda v azilni dom ni bilo jasno, ali se bo povabilu odzval. Tako mu je bil ob tej priložnosti celovito predstavljen njegov položaj, nadaljnji postopki, pozvan je bil k odzivnosti pri pozivu na predajo Hrvaški. Prav tako je bil seznanjen z morebitnimi posledicami na njegovo neodzivanje, so navedli na MNZ in dodali, da bo nadaljnje postopke vodila pristojna služba ministrstva.

"Če bo nova vloga, bo organ ponovno odločal, če tega ne bo, pa sledi zaključek postopka, ki ni bil nikoli prekinjen," je ponovila Kozlovičeva.

Zadeva ostaja v pristojnosti ministrstva za notranje zadeve, ki je sicer izdalo odločbo o deportaciji Šamija.
Zadeva ostaja v pristojnosti ministrstva za notranje zadeve, ki je sicer izdalo odločbo o deportaciji Šamija. FOTO: POP TV

Vlada je pregledala vse pravne možnosti, kaj lahko stori glede statusa sirskega begunca ter ugotovila, da nima pristojnosti, da bi lahko v to zadevo posegla, pa je po seji povedal predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Vlada ni dosegla soglasja o interesu Slovenije za izdajo dovoljenja za začasno prebivanje Ahmadu Šamiju, je povedala generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič. Točko so umaknili z dnevnega reda in vlada je razpravo o tem končala. Postopek deportacije Šamija pa po njenih besedah ni bil nikoli ustavljen.

Po njegovih navedbah je bilo na današnji seji vlade izpostavljenih veliko pravnih vidikov, kako bi se lahko lotili tega primera.

Pogovarjali so se zlasti o možnosti ugotavljanja obstoja interesa države, da Šami ostane v državi in dobi dovoljenje za začasno prebivanje v skladu z 51. členom zakona o tujcih. Ta določa izjeme, zlasti ko gre za osebe, ki so uspešne na znanstvenem, kulturnem in športnem področju, v konkretnem primeru pa teh elementov vlada ni zaznala, je po dolgi razpravi vlade povedal Erjavec. Možnost odločanja po tem členu je namreč v minulih dneh napovedal premier Cerar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi prvak SD Dejan Židan je potrdil, da vlada danes za nobeno od možnih rešitev ni našla soglasja in tako o tem ni glasovala.

Židan je napovedal, da se bo sam še naprej zavzemal za to, da se človečnost in humanost v Sloveniji kažeta z dejanji, ne le velikimi besedami.
Židan je napovedal, da se bo sam še naprej zavzemal za to, da se človečnost in humanost v Sloveniji kažeta z dejanji, ne le velikimi besedami. FOTO: POP TV

Spomnil je, da so rešitev iskali ves dan, na mizi so bili različni predlogi in možnosti, predsednik vlade pa je ugotovil, tako domneva Židan, da za nobenega nima potrebne večine, zato je to točko umaknil oziroma zaustavil. "Predsednik je verjetno preverjal, pri kateri bo imel večino prisotnih ministrov," je povedal Židan, ki pa ni želel pojasniti, za katero rešitev si je sam prizadeval.

Je pa povedal, da je zanj sprejemljiva vsaka rešitev, ki ohranja človeško dostojanstvo in "Slovenija to v praksi, če hoče, tudi zmore". Se pa strinja, da mora biti katera koli rešitev sprejeta po pravni poti.

Vlada o Šamijevem primeru razpravljala več ur

Vlada danes sprva ni nameravala razpravljati o primeru sirskega begunca, a je bila seja po poročanju novinarja oddaje SVET na Kanalu A Mihe Orešnika nato ob 13.30 prekinjena. "Kot kaže so tako vmes vendarle pretresali njegov primer," je sporočil Orešnik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Primer je odmeval v minulih dneh in predsedniku vlade Miru Cerarju pridelal celo predlog za ustavno obtožbo.

Do deportacije Šamija po medijskem pritisku in razburkanem političnem dogajanju v torek ni prišlo. Premier Miro Cerar pa je napovedal, da bo vlada odločala o interesu Slovenije za podelitev dovoljenja za prebivanje Šamiju na podlagi 51. člena zakona o tujcih. V sredo je dodal, da bo vlada, ko bodo pripravljena ustrezna gradiva, o tem odločala, in sicer "tako kot vedno, v skladu s pravnim redom", pri čemer bodo sledili nasvetom in stališčem pravnih strokovnjakov in pravnih služb.

Koalicijski partnerji, ki so zasedali pred sejo vlade, si sicer niso bili enotni v oceni, ali bo vlada o primeru Ahmada Šamija dokončno odločila že danes. Vodja poslancev SD Matjaž Han je razpravo koalicije o tem primeru označil za korektno.

Dogovorili so se, da bo ta točka danes na seji vlade, ki bo odločila, kako bo ta primer razrešila. "Gre za pravno vprašanje, vsi pa smo za to, da Šami ostane v Sloveniji," je zatrdil Han.

Da bo vlada razpravljala o Šamiju, so sicer dopoldne po sestanku koalicije že napovedali koalicijski partnerji. Iz urada za komuniciranje so nato pojasnili, da širitev dnevnega reda ni bila sprejeta, potem pa je vlada o tem vendarle razpravljala celo več ur, sicer z dvema prekinitvama

O sami ustavni obtožbi, ki jo je zaradi tega primera zoper Cerarja vložila SDS, pa se koalicija danes ni pogovarjala, je zatrdila vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer. Med drugim je posvarila pred izkoriščanjem tega primera v politične namene.

Poslanci SDS so sicer prepričani, da je Cerar zlorabil položaj, ko je dosegel neizvršitev zakonite odločbe o deportaciji Šamija. Za zdaj predloga SDS ni podprla še nobena od poslanskih skupin, Cerar pa ga je označil kot poskus diskreditacije njega in vlade.

O primeru Šamija tudi Knovs, zato Trček iz komisije izstopa

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) se je seznanila s spremenjenimi pravili po sodbi Evropskega sodišča glede vračanja migrantov, iz katerih izhaja tudi primer begunca Ahmada Šamija, je dejal njen predsednik Branko GrimsFranc Trček (Levica) meni, da je komisija prestopila pooblastila, zato je napovedal izstop iz nje.

Kot je po seji v izjavi za medije pojasnil Grims (SDS), gre za spremenjena pravila po sodbi Evropskega sodišča za človekove pravice glede vračanja migrantov, po kateri Slovenija v skladu z dublinsko uredbo ni dolžna odločati o prošnji za azil, v primeru če begunec zanj ne zaprosi v prvi varni državi. Iz tega je po njegovih besedah nastal tudi problem sirskega begunca Šamija, za katerega je Ministrstvo za notranje zadeve izdalo odločbo o deportaciji na Hrvaško, temu je pritrdilo Vrhovno sodišče, pritožbo pa je zavrnilo tudi Ustavno sodišče.

A do deportacije, ki naj bi bila v torek, tudi po pozivu predsednika vlade Mira Cerarja, ni prišlo. "Šamija so samo seznanili, da je zdaj tujec z neurejenim statusom," je dejal Grims in pojasnil, da je na seji opozoril, da je pričakovati, da se deportacija izvrši skladno z načeli pravne države.

Trček je prepričan, da komisija ni pristojna za obravnavo te teme, napovedal je izstop iz nje. Poudaril je, da se kot odgovoren politik takšnih zlorab ne gre. Po njegovih besedah je Knovs že kmalu po ustanovitvi postal trobilo SDS.

Pojasnil je še, da so se v sredo s koalicijskimi strankami pogovarjali, da "temu naredijo konec", a da sta SMC in DeSUS zamočila, skupaj s predstavnikom SD pa na seji nista sodelovala. Matjaž Nemec (SD) je namreč sejo prav tako kot Trček obstruiral.

Če bo Šami deportiran, bo Levica zahtevala interpelacijo zoper notranjo ministrico

Na dogajanje v zvezi s primerom Ahmada Šamija se je pozno zvečer odzvala tudi Levica. Po njihovem je premier Miro Cerar v sredo Šamiju "dal upanje in videti je bilo, da se je vsaj za trenutek zavedal stiske sočloveka. Danes je na krut način to upanje vzel, odprta vrata mu je njegova vlada nehumano zaloputnila pred nosom," so zapisali v sporočilu za javnost.

Današnja izjava generalne sekretarke vlade pa jim sporoča, da "predsednik vlade nima prav nobene avtoritete več in da je odločitev o Ahmadovi usodi ponovno v rokah ministrice za notranje zadeve, ki je kriva, da smo se v tej situaciji sploh znašli."

V kolikor bo ministrstvo za notranje zadeve Šamija deportiralo, bodo v Levici zahtevali interpelacijo zoper ministrico Vesno Györkös Žnidar. Pri tem računajo najmanj na podporo SD-ja.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2277)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

minnaema@yahoo.com
17. 11. 2017 22.29
+4
Oprostite a kar je res, je RES. Veliko državljanov RS, ki so na svoji zemlji že kaj ustvarjali za dobrobit naše države-živi v POMANJKANJU nimajo dovolj denarja za preživetje /vzrokov je veliko/& naj se vsakdo pri sebi vpraša koliko je država Slovenija naredila dobrega "in razpavljala za svoje državljane RS tudi v DZ" za dobrobit- vedno govorimo za svoje državljane-kako ukrepati in narediti prijaznejšo državo za svoje državljane......se ni dosti razmišljalo ......torej odgovorni ljudje na Vladi morajo razmisliti in gledati za koristi svojih državljanov, da imajo VSI Slovenčki PLAČANO DELO & ZASLUŽEK-kar pomeni dostojno življenje- a menda to postaja utopija in kako iracionalno se izšola fakultetno izobražen kader in potem gredo v tujino -namesto, da se v lastni državi ustvarjajo pogoji za zaposlitev ali pri največjih zagovornikih oportunizma in recimo, da je vse to v deklerativnosti ali obljubah zagotovljeno, kako naprej v konstruktivnosti to pa NE gre nikamor veliko izšolanega kadra gre v tujino in v ničemer ne skrbi vse to odgovorne na Vladi RS za nas Slovenčke DZ nima SEJ in usklajevanj kako naprej da se bo bolje živelo,,,,,,,,, za NE-Europeane je drugačna pesem & če se oni želijo zadrževati v Sloveniji & kasnejez številnimi otroci, ki jih imajo ARABCI je težko verjeti koliko bi se lahko NEEuropeani asimilirali- v veliki Nemčiji je z asimilacijo teh ljudi ogromno problemov /bolezni tudi AIDS in kriminala) ali se mi Slovenci ki nas je samo dva milijona tega zavedamo? & navkljub agatologiji nekaterih posameznikov v RS za tujce je dejstvo kakor pribito, da prvo moramo skrbeti za državljane RS..............saj velika Amerika tudi tako trdi DA JE PRVA skrb za državljane ZDA - nato ostali in v tem NI nič zmotnega-kajne. & ko sem na besedi bi bilo vredno razumišljati, da bi Europska skupnost (vsaj za Europo bilo v veljavi) da KRIVEC vojnih grozot (torej tisti ko vojno prične-mora trpeti tudi deklerativne in konstruktivne posledice) zakaj bi ob tem trpeli tudi preostali del večjih ali manjših narodov, KI SMO ZA POGOVARJANJA IN DOGOVARJANJA-saj v dogovarjanjih in sporazumevanjih je moč uspeha-NE pa v represijah -tako je vedno bilo in tako bo tudi ostalo in Lp
JanZiska
17. 11. 2017 18.55
+4
Od česa pa živijo podporniki in prijatelji Ahmadija?
Nevzdrzni
17. 11. 2017 15.08
+13
Za korintosa in ostale pametnjakovice z 24 ur na celu kateri zavajate ljudi z besedo begunec! Begunec je tisti kateri v sosednji mirni drzavi zaprosi za azil zarad vojne v svoji! IMIGRANT je tisti kateri gre v druge drzave zarad ekonomskega razloga! Kaj vam tu ni jasnega? Je slo ali hrvaska ali bilo katera evropska drzava sosednja drzava sirije? Ne vec fantazirat da je begunec ce je sodisce 500M evrope razsodilo da je imigrant pol je imigrant in to ilegalni imigrant! Razumes korintos?!
kg1
17. 11. 2017 14.56
+7
pustu ženo in otroke, da je rešil svojo gnilo rit...nima kaj s tako mentaliteto iskat pri nas...
Frane Šajn
17. 11. 2017 13.29
-8
Iskrenoi upam , da bo senca po izgonu tega reveža imela več prostora za sovraštvo in svoje votle glave , ker že imajo tako velike in votle , da se že komaj obidejo!
zan119
19. 11. 2017 20.54
+1
godzila
17. 11. 2017 12.51
+14
meni se smilijo naši ljudje .ki jih je ogromno potrebnih raznovrstne pomoči,starostniki ,ki si pošteno delali celo delovno dobo sedaj pa životarijo z mizernimi pokojninami naši otroci .ki jih je ogromno .ki jim starši nimajo dati kaj v lonec in hodijo spat lačni ti se mi smilijo najprej naj se dobro poskrbi za naše ljudi ,potem pa so daleč zadaj na vrsti razni Ahmadi in njemu podobni sploh pa se gre tu zopet samo za nabiranje političnih točk s strani naših vrlih gnilih politikov od prvega do zadnjega ,ki v nesreči nekoga tretjega takoj vidijo priložnost za nabiranje točk,,,,,,,,,,
jozeceljski
17. 11. 2017 13.07
+2
Frane Šajn
17. 11. 2017 13.30
-5
godzila lepa primerjava in iskanje vzroka ni kaj, ma spelji se lol!
zan119
19. 11. 2017 20.55
jackgaton
17. 11. 2017 11.53
+10
a je Ahmetaj že spoku kufre ......
korintos23
17. 11. 2017 11.59
-12
Ne še, SDS ga je povabila v parlament na interpelacijo!
Frane Šajn
17. 11. 2017 13.32
+1
jackgaton je rekel, da ne gre nikamor od tu dokler ti ta zdnje votline ne spolira!
appollyon
18. 11. 2017 09.10
+1
Zdej je u murglah pri kucanu, delajo drug plan, ta jim je pou u vodo.
Nevzdrzni
17. 11. 2017 11.44
+17
24ur zavajate ljudi z besedo siriski begunec! Ta ahmi je ILEGALNI IMIGRANT in ne begunec! Sedaj pa se mi res ne da vec izgublat besed z tem imigrantom... Ahmi hvala za tvoje brivske osluge ki si jih nudil brezposelnim rogovcem in čauči bauči... Pa ne pozabi vzet erjuhe zraven na hrvasko
Karantanija
17. 11. 2017 11.52
-4
Slovenci smo vedno veljali za miroljuben in solidaren narod, ki vedno pomaga pomoči potrebnim, čeprav smo tudi sami revni.
korintos23
17. 11. 2017 12.00
+10
Lažeš! Na hrvaškem je zaprosil za azil, prišel v Slovenijo, bil normalno popisan, zaveden v dokumente, in nadaljeval v Avstrijo, od Avstrijcev zavrnjen ostalo pa veva.
cirenij
17. 11. 2017 12.02
+7
jankoa..........imaš prav. Pomagamo, pomagamo..............ampak pri nas je toliko pomoči potrebnih, da jim vse dobrodelne organizacije ne morejo pomagat. Si predstavljaš, da moraš preživet s 290, 400 , pa tudi 500 EU? Pa da si še invalid po vrhu? Jaz si ne morem. Vsi, ki sprejemajo našo zakonodajo pa imajo preko 3000 EU. Kar je letni dohodek bednikov. Znani rek, da siti lačnemu ne verjame, velja za našo velesocialno državo.
Nevzdrzni
17. 11. 2017 14.13
+9
Korintos lazes ti al pa si omejen! Ker ta ahmi nima statusa v sloveniji za to ni begunec ampak je ILEGALEC! Tebi kaktusar pa povem se 1x moji predniki so se borili za to zemljo katera je nam sveta ker so jo nasi predniki branli z svojimi zivljenji in za to ne sodi mojih prednikov po svojem strahopetnem pedigreju! Ce ti sam ne bi bil strahopetec pol ne bi tako zagovarjo strahopetca ki je pustil svojo druzino v vojnem zariscu in sam strahopetno pobegnil! Naj bi vsak e katerega porabi za cigarete poslal druzini da ne bi stradali... Ne on raje zadovoljuje svojo odvisnost ne glede na to da skatlica cigaret stane vec kot 3e in z tem denarjem bi se ze druzina najedla!
appollyon
18. 11. 2017 09.12
+2
Korintos kaj ni cudno da avstrijci zaprejo znanstvenika, aktivista in kulturnika, mogoce pa ni prave kulture seru.
cirenij
17. 11. 2017 11.42
+12
Pa kaj se ima vlada pogovarjat o Šamiju? Imamo vedodostojna sodišča, ki so povedala svoje. Če se bo ukvarjala s takimi banalnimi zadevami, jo dajmo mi, navadni državljani bombandirat z vsakodnevnimi problemi. Se bo odzvala? Prepričan sem, da ne. Še od ministrstev za najbolj simpl zadeve ne dobiš zahtevanaga strokovnega odgovora, za katerega zaprosiš. In zdaj se pogovarjajo o nekih višjih plačnih razredih za nedelo? Kaj pa ostala raja, ki životari na minimalcih, Karitasu, RK, Društvu nprijateljev mladine...........in mnogi, ki jih je sram, da bi se izpostavljali. Zdaj je prioriteta vseh medijev, vladnih in nevladnih organizacij en Šami, ki je stisnil rep med noge in zapustil svojo državo in družino.
korintos23
17. 11. 2017 12.01
+0
cirenij
17. 11. 2017 12.04
+0
korintos23
17. 11. 2017 12.06
+3
cirenij
17. 11. 2017 12.16
+3
Upam, da te rukne. Bog! Nisem se hvalil. z njim. Rekel sem, da verjamem vanj, v cerkev pa ne hodim. In nisem pobožen nacionalist. Sem navaden državljan, ki meni in mojim otrokom in vnukom ni slabo. Nasprotno. Ampak glede na kaos, ki vlada pri nas, ko prebiram medije in prisluhnem ponižanim in razžaljenim, sem žalosten. Zelo žalosten.
korintos23
17. 11. 2017 12.28
-2
Verjameš v boga, si trdi nacionalist, a to da Bog vse vidi in vse ve, tega pa ne veš? Verjamem v naše zdravstvo in sem realist, ne pa cmera kot ti. Samo jamraš in se sam sebi smiliš.
korintos23
17. 11. 2017 12.29
-1
Zdravstvo sem omenil če me slučajno tvoj Bog rukne.
cirenij
17. 11. 2017 12.40
+5
Si ti normalen? Kaj ima v tej debati naše zdravstvo? Ki je povsem drug, pereč problem? Ne bom ti povedal koliko jih štejem. Ampak X let me ni videl zdravnik. Še takrat, ko sem imel neke probleme in so me hoteli "ozdravit" z radiacijo sem odklonil in se pozdravil sam. Od tega je skoraj 20 let. Moj Bog te ne bo ruknil. Meni, ko sem ga v najtežjih trenutkih potreboval, pa mi je pomagal. Morda ne ON, ampak trdna vera, da se nekaj zgodi ali ne zgodi. Pa srečno, dragi korintos.
appollyon
18. 11. 2017 09.13
Jst sem nacionalist in ateist. Ne verjamem v boga.
appollyon
18. 11. 2017 09.14
Korintos ti pa se veren verjames v ideologijo, ker komunizem je ideologija in vodja je njihov bog.
veliki svizec
17. 11. 2017 11.06
+12
Če bi kako drugače odločili bi pomenlo da živimo v diktaturi nihče nemore biti nad sodiščem.pričakujem kazenski postopek proti onim klovnom ki so ovirali proces.
smlatna
17. 11. 2017 10.43
+10
Zakaj je sploh ta postopek trajal tako dolgo? Že zdavnaj bi ga blo treba deportirat!!
CIGU MIGU
17. 11. 2017 10.39
+6
lahko bi tudi irglco sfriziral
Karantanija
17. 11. 2017 11.53
paglovec
17. 11. 2017 10.39
+4
Koliko enga vrveža okrog tega Ahmadiziča...sramota za novinarje in naše politike...on je trenutno največji problem v državi!! Bljak
Nevzdrzni
17. 11. 2017 10.20
+16
Treba mu dat v roke kramp in lopato pa ga poslat kopat za 2tir za minimalno placo in da si mora stanovanje in hrano sam placat pa bi videli kak hitro bi zbrisal iz drzave z 2M angelov! Zaj smo angeli ker kafetka in kadi v brezdelju na nase zule a po prvih dveh urah dela za drobiz bi bil v dezeli z 2M hudicev. Ko bi si probal zivljenje slovenca bi tak bezal da bi se na rjuho pozabil kot je na svojo druzino
jozeceljski
17. 11. 2017 13.10
+2
violeta12
17. 11. 2017 10.09
-1
v življenju se treba čim več učiti in ne moralizirati neumnosti
JApajaDAja
17. 11. 2017 10.07
+6
evo, začela se je interpelacija zoper klemenčiča na tv 3!
korintos23
17. 11. 2017 10.09
+7
Krucifiks, si videl kake frizure imaj vlagatelju interpelacije, kaj je toti Sirec z njimi naredil, kot Pavlihe so.
JApajaDAja
17. 11. 2017 10.17
+2
gledam njegov "jagerski" outfit....že desetletje isti!
violeta12
17. 11. 2017 10.04
-3
planet saturn je v resnici-plus, in minus,človek se zruši v resnici sam v propad-nad saturnom se je lani pojavil obris znaka stop-samo obris,vendar je to opozorilo od Boga,človek pazi kaj počneš,deluj pravično
violeta12
17. 11. 2017 10.08
-3
v časopisu National geographic je bilo točno lepo napisano in razloženo,zemljo pa so že zdavnaj preimenovali v Saturnaikeo,vendar Slovenci se ne zanimate za bolj pametne stvari
srebrnibreg
17. 11. 2017 10.11
+1
violeta12
17. 11. 2017 10.12
-1
to je bilo lani..v izvodu,zelo poučen resničen časopis
violeta12
17. 11. 2017 10.14
+1
srebrnibreg
17. 11. 2017 09.55
-1
Žalostno je, ko si katera koli stranka ali politična opcija mora nabirati glasove ljudi na račun enega človeka. Z druge strani pa je lepo, da opozicija nima drugih možnosti za to početje, ker nima vladi kaj drugega očitati.
JApajaDAja
17. 11. 2017 10.01
+4
srebrnibreg
17. 11. 2017 10.12
+1
Eh ne da se mi kaj dosti. Pa kar želodec se mi je obrnil, ko sem nižje videl norenje norca z minusi in plusi v nedogled.
JApajaDAja
17. 11. 2017 10.18
+1
cirenij
17. 11. 2017 09.53
+17
Nisem SDS-OVEC. ampak tule jim dam prav, čeprav bodo preglasovani. Kaj se ima tule v pravno zakonodajo vtikat premier? Se je vtaknu, ko so deložirali naše državljane, kjer so cele družine ostale na cesti, revne, z otroci vred? Ko so invalidi, delovni ljudje po 40 let delovne dobe na minimumu? Sramota, sramota! En Šami pa nekaj dni polni medije s parlamentom vred. Zakon je zakon, ki velja tudi zanj. S tem je seznanjen. Poslat ga na Hrvaško.
eggnog
17. 11. 2017 09.56
+7
Preglasovani bodo zato, ker so sds, oziroma zaradi njihovega šefa, čeprav se marsikateri poslanec iz koalicije dejansko strinja z njimi.
korintos23
17. 11. 2017 10.00
+2
eggnog, pošteno napisano! Niso vsi v SDS slabi, samo slabo vun izpadejo ker imajo čudnega vodjo.
LLLEPI
17. 11. 2017 09.52
+0
ni mi jasno zakaj se tako pojedate.Odlocili ste se da ustvarite lopovsjo drzavo in to sedaj tudi imate. V cem je torej problem uzivajte v tem da vas vsak dan okradejo .Aja niste speli priti v lopovske vrste to vas grize