Slovenija

Bodo nemški navijači spodnesli Anželja?

Ljubljana/Celje, 30. 03. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maja Roš
Komentarji
0

Na notranjem ministrstvu naj bi uvedli preiskavo o odgovornosti vodilnih v vrhu policije, tudi v zvezi s sobotnim incidentom v Celju.

Nemški navijači so v Celju naredili za okoli štiri milijone tolarjev škode. (Foto: POP TV)
Nemški navijači so v Celju naredili za okoli štiri milijone tolarjev škode. (Foto: POP TV) FOTO: POP TV

Polemike o tem, kdo bo odgovarjal za sobotno razdejanje v Celju, kjer so nemški huligani povzročili za skoraj štiri milijone tolarjev škode, so še vedno aktualne.
Celjski policisti so na torkovi tiskovni konferenci skušali zavrniti očitke, da so prepozno ukrepali. Toda dejstvo, da so bili o tem obveščeni veliko prej in da bi se lahko pripravili na morebitne izgrede, vzbuja dvome. Očitno tudi na notranjem ministrstvu, kjer so, kot smo izvedeli, uvedli preiskavo o odgovornosti nekaterih vodilnih v vrhu policije.
Pozornost je torej spet uperjena v prvega moža Policije Darka Anželja.

Policija naj bi bila na izgrede pripravljena, trdijo na celjski policiji. (Foto: POP TV)
Policija naj bi bila na izgrede pripravljena, trdijo na celjski policiji. (Foto: POP TV) FOTO: POP TV

Čeprav celjska policija očitke, da na izpad huliganov ni bila pripravljena, zavrača, na notranjem ministrstvu menijo drugače. Notranji minister Dragutin Mate je za 24UR povedal, da je o tem govoril s predstavniki strokovnih služb na ministrstvu, od direktorja policije pa je pisno zahteval podatke in celovito informacijo o dogodku v Celju.

Notranji minister trenutno med celsjkimi izgredi in zamenjavo generalnega direktorja policije ne vidi povezave.
Notranji minister trenutno med celsjkimi izgredi in zamenjavo generalnega direktorja policije ne vidi povezave. FOTO: POP TV

Interpol je slovensko policijo obvestil, da prihaja okoli 60 varnostno bolj problematičnih nemških navijačev, je povedal Bojan Vrečič s celjske policije.

Na vprašanje ali išče odgovornost le na lokalni ravni ali tudi v vrhu Generalne policijske uprave, morda tudi odgovornost samega direktorja Policije, je minister Mate dejal, da bo najprej počakal, da dobi korekten odgovor, ki ga je zahteval, preden bo lahko odgovoril na to vprašanje. Tako bo po njegovih besedah treba preveriti vse okoliščine – od priprav, sodelovanja slovenske policije in Interpola, pa tudi to, če je naša policija obvestilo o varnostno problematičnih nemških navijačih prejela pravočasno.

Sam pa ne vidi povezave med morebitno zamenjavo generalnega direktorja policije Anželja in celjskimi dogodki.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja