Slovenija

Bodo delali na črno?

Ljubljana, 28. 06. 2007 18.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tadeja Lampret
Komentarji
9

Ogromno Slovencev zaradi zdravstvenih težav išče pomoč pri zdravilcih, kljub temu, da so brez zaščite.

Ogromno Slovencev zaradi zdravstvenih težav išče pomoč pri zdravilcih, kljub temu, da so brez zaščite.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

topovsek@hotmail.co.uk
02. 09. 2008 10.35
Nič se ne sikirajte, saj bodo kmalu volitve in bodo stolčki zamenjali ritke. Tudi in predvsem v Ministrstvu za zdravje. Tokrat bo treba seči globje, ker ne pomaga samo zamenjati ministre, tudi Remškar bo moral verjeti, da ni bilo dobro poslušati dipl. psihologinjo Lovričičevo, ki prodaja certifikate za človekovo biopolje in je kriva za to, da je zdravilstvo del zdravstva in spada v gospodarstvo. Mogoče pa bomo le dobili kaksnega psihiatra za ministra; je skrajni čas.
ID.KAM@gmx.net
02. 10. 2007 23.00
@mavričasta, da se ne bi šlo samo za medsebojno nagajanje med opozicijo in koalicijo, je res nemški primer najboljši, ker se potem odloča o zadevi in v dobro narodu in ne v pristranskem pohlepu za oblast. Vse stranke so bile informirane o nevarnosti, kjer je zdravje odvisno od profitnosti, o potrebni izobrazbi, o organiziranosti, nepotrebni zbornici... na magnetofonu pa lahko beremo: Nimam pojma o zdravstvu, vendar NSi bo glasovala za ta Zakon o zdravilstvu. Kako da potem glasujejo, ce nimajo pojma o cem je govora – sploh pa, ali ne berejo pošte? Tudi Vaše mnenje o strahu pred konkurenco je umestno, če se bi delalo na temu, da se bi zdravilci smeli spuščati v zdravstvo in jih temu primerno izobraziti. Konkurenca pa je znano, da izboljša kakovost. LP
ID.KAM@gmx.net
02. 10. 2007 22.33
@ dragi bralci in bralke, pridružujemo se mnenju g. Bojan Kontiča od SD. Zdravniki so študirali medicino in psihologi psihologijo, samo pripadniki teh dveh strok so v stanju spoznati, kdaj zdravilec škodi; vse druge izjave s strani sindikata in g. Jelenčiča ipd. pomenijo zavajanje. Tudi SDS in NSi nimata pojma o zdravstvu in živita v iluziji, da bi tak Zakon naredil red. Ta Zakon bi naredil več nereda. Zdravilci po Zakonu o zdravstveni dejavnosti ne smejo zdraviti, nadzor pristojen za ta zakon, jih mora preganjati, če se spuščajo na ta terain. To velja tudi za psihološko dejavnost. To velja tudi za poklicno opravljanje metod sproščanja oziroma poklicno preventivno skrb za zdravje (yoga, meditacije ipd.). To ne pomeni, da bodo potem lahko delali na „črno“. Vsak obrtnik je dolžan plačati davke. Mi imamo Obrtni zakon, ki določa pogoje za opravljanje obrtne dejavnosti, ne smejo pa v opravljanju obrtniške storitve posegati v zdravstvene storitve in preventivo. . Toliko k Zakonu o zdravilstvu po katerem zdravilci ne smejo zdraviti. ------------------------------------------------... pa naj bi se šlo tu za alternativno in komplementarno medicino, potem bi smeli zdravilci zdraviti; vendar v predlogu Zakona o zdravilstvu ni zadostno pogojena medicinska izobrazba: //... ali drugo srednjo strokovno izobrazbo in opravljen preizkus iz zdravstvenih vsebin, ki jih predpiše minister...// Druga srednja strokovna izobrazba se nima kaj vračunavati v medicini. Poleg vsega tega, v tem zakonu ni nikjer diferenciranja, kaj je zdravilstvo v Sloveniji, kaj je kitajska medicina, ki se ne sme prakticirati in kaj je kitajsko zdravilstvo, ki ga naj bi prakticirali v Sloveniji, enako za indijsko ipd. Niti nimajo prevoda za komplementarno in alternativno MEDICINO (KAM), ki pomeni v prevodu „dopolnilno in nadomestno MEDICINO“, in ne zdravilstvo. Legaliziranih mazačev ne rabimo, iluzionisti lahko ostanejo obrtniki; če pa se gre za solidno KAM-medicino, potem je edinstven vzor Zakon o heilpraktikih v ZRN LP
katana
01. 07. 2007 00.40
citiram: v zdravilstvu ni ničesar dokazanega ... tip ne ve, kaj govori, če so zdravniki taki, ni čudno, da je sistem v razsulu. Vsak lahko ve, da se znanstveno en da dokazat zdravljenje na daljavo, vendar zato ne moremo rečt, da ne obstaja!
katana
01. 07. 2007 00.23
Dulkocar: ne komentiraj stvari, ki jih ne poznaš! V alternativno medicino uvrščajo tudi t.i. bioenergetike, ki zdravijo brez dotika ali celo na daljavo. Teh metod se znanstveno ne da dokazat. Vendar je pravih zdravilcev pri nas le nekaj, ostali res dajejo prazno upanje. Poznam primer, ko je uradna medicina po mesecu dni hotela narediti splav (v 5 tednu!), ker niso imeli pojma, kaj je narobe. Otrok je danes zdrav, vesel, star 6 mesecev. Na porodu so se zdravniki čudili, ko so brali izvide izpred 3-4 mesecev in niso mogli razumet, kako se je lahko nosečnica pozdravila. Tudi mož in sedanji srečni očka tega ne razume. Tisti, ki je oba pozdravil (nosečnico in otroka), pa se samo nasmehne podobnim komentarjem. Bistvo zdravljenja (uradne medicine) in vseh ostalih zdravilcev je (vsaj upam tako) ozdravitev oz. omilitev posledic bolezni. Naj mi nekdo odgovori, zakaj potem se zdravniki bojijo, da bo nekdo zdravil in pozdravil le z dotikom rok? Morali bi biti veseli, da nekdo namesto njih opravlja delo, skrajšuje čakalne vrste itd. Človek ni le materialno bitje, temveč tudi duhovno bitje, kar pa pomeni, da se ga ne da razlagat le z znanstvenim pristopom, ker enostavno ni vse dokazljivo. Primerov poznam osebno kar nekaj, tako da ne komentiram po sistemu "slišal sem".
Dulkocar
29. 06. 2007 09.31
Psevdo-medicina nima kaj iskati v medicini, ki temelji na znanosti. Vse kar daje ljudem je lažno upanje, da ne omenjamo, kako so te alternative vedno vedno vedno hudo draga zadeva ...
zupancicevajama@email.si
29. 06. 2007 08.24
Aha v uradni medicini ni napak, sarlatanstva in cenovnega odiranja??? Lepo vas prosim.Zdravstvo in farmacija je najvecja mafija .Edina resitzev bi bila sodelovanje.
mavri?asta
29. 06. 2007 08.19
najbolj hecno pri vsem skupaj je, da sta se v tujini združili obe strani in je veliko boljše. In mimo grede, saj ni čudno, da pri teh smotanih čakalnih vrstah za preglede, ljudje pač gredo drugam za pomoč. Aja in še to - kaj bi naredili, če bi vam zdravnik dr. medicine rekel, da vam ne more pomagat, dokler vas v komi ne pripeljejo - ali pa, to je vse skup posledica odraščanja - BUDALE!!! Zdravnike bi mogli malo zrihtat pa uredit stvari znotraj zdravstva - bojijo se konkurence!! In pol pač je vse skup v takem ... kot je!
mavri?asta
29. 06. 2007 08.16
ej, ta zdravnik Horvat je pa malo mimo. Sam ne ve, kaj govori. In če bi se zavedal, da očitno večina slovencev gre tja, ker pridejo na vrsto full hitro, v bolnici na na en 5min pregled čakaš pol leta ali pa še več