Slovenija

Boj homeopatov za pravice

Bled, 29. 04. 2008 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Vesna Ćurković
Komentarji
6

Na evropski konferenci o homeopatiji so zdravilci slovensko vlado pozvali, da zdravnikom dovoli predpisovanje homeopatskih zdravil.


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

victoriosus
01. 05. 2008 01.08
Ne, ni res. Tudi otroke so zdravili s homeopatijo, pa niso vedeli, kaj jim dajejo, pa se je učinek pokazal. Lepo, da si na nek humani način to razlagaš, ampak o homeopatiji pač nimaš pojma. Pa ni to dopolnilno zdravljenje kot toplice. No, kaj se mučim, itak ne veš kaj je to homeopatija. Lp.
Razumnik
30. 04. 2008 09.23
Ko si zakrbljen zaradi financ,zdravja,ljubezni,družine, itd.. pa ti nekdo reče saj bo bolje, ti je v tistem trenutku in mogoče še malo dlje res malo bolje, čeprav se ni nič spremenilo, problemi niso čarobno izginili, vendar se vseeno počutiš bolje in zaradi tega boš mogoče lažje rešil svoj problem. No, homeopatija/placebo deluje na isti način. POMEMBNO !!! Homepatija NI nadomestilo/kompenzacija za klasično zdravljenje ampak dopolnilo ! Zato pa jo morajo izvajati zdravniki, ker samo oni lahko presodijo razliko med psihičnimi in telesnimi težavami in ustrezno ukrepajo.
victoriosus
30. 04. 2008 07.58
Ojoj, kje si pobral ime "razumnik"? V homeopatijo ti ni treba verjeti. No, bom na kratko povedal: s homeopatijo se večinoma ukvarjajo zdravniki, torej dr.med. s šestletnim faksom in specializacijami. Po svetu so lahko oboje hkrati. Noben "razumnik" mi ne bo govoril, da ima več pojma kot nekdo, ki pozna obe obliki zdravljenja, ki se kompenzirata, zato lahko enkrat izbere eno, drugič drugo. V glavnem: deluje, pa tudi če "razumnik" ne ve zakaj.
Razumnik
29. 04. 2008 23.23
Homeopatija je samo drugo ime za zdravljenje s placebom. Zdravila so samo navadna voda, zato pa tudi ni potrebno nobenih posebnih nadzorov razen seveda preverjanje oporečnosti. Če vam je homeopatija pomagala, potem pomeni da so vaši problemi psihične narave. Sam potpiram homeopatijo saj pomaga ljude, na boljši in neškodljiv način, kot pa na primer močna zravila in psihijatri. Seveda morate verjeti v to. Podobno kot religija, vraževerje,vedeževanje, astrologija in ostala podobna verovanja. Najboljše pri vsem tem da placebo efekt deluje, četudi veš da je samo placebo.
victoriosus
29. 04. 2008 18.31
Tonček, glej, zakaj bi kdo delal zastonj? A bi ti? Ne, ne bi, zato zakaj bi moral homeopat? Prihajam iz družine, kjer sta starša zdravnika z dolgoletnimi izkušnjami, in po izobrazbi sta tudi homeopata. Glede na to, da je ogromno zdravnikov, ki se za to obliko zdravljenja odločajo oz. bi odločili, se mi zdi pravično, da se ta odločitev prepusti njim-zdravnikom. Poleg tega je v Evropi širše uveljavljeno, zakaj pri nas ne? Imamo dokaze, ki jih Angleži in Avstrijci nimajo?! Žal so v naši zdravniški zbornici preveč zaverovani vase, da bi priznali nekaj od zunaj. Homeopatija drugače deluje, ker sem tudi sam to poskusil. Lahko me pa prepričaš, da nimam prav. I'm waiting.
Tonček Balonček
29. 04. 2008 10.04
Sam mislim, da je tričetrt "ta pravih" zdravil tudi homeopatskih, s epravi, da gre za nateg farmacije, ne pomagajo, le stanejo, ali ljudi ali zdravstveno blagajno! Ko stikam po policah pomnožnih zdravilnih sredstev, kjer prodajajo razne eliksirje obliki kapsul tinktur, mazil itd. in vse stane po 10 EUR in več, bi je pa sploh takoj jasno, kako lupijo ljudi. Homeopatska #zdravila" so pa itak ene 100x dražja, kot so stroški mešanja, niti s sterilno vodo jin ne mešajo, ni nobenega nadzora nad "poizvodnjo, embalažo, deklaracijami, navodili za uporabo itd., vse kot pred sto leti ai še prej, zazen cen, pa ti šarlatani so bili vedno dragi! Če bi bio kaj na tem, bi se homeopati usmerili v tretji svet, kjer si drage farmacije ne morejo privoščiti in bi s tem kapljicami lahko delali čuda, zanimvo pa je, da je ta dejavnost najbolj razširjena v svetu preobilja in dekadence! Naj gredo s temi flaškami v Darfur ali dežele Sahala!